Menu

Bemiddelen met Verbindende Communicatie
04.11.24

Training voor professionals: Verbindende (Geweldloze) Communicatie bij Conflicten. Toepasbaar in Mediation, Relatietherapie en Coaching.

Drie ochtenden van 9:00 - 13:00 online en 1 dag live van 10:00 – 17:00
* Zo'n ochtend online lijkt lang, maar het vliegt voorbij!

18 PE punten voor mediators en advocaten. Deelnemers zijn heel enthousiast over deze training!
Deze dagen staan gepland op 6 november, 13 november, 20 november, alleen de ochtenden digitaal via Zoom en op 27 november de hele dag live, in mijn studio in Arnhem.

‘Als partijen elkaars behoefte kunnen benoemen, is ieder conflict binnen 20 minuten opgelost.’ (Marshall Rosenberg, grondlegger van de Nonviolent Communication / Verbindende Communicatie.)

Mijn expertise
Op het gebied van mediation heb ik het boek vertaald van Liv Larsson: ‘Mediation met Geweldloze Communicatie.’ Ik geef hierover trainingen en lezingen aan rechters en mediators. Ik leid ook familie- of arbeidsmediations in mijn studio te Arnhem.
Deze training is ook geschikt voor relatietherapeuten en coaches.

Bijdrage
Ik ben ervan overtuigd dat Verbindende Communicatie de bestaande mediation, en de wijze waarop cliënten in de rechtbank benaderd worden, fundamenteel kan verrijken en effectiever kan maken. De essentie is dat ieder mens gedreven wordt door (onbewuste) behoeften. Emoties en oordelen zijn een gevolg van al dan niet vervulde behoeften.  Als de behoeften bekend zijn kan er gezocht worden naar strategieën: concrete manieren om de behoeften te vervullen. Dit is iets anders dan ‘belangen’. Bij een geslaagde onderhandeling is ieders behoefte voldoende vervuld.

De essentie
Deze training voegt echt iets toe aan de bestaande mediation. Hoe creëer je zo snel mogelijk actief veiligheid? Daarna: hoe laat je mensen elkaars menselijkheid zien? Hoe reguleer je alle emoties en breng je de zaak tot rust. Hoe creëer je verbinding vanuit behoeften, waarna de onderhandeling op strategieën kan plaatsvinden. Hoe breng je jezelf in t.b.v. het proces!
In essentie gaat het om fijnmazig empathisch luisteren, wat een moeilijke vaardigheid is, en om een helder onderscheid tussen behoeften en strategieën.

In alle sessies worden casussen en situaties geoefend.
De training is een voortdurende afwisseling van theorie en oefening.
In elke sessie is er ruimte voor ieders leerwensen.

Op mijn site staat een brochure met alle inhoudelijke info.

Praktische informatie

Start Datum: 04.11.24
Datum/Tijd: 4,11,18 november van 9:00 - 13:00 online en 25 november live van 10:00 - 17:00 in Arnhem | 9:00 - 13:00 (drie keer) en 10:00 - 17:00
Adres: Online en De Vlindertuin, Sperwerstraat 97
Plaats: Arnhem
Prijs: 750,--
Website: hestermacrander.nl


Online aanmelden *

Ik meld me aan voor Bemiddelen met Verbindende Communicatie met startdatum 04.11.24
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!

* Voorwaarden online aanmelden / privacy statement:

  • Je contactgegevens en bericht worden per email verzonden aan de trainer en zijn via een beveiligde login op de GC Kring website alleen door de trainer te bekijken.
  • Je ontvangt van de trainer altijd een persoonlijke bevestiging van je deelname en zijn/haar algemene voorwaarden.
  • Heb je deze binnen een week nog niet ontvangen? Neem dan alsnog telefonisch contact op.
  • Uiterlijk 1 week na de startdatum van de training worden jouw aanmelding gegevens voor deze training van de GC Kring website verwijderd. De trainer behoud uiteraard wel je gegevens en zal zelf zorg dragen voor goede en beveiligde verwerking en opslag van je gegevens.
Hester Macrander

Hester Macrander

Oude Kraan 72
6811 LL Arnhem, en ook online

06 533 754 23

hestermacrander AT gmail DOT com

www.hestermacrander.nl

KvK/ondernemingsnummer: 09196466