Menu

Omgaan met kwaadheid
31.08.24

In je dagelijkse leven kom je allerlei situaties tegen waarin je geïrriteerd of kwaad bent. Terecht, vind je vaak, en als het even kan zoek je medestanders. Is er ook iets anders mogelijk? Waar komt je kwaadheid vandaan? Hoe kan je deze zo communiceren dat er verbinding ontstaat met de ander in plaats van verwijdering? Kom het mee ontdekken in deze trainingsdag.

Kom ontdekken

Hoe sta je tegenover kwaadheid ? Heb je inzicht in waar deze vandaan komt en waar de angel zit?

Het zaadje kwaadheid leeft in ons allen. Jij kan bepalen hoe groot je het laat worden.

We gaan kijken naar de functie van emoties en van kwaadheid in het bijzonder. Je ontdekt de dynamiek van kwaadheid en hoe jij daarmee omgaat. Als je je daar bewust van bent, kan je ook op andere manieren gaan reageren, waarmee je de angel uit kwaadheid kan halen.

Op verschillende manieren oefenen

Gedurende deze dag doen we zowel verbale als non-verbale oefeningen. Je ontdekt daardoor dat niet alleen je woorden, maar ook je intentie en je gedachten invloed hebben op het contact. Ik gebruik hiervoor oefeningen uit het emotioneel lichaamswerk, waar ik lang trainer in ben geweest.

Door deze inzichten kan je op een andere manier met kwaadheid om gaan. Niet alleen als de kwaadheid bij jou opvlamt, maar ook als een ander kwaadheid naar jou uit. Je oefent met deze kwaadheid open te ontvangen en ontdekt dat jij kan zorgen dat er verbinding blijft.

Reacties van deelnemers bij een vorige dag ‘omgaan met kwaadheid ’.

“De oefeningen waren heel zinvol, ik werd blij van de ervaringen die ik opdeed, omdat het puzzelstukjes voor mij toevoegde.”

“Het was een dag waarin veel facetten van geweldloze communicatie in voorkwamen. Door met de verschillende invalshoeken te oefenen, vanuit jezelf, de ander en ook vanuit de verschillende posities…kon ik kwaadheid beter leren begrijpen.”

Kwaadheid is met mededogen kijken en luisteren.

Praktische informatie

Start Datum: 31.08.24
Datum/Tijd: | 10h00 - 17h00
Adres: Oude Vorstseweg 25
Plaats: Eindhout
Prijs: 165,00 excl BTW
Website: praatkracht.be


Corrylaura van Bladel

Corrylaura van Bladel

Oude Vorstseweg 25
2430 Eindhout
+32486234257
+32486234257

info AT praatkracht DOT be

www.praatkracht.be.be

KvK/ondernemingsnummer: