Menu

EmpaTilya

Tijdens mijn werk in west-Afrika heb ik verbindende communicatie gebruikt om het gesprek tussen groepen met verschillende belangen te faciliteren, en samen tot innovatie te komen. Zonder dat ik het verbindende communicatie noemde of daar direct training in gaf- het was meer een van de tools in mijn toolbox. Nadat ik de overstap had gemaakt van advieswerk in de " ontwikkelingssamenwerking" richting onderwijs ben ik me ook gaan verdiepen in verbindende communicatie binnen teams en als verbindend leider. Inmiddels train ik steeds vaker ook studenten in de verbindende communicatie. Of ik nu met een groep jonge studenten in de zaal zit die allemaal dolgraag een bijdrage willen leveren aan een "betere wereld", of met een groep volwassenen uit allerlei hoeken van de wereld, van Bangladesh tot Rwanda, van Zimbabwe tot Bhutan, elke keer weer word ik geraakt door de kracht van verbindende communicatie. Hoe mensen elkaar anders leren begrijpen, hoe ze delen wat belangrijk voor ze is, en vooral hoe ze dat in gaan zetten in hun families of werk- of dat nu in Ghana of in Indonesie of in Duitsland is.

Suzanne heeft een MsC in rurale ontwikkelingssociologie en een PhD in communicatie en innovatie beide aan de universiteit van Wageningen. Zij heeft meer dan tien jaar in West Afrika gewoond en daarna vanuit Nederland in mn Afrika advieswerk gedaan op het gebied van innovatie en "multi-stakeholder processen". Sinds 2013 werkt zij voor Hogeschool van Hall Larenstein als coordinator van de masters-specialisatie Voedselzekerheid en als docent in "international development". Zij is gecertificeerd door het CNVC als trainer geweldloze communicatie. Je kan haar benaderen voor trainingen op het gebied van verbindende communicatie via open inschrijvingen in de omgeving Wageningen, Ede, Rhenen en binnen organisaties of bedrijven, alsook voor de begeleiding van teams die anders en met meer plezier met elkaar willen samenwerken.

Lees hier een recent artikel wat ik schreef : https://www.linkedin.com/pulse/verbindende-communicatie-van-oordelen-naar-empathie-voor-nederlof/?trackingId=pEHpGh%2BJXHhFQzd%2B9M8Lig%3D%3D

Suzanne Nederlof

Suzanne Nederlof

Julianastraat 78
6707DH Wageningen


suzanne AT empatilya DOT nl

www.empatilya.nl

KvK/ondernemingsnummer: 80448410

Agenda trainingen Geweldloze Communicatie Suzanne Nederlof