Menu

Verbindende communicatie voor (para)medici (met Elles Bindels)
10.10.24

Hoe blijf ik als a(n)ios, huisarts, specialist, physician assistant of verpleegkundige tijdens mijn werk in een uitdagende context goed in verbinding met mezelf, collega’s en met cliënten? Hoe ga ik op een constructieve manier om met conflicterende belangen? Hoe stel ik grenzen en kom ik voor mezelf op, op een manier waarbij de ander me goed kan blijven horen?

Het gedachtegoed en bijbehorend procesmodel van Nonviolent Communication, ontwikkeld door klinisch psycholoog Marshall Rosenberg, kan op verschillende manieren van nut zijn in je dagelijks werk als medisch professional. Het bevordert:
- Zelf-verbinding: wat heb ik nodig en wat is belangrijk voor mij
- Verbinding met cliënten: erkenning geven, helderheid creëren
- Efficiency: goede afstemming bespaart tijd
- Helderheid: wat is de essentie voor de patiënt en wat kun jij daarbij vanuit jouw rol wel en niet bieden?
- Voorkomen van (escalatie van) conflicten door goed naar onderliggende behoeften te leren kijken en daarover te communiceren, ook als het spannend is.

Op donderdag 10 en vrijdag 11 oktober 2024 is er een speciale tweedaagse training editie op een grote zeiltjalk vanuit Muiden. Deze staat open voor alle zorgprofessionals die Verbindende/ NonViolent Communication willen leren integreren in hun werk en leven. Mogelijk heb je eerder al eens een dag training bij een van ons gevolgd en wil je je kennis en kunde opfrissen en oefenen en uitwisselen met andere vakgenoten. Je bent ook welkom als dit je eerste kennismaking is met de toepassing van NonViolent Communication.

We stappen in de ochtend van 10 oktober 2024 op in Muiden, worden welkom geheten door schipper Léon en een matroos en zullen een groot deel van de training op het water zijn. De tjalk is heel geschikt als trainingslocatie door de grootte van de kajuit en een extra ruimte op het achterdek. Bij mooi weer kan er uiteraard ook buiten op het dek in groepjes geoefend worden.

Tussentijds worden 1 of 2 zeilen gehesen om korte stukjes uit te waaien vlak voor of na de lunch en einde middag/voor het avondbuffet. Er is een mogelijkheid om op de tjalk te blijven overnachten van donderdag op vrijdag! Vrijdagavond 11 oktober leggen we rond etenstijd weer aan in de haven van Muiden voor een avondbuffet met elkaar en sluiten we de tweedaagse af.

Inhoud van de training
Tijdens de training gaan we in op thema’s die door (para)medici als uitdagend kunnen worden ervaren. We verkennen deze thema’s en oefenen met toepassing van de drie kernprocessen van Verbindende Communicatie:
1. Zelf-empathie: wat wordt er geraakt in jou? Wat heb jij nodig?
2. Empathisch luisteren: welke gevoelens en behoeften hoor je bij de ander?
3. Eerlijk uiten: helder zijn over je gevoelens en behoeften en het doen van concrete verzoeken.

Voor ieder van deze processen maken we gebruik van de vier bouwstenen van het model van Nonviolent Communication: Waarneming, Gevoelens, Behoeften en Verzoeken. We gaan ook in op de valkuilen, op manieren van communiceren die verbinding juist in de weg staan en hoe deze te vertalen naar communicatie die de onderlinge relatie ten goede komt. We maken daarbij gebruik van voorbeelden uit de eigen praktijk van de deelnemers.

Aanmelden of interesse?
De investering voor deze unieke tweedaagse training op de zeiltjalk is € 995,- per persoon (vrijgesteld van BTW). De scholing wordt gegeven door Boris Nauta en Elles Bindels. We geven deze training op aanvraag ook op het droge voor organisaties (incompany), voor maatschappen en vakgroepen.

Tegen een meerprijs is accreditatie via de KNMG mogelijk voor alle artsen (a(n)ios, huisartsen en andere medisch specialisten en op aanvraag ook voor (para)medisch professionals bij de andere beroepsverenigingen.
Wil je meer informatie over overleggen over de mogelijkheden? Neem dan contact op met Elles op 06 20397621 of door een mail te sturen naar elles@vbib.nl.

Praktische informatie

Start Datum: 10.10.24
Datum/Tijd: 10 & 11 oktober 2024 |
Adres:
Plaats: Muiden
Prijs:
Website: equanimity.nu


Boris Nauta

Boris Nauta

Tip Maruggstraat 10
1087 VR Amsterdam

0639422005

boris AT equanimity DOT nu

www.equanimity.nu/

KvK/ondernemingsnummer: 34366414