Menu

Stilts Training en Coaching

Jaren geleden vroeg een collega mij: “ken jij het de methodiek van Geweldloos Communiceren?” Alleen de woorden raakten me al direct en ik ben op zoek gegaan. Na het lezen van Marshall's boek in 2006 en mijn eerste workshop heeft het me niet meer losgelaten. Het is de basis geworden waar vanuit ik werk en kijk naar het leven.

Waarom?
Omdat het concrete handvatten bracht om compassie in het dagelijks leven vorm te geven. Het haalde me van mijn meditatiekussen, waar compassie voelen soms best gemakkelijk lijkt. Ik heb er zoveel van geleerd! Het stimuleert me nog steeds om verder te komen in het leven. Brengt me licht, lucht, wijsheid en praktische 'handen en voeten' in de spannende uitdagingen van elke dag die over samen leven en samen werken gaan. Het helpt het leven te vieren, te rouwen en de schoonheid er van te genieten.

Ik heb mij met hart en ziel aan dit gedachtegoed verbonden en hier inmiddels mijn werk van gemaakt, omdat ik een passie heb voor persoonlijke ontwikkeling, zelfsturende teams en platte organisaties. Sinds 2015 ben ik internationaal gecertificeerd trainer in Nonviolent Communication en inmiddels werk ik ook met diverse vormen van familie- of werkgerelateerde opstellingen. Alles om nog dieper te kunnen reiken en breder te ondersteunen.

De kern van al mijn activiteiten is mensen in verbinding brengen met hun eigen wijsheid, kracht en plezier in het contact met de ander. Ik bied je een veilige bedding om iets uit te zoeken rond je persoonlijke situatie.

Misschien is het mijn creatieve achtergrond als theatermaker, beweger en acteur die ervoor zorgt dat ik mijn beste bijdrage lever zodra ik me vrij voel om strakke kaders een beetje los te laten en te gebruiken wat er in het moment ontstaat. Soms breng ik uitdagende situaties in een training die het leren prikkelen, terwijl ik ook graag zorg draag voor een veilig leerklimaat waar ieder zoveel als mogelijk tot zijn recht komt.

Onder de naam Studio 2V werk ik met veel plezier samen met collega Hester Macrander.

"Out beyond ideas of wrongdoing and rightdoing, there is a field. I'll meet you there"
Mevlana Jelaluddin Rumi - 13th century

Helmie Willems

Helmie Willems

Hans Tiemeijerhof 17
6836MK Arnhem
06-10877692

stiltstraining AT gmail DOT com

www.stilts.nl en www.meerinverbinding.nl

KvK/ondernemingsnummer:

Agenda trainingen Geweldloze Communicatie Helmie Willems