Menu

Hartige Taal

Hartige Taal is gevestigd in Groningen. Ik geloof dat inzicht in onbewust aangeleerd geweld in taal de eerste stap is om iets te doen aan misverstanden, frustraties en verborgen eenzaamheid in de wereld. Geweldloze communicatie richt op een heldere manier de aandacht op wat mensen verbindt en wat mensen van elkaar verwijdert. Emoties geven waardevolle feedback over wat we missen. Kinderen weten dat van nature: totdat onze cultuur hen leert hun emoties weg te drukken. Elk gedrag is een poging om een behoefte te vervullen. Ik heb ervaren dat het nemen van verantwoordelijkheid voor wat ik nodig heb, me kracht en ontspanning geeft. Nu kan ik bij mezelf houden wat van mij is, en loslaten wat bij de ander hoort. Dit geeft me ruimte voor empathie én authenticiteit in contact, en ruimte voor verbinding vanuit vrijheid.
Geweldloze Communicatie geeft je gereedschap om helder te zeggen wat je wilt en oprecht open te staan voor de ander. Hoe meer je allebei je behoeften op tafel kunt leggen, verantwoordelijkheid neemt voor je eigen behoeften en de lijn in het midden respecteert, hoe meer dialoog met de ander iets moois wordt. Deze helderheid geeft de houvast die open dialoog makkelijker maakt, en samenwerking leuker.
Hartige Taal staat voor mij voor helder, eerlijk en open contact vanuit je hart.

Naast mijn werk als huisarts geef ik trainingen gebaseerd op geweldloze communicatie aan particulieren en bedrijven. Ik ben kandidaat voor internationale certificering door de CNVC, mijn assessoren zijn Gina Lawrie (UK) en Towe Widstrand (Zweden).

Yvonne Jeucken

Yvonne Jeucken


Groningen


info AT hartigetaal DOT nl

www.hartigetaal.nl

KvK nr:

Agenda trainingen Geweldloze Communicatie Yvonne Jeucken

15.2 760 17