Menu

Hartige Taal

In mijn relaties en in mijn werk als huisarts zocht ik vaak naar de moed om te verbinden met de ander met eerlijkheid en authenticiteit. Het eerste wat ik dacht na het lezen van Marshall Rosenberg's boek was: dit is wat ik miste! En het tweede: had ik dit maar eerder geweten. Echt eerlijk zijn en blijven in contact lukt me nu, en na 70 dagen training steeds beter. Geweldloze communicatie richt op een heldere manier de aandacht op wat mensen verbindt en wat mensen van elkaar verwijdert. Elk gedrag is een poging om een behoefte te vervullen. Ik heb ervaren dat het nemen van verantwoordelijkheid voor wat ik nodig heb, me kracht en ontspanning geeft. Nu kan ik bij mezelf houden wat van mij is, en loslaten wat bij de ander hoort. Innerlijke helderheid (zelfempathie en eigenaarschap) gecombineerd met empathie voor de ander maken verbinding vanuit vrijheid mogelijk. Precies daarin schuilt geluk, en de moed om te zijn met alles wat je bent.
Geweldloze Communicatie heeft mij geleerd om volledig eerlijk en helder te zeggen wat ik wil, wat voor mij belangrijk en kostbaar is, zonder verwijt, én oprecht open te staan voor de ander. Hoe meer je allebei je behoeften op tafel kunt leggen, verantwoordelijkheid kunt nemen voor je eigen behoeften en de lijn in het midden respecteert, hoe meer dialoog met de ander iets moois wordt. Deze helderheid geeft de houvast die open dialoog makkelijker maakt en samenwerking leuker.

Hoe meer ik verbind met mezelf, hoe makkelijker en oprechter ik kan verbinden met de ander. Elk moment dat ik met waardigheid communiceer met mezelf, erken ik tegelijk de waardigheid van de ander. Elk moment dat ik met waardigheid communiceer met de ander, voel ik tegelijk waardigheid in mezelf.

Hartige Taal is gevestigd in Groningen. Ik ben internationaal gecertificeerd trainer bij de CNVC en ik werk als huisarts. Mijn energie stroomt vanzelf als ik trainingen geweldloze communicatie geef, misschien omdat ik zo anderen het gereedschap kan geven om meer kwaliteit in verbinding te creëeren én te doen wat ze het liefste willen doen.

Yvonne Jeucken

Yvonne Jeucken


Groningen


info AT hartigetaal DOT nl

www.hartigetaal.nl

KvK/ondernemingsnummer:

Agenda trainingen Geweldloze Communicatie Yvonne Jeucken