Menu

Leergang Verbindend en Professioneel Coachen
01.07.24

Verbindende Communicatie nodigt mensen in organisaties uit tot ‘empowerment’ door hen zelf verantwoordelijkheid te laten nemen voor hun gevoelens/behoeftes en voor hun gedrag. Daarbij ondersteunt Verbindende Communicatie om daadwerkelijk te luisteren naar jezelf en anderen. Dit sluit naadloos aan bij de doelstelling van coachen: de gecoachte ondersteunen om haar/zijn potentieel te ontwikkelen door bij te dragen aan bewustzijnsontwikkeling.
In de Leergang Verbindend Coachen ondersteunen we jou om zelfstandig te leren coachen. Hetzij als hoofdactiviteit, hetzij als onderdeel van je werk binnen een organisatie. Je krijgt de kans om te oefenen met alle facetten van het coach-vak en wordt begeleid door Jenny Giezeman. Zij heeft zo’n 20 jaar ervaring als coach en heeft één van de eerste coaching-instituten in België opgericht.

Inhoud
Tijdens deze intensieve leergang:
• Leer je om met volle aandacht voor de authenticiteit van de coachee én duidelijke doelen de coachee te begeleiden in haar/zijn ontwikkeling
• Krijg je tools om de coachee zich te laten verbinden met wat voor haar/hem de essentie is
• Ontwikkel je je vermogen om het eigenaarschap bij de coachee te laten
• Leer je oordeelloos feedback geven aan de coachee i.r.t. haar/zijn ontwikkelingswensen
• Krijg je helderheid over het onderscheid tussen eigen (on) vervulde behoeften tijdens de coachingsgesprekken en die van de coachee
• Leer je om te reageren vanuit je waarnemingen tijdens de coachingsgesprekken Het volledige opleidingsprogramma vind je hier. Het gedachtegoed en de gereedschappen van Geweldloze Communicatie, ontwikkeld door Marshall Rosenberg, vormen de rode draad bij deze leergang.

Met als resultaat
Voldoende vertrouwen en vaardigheid om na de leergang zelfstandig te coachen.

Voor wie
Deze leergang is voor iedereen die:
• De wens heeft om coach te zijn of coach te worden
• De ambitie heeft om mensen met werkgerelateerde ontwikkelingsvragen te begeleiden (bijvoorbeeld in je rol als projectleider, HR-verantwoordelijke, consultant, leidinggevende etc.)
• Geraakt wordt door het gedachtegoed en de effectiviteit van Verbindende Communicatie
• De bereidheid heeft tot het ontvangen, geven en vragen van feedback
• HBO werk- of denkniveau heeft
• De mogelijkheid heeft tot coaching in je werk

Voorwaarden
Minimaal 2 dagen introductietraining Verbindende Communicatie (in je werk) of vergelijkbaar. Op verzoek kan een speciaal introductieprogramma op maat worden samengesteld.

Hoe is deze opleiding opgebouwd?
Het programma van de leergang bestaat uit:
• Een ééndaagse startworkshop
• Vier modules die telkens bestaan uit twee dagen inclusief de tussenliggende avond
• Een ééndaagse oefendag
• Een ééndaagse integratiedag.
In totaal beslaat deze leergang 22 dagdelen over een periode van ongeveer 8 maanden. Tussen de modules werk je in kleinere intervisiegroepen aan je eigen en elkaars ontwikkeling en oefen je met de aangereikte concepten. Aan het einde van de opleiding zal je gevraagd worden om een reflectieverslag te schrijven over een door jou begeleid coachingstraject.

Werkwijze
De opleiding kenmerkt zich door een behoorlijke dosis theorie, afgewisseld met oefenen met coachsituaties. We besteden tijd aan zelfreflectie, uitwisseling, jouw vragen en feedback. Ons uitgangspunt is dat jij en de andere deelnemers elkaars leerproces activeren door elkaar feedback te geven op elkaars gedrag en opvattingen in functie van het ontwikkelingsproces als coach.

Praktische informatie
Niveau: Verdieping
Voorkennis: Minimaal 2 dagen eerdere training in Geweldloze Communicatie bij een gecertificeerde trainer.
Contacturen: 72
Voorbereidingsuren: ± 20

De all-in kosten voor de training bedragen voor organisaties: €4.750,- (vrijgesteld van BTW) en voor ZZP-ers/particulieren: €3.750,- (vrijgesteld van BTW). Dit is inclusief koffie/thee, lunches, diners tijdens module 1 t/m 4, de syllabus met alle concepten en de NVC feedback box. Echter exclusief overnachting. Mochten de kosten een probleem zijn voor jou of je organisatie dan vragen we je toch contact met ons op te nemen. We kijken graag samen naar een oplossing.

Als de kosten voor jou een onoverkomelijk probleem zijn voor deelname vragen we je toch contact op te nemen zodat we in overleg een oplossing kunnen zoeken.

Praktische informatie

Start Datum: 01.07.24
Datum/Tijd: 24/9, 10+11/10, 7+8/11, 12+13/12 (2024), 16+17/1, 5/2, 5/3 (2025) |
Adres: Grotekerkplein 5
Plaats: Rotterdam
Prijs: Particulieren € 3.250,-, ZPP-ers € 4.250,-, organisaties € 5.500,-
Website: www.ai-opener.nl


Online aanmelden *

Ik meld me aan voor Leergang Verbindend en Professioneel Coachen met startdatum 01.07.24
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!

* Voorwaarden online aanmelden / privacy statement:

  • Je contactgegevens en bericht worden per email verzonden aan de trainer en zijn via een beveiligde login op de GC Kring website alleen door de trainer te bekijken.
  • Je ontvangt van de trainer altijd een persoonlijke bevestiging van je deelname en zijn/haar algemene voorwaarden.
  • Heb je deze binnen een week nog niet ontvangen? Neem dan alsnog telefonisch contact op.
  • Uiterlijk 1 week na de startdatum van de training worden jouw aanmelding gegevens voor deze training van de GC Kring website verwijderd. De trainer behoud uiteraard wel je gegevens en zal zelf zorg dragen voor goede en beveiligde verwerking en opslag van je gegevens.
Jenny Giezeman

Jenny Giezeman

Burggravenlaan 155
2313 HR Steenokkerzeel


jennygiezcoach AT gmail DOT com

www.jennygiezeman.be

KvK/ondernemingsnummer: