Menu

Tweedaagse Basistraining 'Introductie van het Model'
10.09.20

Communicatie: de uitingen van een behoefte

Alle vragen, meningen, opmerkingen en reacties van mensen zijn uiteindelijk uitingen van (een) persoonlijke behoefte(n). Deze wetenschap vormt de basis voor Verbindende Communicatie. Tijdens deze opleiding staat ‘inzicht in individuele behoeften’ dan ook centraal. Om van daaruit te leren hoe anders communiceren tot verbinding met de ander leidt. De ander die ook reageert van uit dezelfde set van universele menselijke behoeften.

De inhoud van de opleiding

In het 2-daagse Introductiedeel van de Basisopleiding staat het 4-stappen model van Geweldloze Communicatie centraal, met concentratie op: ‘Wat leeft er in mij’. Wat zijn de drijvende krachten onder mijn gedrag. De trainer neemt je mee in het model van Waarnemen, Gevoelens, Behoeften en Verzoeken. De theorie en de heldere toepassing ervan in de vorm van zelfexpressie: mezelf leren uitdrukken over mijn behoeften. Het gaat om vaardigheden leren om bewustzijn te kunnen creëren van je persoonlijke behoeften. Onze trainers weten de theorie op authentieke en speelse wijze te verbinden met onze belevingswereld.

Waarnemen: Het verschil tussen waarnemen en de interpretatie ervan, de oordelen en het labels plakken.

Gevoelens: Het gebruiken van woorden die gevoelens uitdrukken die eenduidig worden verstaan en begrepen.

Behoeften: Inzicht in het verschil tussen de strategie waarmee je een behoefte invult en de woorden die de behoefte zelf aangeven.

Verzoek: Hoe kan een vraag of verzoek om je behoefte ingevuld te krijgen door een ander als verzoek gehoord worden en wat is de rol van je inwendige houding.

Naast de theorie wordt het geleerde geoefend, spelenderwijs en in kleine groepjes. De trainer stimuleert deelnemers om eigen casus in te brengen en deze tijdens de twee dagen te transformeren naar hoe het anders had gekund. Er wordt gewerkt aan je zelfvertrouwen, aan het opkomen voor jezelf en aan moeilijke vragen durven te stellen. En je krijgt inzicht in wie in het communicatieproces verantwoordelijk is voor wat.

Praktische informatie

Start Datum: 10.09.20
Datum/Tijd: 10 en 11 september 2020 | 10:00 - 17:00 uur
Adres: De Roos - P.C. Hooftstraat 183
Plaats: Amsterdam
Prijs: € 590,- (Particulieren € 325,-) vrijgesteld van BTW
Website: www.vinetraining.nl


Online aanmelden *

Ik meld me aan voor Tweedaagse Basistraining 'Introductie van het Model' met startdatum 10.09.20
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!

* Voorwaarden online aanmelden / privacy statement:

  • Je contactgegevens en bericht worden per email verzonden aan de trainer en zijn via een beveiligde login op de GC Kring website alleen door de trainer te bekijken.
  • Je ontvangt van de trainer altijd een persoonlijke bevestiging van je deelname en zijn/haar algemene voorwaarden.
  • Heb je deze binnen een week nog niet ontvangen? Neem dan alsnog telefonisch contact op.
  • Uiterlijk 1 week na de startdatum van de training worden jouw aanmelding gegevens voor deze training van de GC Kring website verwijderd. De trainer behoud uiteraard wel je gegevens en zal zelf zorg dragen voor goede en beveiligde verwerking en opslag van je gegevens.
Anja Nekeman

Anja Nekeman

Mariniersweg 3
3941XK Doorn
030 215 50 60
06 50602057

welkom AT vinetraining DOT nl

www.vinetraining.nl

KvK/ondernemingsnummer: 71305971