Menu

retraite - Geweldloze communicatie en zelfcompassie
17.11.24

Opgeven? Stuur email naar fluxcc@live.com of via http://www.hartigetaal.nl/agenda/2024-geweldloze-communicatie-retraite/

Wil je overtuigingen onderzoeken die vertrouwen en verbinding beperken?

Wil je je verbinden met je natuurlijke zelf, vanuit compassie en respect voor je zelfbescherming?

Hoe kom je thuis in jezelf en kun je je afstemmen op je levensenergie?

Geweldloze Communicatie met jezelf is de basis van Geweldloze Communicatie met anderen. In dit retreat is er gelegenheid om met empathie de verschillende delen in jezelf te verhelderen en begrijpen. Hoe kun je verschillende kanten in jezelf gaan zien, verwelkomen en integreren? Als je bruggen kunt zien tussen verschillende dualiteiten in jezelf, kun je je vanuit bewustzijn, compassie en acceptatie verbinden met jezelf.

Geweldloze Communicatie belichamen betekent volledig aanwezig zijn bij jezelf en je lichaam, ook in het contact met de ander, vanuit het bewustzijn dat jij en de ander er allebei toe doen. In welke mate doe jij ertoe, voor jezelf? In welke mate lukt het je om aanwezig te blijven bij jezelf in het contact met de ander? Zelf-acceptatie helpt om een betere relatie met jezelf én anderen te krijgen. Je lichaam is een essentieel deel om die heelheid te ervaren.

Op het moment dat we gaan voelen, komen we onze overtuigingen en conditionering tegen. Zelfbescherming-structuren zoals maskers, projectie en andere beschermlagen waren ooit nodig en zijn in het nu belemmerend voor vrijheid en aanwezigheid en verbinding. Hoe ontmoet je die structuren in. jezelf? Hoewel het geen eenvoudig proces is, leidt het integreren van die delen uiteindelijk tot eenvoud en innerlijke vrede. Wanneer je hoofd, lichaam en hart in éen lijn zijn, afgestemd en in contact, kun je leven vanuit helderheid, heelheid, authenticiteit, empathie en wederzijds respect. Als er eenheid en aanwezigheid is in jou, en je aanwezig bent in het verlangen van wat mogelijk is tussen mensen, dan kun je de natuurlijke onderlinge verbondenheid die er al is ervaren in het contact met de ander.

Hoe:
Vertragen, verdiepen, verstillen, voelen, verlangen. Het programma is een combinatie van dyads, ervaringsoefeningen, inquiry, meditaties, fysieke oefeningen, aikido en reflectietijd omdat het lichaam trager leert dan het brein. We bieden verschillende ingangen om bij te dragen aan compassie voor je lichaam en je zelfbescherming, zodat je tools kunt ontwikkelen die bij jou passen en die je in je dagelijks leven kunt gebruiken. Mensen en theorieën die ons hierbij inspireerden zijn onder andere: Marshall Rosenberg, Eugene Gendlin, David Weinstock, Wendy Palmer, Tara Brach, Daniel Siegel, Byron Katie, Peter Levine, Robert Gonzales.

Voor wie:
Dit retreat is voor ieder die tenminste 2 dagen introductietraining Geweldloze Communicatie bij een CNVC gecertificeerd trainer heeft gevolgd en vaardigheid en verdieping zoekt. Verdieping en vertraging in zelfcompassie, zelfacceptatie, inzicht in het onbewuste en vertrouwen in de capaciteit om aanwezig te blijven in contact. Neem bij twijfel gerust even contact met ons op.

Trainers: Yvonne Jeucken en Dionne Verbeet (beide internationaal gecertificeerd en aangesloten bij de CNVC)

Praktische informatie

Start Datum: 17.11.24
Datum/Tijd: van diner 17 nov t/m 21 nov lunch | start 18uur met diner t/m donderdag lunch
Adres: Wardenburger Str. 24, 26203 Wardenburg
Plaats: Oberlethe, Duitsland
Prijs: 595€ voor particulieren, 740€ voor ZZP’ers en 1225€ als je werkgever of bedrijf betaalt, exclusief a
Website: www.hartigetaal.nl


Dionne Verbeet

Dionne Verbeet

Havenstraat 27
3311 JL Dordrecht

0629158184

fluxcc AT live DOT com / dionne AT ai-opener DOT nl

www.ai-opener.nl

KvK/ondernemingsnummer: 62307266