Menu

Jaartraining Kleur bekennen 10
28.09.24

Ieder mens heeft zijn unieke kleur. Deze kleur wordt zichtbaar als ik authentiek communiceer, mezelf laat zien. Als ik vanuit mijn hart luister kan ik op die manier ook de unieke kleur van de ander ontdekken.
In kleur bekennen ga je op zoek naar jouw kleur en die van de ander, waardoor er een palet van kleuren ontstaat.

Kleur bekennen is voor iedereen die al kennis gemaakt heeft met Geweldloze Communicatie en vaardiger wil worden in het dagelijkse leven.
Met een groep oefen je gedurende 8 maanden de verschillende aspecten van communicatie. Zo word jij steeds vaardiger en wordt jouw kleur helderder en meer zichtbaar.

Tijdens de dagen zal er veel ruimte zijn om te oefenen. Lichaamswerk om ook te ervaren waar we het over hebben, maakt een onderdeel uit van het programma.
In de dagen zal je een wisselwerking waarnemen van naar binnen gaan, communicatie met jezelf en meer naar buiten gericht, ontvangen van de ander. Gaan naar de kern, wat leeft er in jou en contact maken met de buitenwereld.

Eerste blok
Zaterdag 28 en zondag 29 september.
Dag 1: Bruin
Als je alle kleuren samenvoegt ontstaat bruin. Dan vervaagt jouw kleur in het geheel. Tijdens de eerste dag ga je op zoek naar wat jouw unieke kleur is. Waar sta je voor? Wat is voor jou van belang? We oefenen met hoe je dit zichtbaar kan maken met respect voor de ander.

Dag 2: Zwart/wit
We leven in een wereld waarin we vaak gaan naar de contrasten. Het is goed / fout, oordelen komen als vanzelfsprekend langs. Tijdens deze dag gaan we op onderzoek naar de boodschap die er achter de oordelen ligt. Vrienden worden met ‘je jakhals’ en open staan voor wat er gezegd wil worden. Zo ontstaat er weer kleur in al dit zwart / wit denken.

Dag 3: Rood
Zaterdag 2 november
Wanneer we boos of wanhopig zijn, is, zelfs
wanneer we ons door die gevoelens laten meeslepen,
de liefde nog steeds aanwezig.
Ons vermogen om te communiceren, te vergeven,
ons meedogend op te stellen is er nog steeds.
Neem dat van mij aan.
We zijn meer dan onze woede, meer dan onze problemen.
We moeten onderkennen dat we altijd het vermogen bezitten
om lief te hebben, te begrijpen, meedogend te zijn.
Thich Nhat Hanh

Het vuur van de boosheid laten we op deze dag helemaal naar buiten komen. Dan ontstaat er ruimte om weer met mededogen naar jezelf en de ander te kijken. Communiceren vanuit wat er leeft in jou, ook als het je erg raakt, en toch in verbinding blijven.
Je ontdekt het vuur van jouw emotie en hoe je deze ruimte kan geven.

Dag 4: Oranje
Zaterdag 7 december
Na het vuur komt de warmte in het contact dat kan ontstaan als je gaat luisteren om te verbinden in plaats van luisteren om te reageren. Empathisch luisteren naar wat de ander beweegt, ook als er emoties zijn, geeft contact. Dan ontstaat er op een andere manier verbinding.

Dag 5: Geel
Zondag 18 januari 2025
Geel geeft helderheid. Je richt je aandacht weer op jezelf en wie je in wezen bent. Je onderzoekt welke (kern)overtuigingen in de weg staan om dit vol te leven. Je maakt ruimte voor nieuwe inzichten. Dan ontstaat het licht dat bij geel hoort.

Dag 6: Groen
Zaterdag 15 februari 2025
Verbinding tussen hart en verstand. Woorden geven aan wat er leeft in jou. We zijn al een eind op weg, nu mag de creativiteit ook loskomen. Oprecht met anderen communiceren is mogelijk wanneer je je denken en voelen harmonisch op elkaar afstemt.

Dag 7: Blauw
Zaterdag 15 maart 2025
Nu er vrede is in je hart over jezelf, kan je je hart verder openen voor de ander. Hoe zie je de ander? Welke plaatjes heb jij daar op geplakt? Ben je bereid naar jouw vijandbeelden te kijken en deze om te vormen? Je krijgt er alle mogelijkheden voor.

Dag 8: Violet
Zaterdag 12 april 2025
Vertrouwen op wat er leeft in jou. Jij mag gezien en gehoord woorden. Luisteren naar je innerlijke stem en deze naar buiten brengen.

Afsluitend blok
Zaterdag 17 en 18 mei
Dag 9: Paars
De kleur van vernieuwing. Jouw nieuwe vorm kan tevoorschijn komen en je laat weten hoe je dat vorm wilt geven in je dagelijkse leven, of dat nu professioneel is of privé.

Dag 10: Het palet
Het hele palet komt nu tevoorschijn en we zien elkaars palet. Zo ontstaat er samenspraak, delen wat er leeft in jou en horen wat er leeft bij de ander. Samen tot oplossingen komen, waarbij ieders kleur zichtbaar blijft.

De bijdrage voor deze jaartraining bepaal je zelf. De onkosten voor de locatie en verblijf zijn € 425,-. Daarnaast bepaal je zelf wat je met plezier kan geven als bijdrage voor de training. Bedenk hierbij dat deze training een onderdeel uitmaakt van mijn basisinkomen en dat wat je geeft dus een bruto vergoeding voor mijn voorbereiding en werk op deze dagen is.

Tijdens de training staat er koffie en thee met wat lekkers voor je klaar, daarnaast is er fruit aanwezig en verzorg ik soep tijdens de lunch.

Praktische informatie

Start Datum: 28.09.24
Datum/Tijd: start zaterdag 28 en zondag 29 september | 10.00 - 17.15 uur
Adres: Kanonsdijk 7,
Plaats: Groenekan
Prijs: 425,- voor de vaste kosten. Daarnaast een zelf te bepalen bijdrage
Website: www.communicerenvanuitjehart.nl


Online aanmelden *

Ik meld me aan voor Jaartraining Kleur bekennen 10 met startdatum 28.09.24
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!

* Voorwaarden online aanmelden / privacy statement:

  • Je contactgegevens en bericht worden per email verzonden aan de trainer en zijn via een beveiligde login op de GC Kring website alleen door de trainer te bekijken.
  • Je ontvangt van de trainer altijd een persoonlijke bevestiging van je deelname en zijn/haar algemene voorwaarden.
  • Heb je deze binnen een week nog niet ontvangen? Neem dan alsnog telefonisch contact op.
  • Uiterlijk 1 week na de startdatum van de training worden jouw aanmelding gegevens voor deze training van de GC Kring website verwijderd. De trainer behoud uiteraard wel je gegevens en zal zelf zorg dragen voor goede en beveiligde verwerking en opslag van je gegevens.
Monie Doodeman

Monie Doodeman

Troelstraweg 79
3732 CB De Bilt
030-2658470
06-10867091

info AT communicerenvanuitjehart DOT nl

www.communicerenvanuitjehart.nl

KvK/ondernemingsnummer: 30260110