Menu

Mediation met Verbindende Communicatie, mix online en live
17.01.24

‘Als partijen elkaars behoefte kunnen benoemen, is ieder conflict binnen 20 minuten opgelost.’
(Marshall Rosenberg, grondlegger van de Nonviolent Communication)

Eerdere cursisten:
‘Dit is de missing link’.
‘Dit zou elke mediator moeten kunnen.’
‘Dit zou in elke mediationopleiding thuishoren.’

Een training van drie dagen live voor conflictbemiddelaars (mediators en advocaten) en ook (relatie)therapeuten. Hiervoor zijn 18 PE-punten toegekend door de MfN en vFAS. Bij deze training wordt soms een trainingsacteur ingezet, afhankelijk van de groepsgrootte en de wens vanuit de deelnemers.

Op het gebied van mediation heb ik het boek vertaald van Liv Larsson: ‘Mediation met Geweldloze Communicatie.’ (Dit boek krijg je bij de training) Deze principes zie ik overigens als hetzelfde in relatie-therapie, dus ook voor therapeuten en coaches is de training geschikt. Tevens worden de dynamieken in machtsrelaties behandeld, dus ook voor HR-functionarissen is het passend.
Ik geef over deze materie trainingen en lezingen aan bijv. rechters en mediators. Ik leid ook familie- of arbeidsmediations in mijn studio te Arnhem.

Ik ben ervan overtuigd dat Verbindende Communicatie de bestaande mediation fundamenteel kan verrijken en effectiever kan maken. De essentie is dat ieder mens gedreven wordt door (onbewuste) behoeften. Emoties en oordelen zijn een gevolg van al dan niet vervulde behoeften. Als de behoeften bekend zijn kan er gezocht worden naar strategieën: concrete manieren om de behoeften te vervullen. Dit is iets anders dan ‘belangen’. Bij een geslaagde onderhandeling is ieders behoefte voldoende vervuld.

De essentie
Het doel is duurzame oplossingen en menswaardige behandelingen. Verbinding vinden, of in verbinding uit elkaar gaan. Het kan! Verbindende Communicatie kan de bestaande mediation fundamenteel verrijken en effectiever maken, door:

* Het proces actief te leiden, met name aan de start, waardoor de emotionele veiligheid gewaarborgd is.
* ‘Fijnmazig’ empathisch te luisteren, waardoor er snelle de-escalatie en emotieregulatie, en dus rust, ontstaat.
* De onderliggende behoeften, die onder de oordelen, het gedrag en de gevoelens aanwezig zijn te vinden, te benoemen en te erkennen.
* Wederzijds erkenning te creëren met de techniek van het ‘aan de oren trekken’, waardoor er menselijke verbinding ontstaat.
* Het begrip ‘belang’ uit elkaar te trekken in ‘behoeften’ en ‘strategieën’, waardoor minder strijd en meer creativiteit in de oplossingen ontstaat.
* En meer...

Praktische informatie

Start Datum: 17.01.24
Datum/Tijd: woensdagen 17, 24, 31 januari online 9:00 - 13:00, 7 februarilive van 10:00 - 17:00 | 10:00 - 17:00
Adres: De Vlindertuins, Sperwerstraat 97
Plaats: Arnhem
Prijs: 750,--
Website: hestermacrander.nl


Online aanmelden *

Ik meld me aan voor Mediation met Verbindende Communicatie, mix online en live met startdatum 17.01.24
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!

* Voorwaarden online aanmelden / privacy statement:

  • Je contactgegevens en bericht worden per email verzonden aan de trainer en zijn via een beveiligde login op de GC Kring website alleen door de trainer te bekijken.
  • Je ontvangt van de trainer altijd een persoonlijke bevestiging van je deelname en zijn/haar algemene voorwaarden.
  • Heb je deze binnen een week nog niet ontvangen? Neem dan alsnog telefonisch contact op.
  • Uiterlijk 1 week na de startdatum van de training worden jouw aanmelding gegevens voor deze training van de GC Kring website verwijderd. De trainer behoud uiteraard wel je gegevens en zal zelf zorg dragen voor goede en beveiligde verwerking en opslag van je gegevens.
Hester Macrander

Hester Macrander

Oude Kraan 72
6811 LL Arnhem, en ook online

06 533 754 23

hestermacrander AT gmail DOT com

www.hestermacrander.nl

KvK/ondernemingsnummer: 09196466