Menu

Vol-Leven Bewustzijnsontwikkeling

Het was voor mij een ontdekking dat er een taal bestaat in Verbindende Communicatie waarin woorden gegeven kunnen worden aan wat voor mij van wezenlijke waarde is. Dit bracht een diepere verbinding met mezelf in mildheid en later met anderen. Door mijn reacties als vechten, vluchten en bevriezen te leren observeren werd mij met deze nieuwe taal duidelijk dat ik altijd kan kiezen hoe ik communiceer, vanuit de wijsheid van mijn hart. Dit brengt denken-voelen-doen op één lijn en geeft innerlijke rust, begrip, mededogen en verhoogt de kwaliteit in relatie met mezelf en anderen.

Na mijn studie Sociale Wetenschappen heb ik 25 jaar als trainer ervaring opgedaan in medezeggenschap, effectief leiderschap, onderhandelen en conflicthantering. Naast mijn werk heeft persoonlijke groei en ontwikkeling mij extra verdieping gebracht. Inspiratie vind ik onder andere bij Pema Chödrön, Dalai Lama, Thich Nhat Hanh, Jan Geurtz en Marshall Rosenberg. Ik ben blij en dankbaar dat ik in 2010 heb mogen deelnemen aan een Internationale Intensieve Training in Albuquerque met Marshall zelf. Zijn empathie in een persoonlijke 'uitgespeelde' situatie heeft mijn hart verzacht en mijn leven veranderd.

In 2006 ontdekte ik Verbindende Communicatie. Deze taal van het hart is voor mij verbindend, krachtig, dynamisch en duidelijk.

In 2013 ben ik gecertificeerd als "International Trainer" bij het Center for Nonviolent Communication (CNVC) in Albuquerque (USA).

Ben je benieuwd naar mijn verdere scholing en/of ervaringen: zie hiervoor mijn Linked-In profiel.

Monique Hoogakker

Monique Hoogakker

Willemsweg 149
6531 DG Nijmegen

06 41310921

monique AT vol-leven DOT nu

www.vol-leven.nu

KvK/ondernemingsnummer: 56421397

Agenda trainingen Geweldloze Communicatie Monique Hoogakker