Menu

Leergang Bemiddelingsvaardigheden
29.08.24

Conflicten kosten energie.

Hoe zorg je ervoor dat die energie benut kan worden en bijdraagt aan verbinding?

Hoe kun je jouw verbindende vaardigheden inzetten wanneer mensen in jouw omgeving verstrikt dreigen te raken in hun conflicten?

Conflicten doen zich iedere dag voor
Een collega die zijn hart bij je lucht over een andere collega, buren die in het trappenhuis hun onenigheid uitvechten, familieleden die na het overlijden van een dierbare tegenover elkaar komen te staan… het zijn alledaagse conflicten waar je bij betrokken kunt raken, gevraagd of ongevraagd. Omdat je leidinggevende of collega bent, en daarom medeverantwoordelijk voor wat er in een team gebeurt bijvoorbeeld. Of omdat je een functie hebt in de vereniging van eigenaren of buurtcommissie. Of omdat er familieverhoudingen zijn gegroeid waarbij anderen elkaar in de haren vliegen en jij de scherven raapt. Of simpelweg: omdat mensen je vragen om te bemiddelen.

Herken je dit?!

In deze training staat niet de harmonie centraal, maar het conflict. De intentie is verbinding, en het doel is bij te dragen aan ruimte waarin dát wat in de kern speelt, gezegd en gehoord kan worden. Als er iets is wat je in deze training aan den lijve zult ondervinden, is dat deze woorden voor je gaan leven.

Op een praktische manier aan de slag
In deze training gaan we op een praktische manier aan de slag met vaardigheden die je helpen antwoorden te vinden op vragen die je kunt hebben als je gaat bemiddelen: Hoe luister ik naar de ene persoon en houd ik tegelijkertijd contact met de ander? Wat doe ik wanneer er allerlei eisen op tafel worden gelegd? Hoe ga ik ermee om als er sterke oordelen en emoties worden geuit? En wat als mijn integriteit in twijfel wordt getrokken, of ik merk dat ikzelf sterke oordelen heb over de partijen. Soms vraagt het dat we in staat zijn om net wat langer met ons eigen ongemak te kunnen leven. Soms vraagt het een luisterend oor en een open hart. En soms duidelijkheid die mensen helpt te vertrouwen in een uitkomst die voor alle partijen werkt. Wat te doen en wanneer, dáár gaan we mee aan de slag! Je oefent tot je een ons weegt, zodat je aanwezigheid en vaardigheden gewicht in de schaal leggen als gesprekken spannend worden!

Voor wie
Als je enthousiast bent over geweldloze communicatie, merkt dat je vaardiger wilt worden in het ondersteunen van gesprekken als (formele of informele) bemiddelaar én tenminste 4 dagen Geweldloze Communicatietraining hebt gevolgd, dan is deze training op jouw lijf geschreven.

Hoe de training is opgebouwd
Deze training is gebaseerd Geweldloze Communicatie van Marshall Rosenberg en op de ervaring van Christiaan Zandt in de samenwerking met John Kinyon en Ike Lasater, grondleggers van het Mediate Your Life­-programma. Voor deze leergang is een programma ontwikkeld dat tweedaagse training koppelt aan tussentijds oefenen en individuele reflectie.

We oefenen in deze training met allerlei situaties – fictieve (om het gemakkelijker te maken ook echt te oefenen) én met eigen conflictsituaties (om zelf te ervaren wat werkt als er meer lading op een conflict zit). We oefenen met losse vaardigheden (zoals empathisch luisteren, onderbreken, en het ondersteunen van oplossingsgerichte verzoeken) en het toepassen van die vaardigheden in uiteenlopende situaties (bij herstelgesprekken of groepsbemiddeling bijvoorbeeld). Deelnemers krijgen oefenmateriaal mee om tussen de trainingsblokken te oefenen in tweetallen en groepjes.

Totaal 5 modules van 2 dagen.

Praktische informatie

Start Datum: 29.08.24
Datum/Tijd: 29+30/8, 3+4/10, 11+12/11, 16+17/12 (2024), 23+24/1 (2025) |
Adres: Bovenkerkerweg 114
Plaats: Amstelveen
Prijs: Prijs voor particulieren € 2.000,-, ZZP-ers € 2.750, organisaties € 4.500,-
Website: www.ai-opener.nl


Online aanmelden *

Ik meld me aan voor Leergang Bemiddelingsvaardigheden met startdatum 29.08.24
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!

* Voorwaarden online aanmelden / privacy statement:

  • Je contactgegevens en bericht worden per email verzonden aan de trainer en zijn via een beveiligde login op de GC Kring website alleen door de trainer te bekijken.
  • Je ontvangt van de trainer altijd een persoonlijke bevestiging van je deelname en zijn/haar algemene voorwaarden.
  • Heb je deze binnen een week nog niet ontvangen? Neem dan alsnog telefonisch contact op.
  • Uiterlijk 1 week na de startdatum van de training worden jouw aanmelding gegevens voor deze training van de GC Kring website verwijderd. De trainer behoud uiteraard wel je gegevens en zal zelf zorg dragen voor goede en beveiligde verwerking en opslag van je gegevens.
Christiaan Zandt

Christiaan Zandt

Baron van Asbeckweg 5
9963 PA Warfhuizen
0638787461

christiaan AT bisho DOT nl

www.bisho.nl en www.ai-opener.nl

KvK/ondernemingsnummer: 02092533