Menu

Jaartraining GC II
12.01.24

Het is makkelijker gezegd dan gedaan om geweldloos te communiceren.....
Als je geoefend hebt met GC dan weet je ondertussen wat een uitdaging het is om te weten wat er ten diepste in jezelf leeft. En dan weet je ook hoe pittig het is om werkelijk met een open oor en hart te luisteren naar een ander en te verstaan wat er onder een hoop tekst bedoeld kan worden. En wordt het helemaal spannend als je wordt getriggerd, hoe je dan eigenaar kunt blijven en je zuiver kunt uiten wat die trigger bij je teweeg heeft gebracht.....
De theorie kan glashelder zijn, maar in het dagelijkse leven is het pad van verbindende (of geweldloze) communicatie vaak in mistige flarden gehuld en vallen we vaak terug op onze oude overlevingsstrategieën van vechten - vluchten - (be)vriezen.

Wil je verbindende communicatie op een natuurlijke wijze in je privé leven en/of je werk gaan gebruiken, dan kan deze Jaartraining je daarbij helpen.
Ook telt deze Jaartraining mee als je gecertificeerd CNVC trainer wilt worden.
We werken met een vaste groep van maximaal 6 - 12 deelnemers. Ik heb gekozen voor een wat kleinere groep, omdat dit naar mijn idee bijdraagt aan de behoefte aan veiligheid en diepgang. Neem contact op of er nog plaats is!

Wegens overweldigend enthousiasme voor deze GC Jaartraining wordt er nog een tweede reeks van 12 vrijdagen georganiseerd:
De eerste 2 dagen zal gaan over wat zelfverbinding is, hoe je dit realiseert door zelfempathie en hoe je dit vasthoudt in de nabijheid van anderen: verbinding met anderen begint bij zelfverbinding.
De volgende 2 dagen zal de nadruk zich verleggen naar werkelijk luisteren naar anderen en gaan we ook leren empathisch te luisteren naar mensen die niet geweldloos communiceren. Hierbij zal steeds weer de zelfverbinding terugkomen.
Bij dag 5 en 6 zal de focus liggen op hoe ik mijzelf eerlijk kan uiten, zonder verwijten en oordelen naar de ander(en) te maken.
Dag 6 tot en met 10 gaan we oefenen met het soepel afwisselen tussen de 3 aspecten van GC en dat zijn: zelfempathie, empathisch luisteren en eerlijk uiten.
Ook zullen we aandacht besteden hoe je anderen kunt begeleiden om op een verbindende wijze met elkaar te communiceren, ook op de werkvloer kan dit goed van pas komen.
De laatste 2 dagen zullen we aandacht besteden aan persoonlijke verzoeken waar je nog graag aandacht aan zou willen besteden en is er mogelijk ook ruimte voor het transformeren van (oude) pijn en/of leren om te gaan met woede.
Basiskennis van Geweldloze Communicatie is wel vereist, opgedaan in minimaal 2 dagen en bij voorkeur 4 dagen training bij een gecertificeerd trainer.

Er zal gewerkt worden met diverse verdiepende technieken en veel oefeningen, waarbij iedereen wordt uitgenodigd om een actieve bijdrage te leveren. Zelfverbinding zal, als een soort rode draad, gedurende de Jaartraining steeds terugkomen.

Praktische informatie

Start Datum: 12.01.24
Datum/Tijd: 12 jan, 9 feb, 8 mrt, 22 maart, 5 april, 3 mei, 24 mei, 20 sept, 18 okt, 8 nov, 29 nov, 20 dec 2024 | 9.00 - 17.00
Adres: Rozenhof 33
Plaats: Dordrecht
Prijs: € 2085,- particulier, € 2685,- ZZP/leer-budget, € 4035,- bedrijf. Incl. syllabus,koffie/thee,lunch
Website: therabalvers.nl


Online aanmelden *

Ik meld me aan voor Jaartraining GC II met startdatum 12.01.24
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!

* Voorwaarden online aanmelden / privacy statement:

  • Je contactgegevens en bericht worden per email verzonden aan de trainer en zijn via een beveiligde login op de GC Kring website alleen door de trainer te bekijken.
  • Je ontvangt van de trainer altijd een persoonlijke bevestiging van je deelname en zijn/haar algemene voorwaarden.
  • Heb je deze binnen een week nog niet ontvangen? Neem dan alsnog telefonisch contact op.
  • Uiterlijk 1 week na de startdatum van de training worden jouw aanmelding gegevens voor deze training van de GC Kring website verwijderd. De trainer behoud uiteraard wel je gegevens en zal zelf zorg dragen voor goede en beveiligde verwerking en opslag van je gegevens.
Thera Balvers

Thera Balvers

Rozenhof 33
3311 JT Dordrecht
06-18156477

thera.balvers AT gmail DOT com

www.therabalvers.nl

KvK/ondernemingsnummer: 23092998