Menu

Empathie en innerlijke helderheid
27.02.20

Tweedaagse verdiepingstraining  voor wie tenminste twee dagen training geweldloze communicatie heeft gevolgd

Data voor de zomer:: 27 en 28 februari 2020, 25 en26 juni 2020, zie website

Empathie heeft een bewezen impact op de kwaliteit van relaties en efficiëntie op het werk. Toch lukt het vaak niet. In deze training zoomen we in op de valkuilen van empathie en de overtuigingen rond empathie. Als je altijd empathisch luistert ‘als dat nodig is’ kun je ervan uitgaan dat je vaak vanuit een (onbewuste) zou-moeten energie luistert. 

Empathisch luisteren zoals Marshall Rosenberg het bedoelde is luisteren zonder oordeel en zonder agenda. Kortdurend meezeilen met de ander zonder je te bemoeien met de koers van de zeiler: accepteren wat de ander ervaart en aanwezig zijn zonder het ongevraagd te gaan 'oplossen'. Luisteren zonder oordeel is echter geen trucje: je kunt niet even stoppen met oordelende gedachten. Empathie kunnen geven aan jezelf is essentieel om je bewust te worden van je eigen behoeften en intentie. Ben je eerlijk naar jezelf? Luister je vanuit oprechte nieuwsgierigheid of omdat je geen nee kunt zeggen? Zelfempathie, eerlijk uiten en empathisch luisteren zijn in geweldloze communicatie van gelijkwaardig belang en zelfempathie is de basis.

Kelly Bryson: “Ik kom liever in de problemen met jou dan met mezelf. Als ik trouw blijf aan mezelf, heb ik de kans om aanwezig te zijn bij jou. Als ik mezelf in de steek laat, kan ik nergens bij aanwezig zijn.”

In deze training kun je ervaren op welke manier empathie ruimte en helderheid kan geven voor jezelf en de ander. Een belangrijk ingrediënt voor dit effect is helderheid in jezelf: weten waar je staat, wat je wilt en niet wilt. Vanuit zelfverbinding kun je helemaal bij de ander aanwezig zijn, zonder oordelen en zonder agenda.

Tijdens de training wordt gewerkt met de dansvloeren van Gina Lawrie en Bridget Belgrave,  met oefeningen met grenzen en zelfempathie en met oefeningen in empathisch luisteren.

PRAKTISCH:

Aantal deelnemers: minimaal 5 maximaal 12

Kosten: particulieren 250€,  ZZP’ers 340 €, en als de organisatie betaalt 490€. Prijzen inclusief uitgebreide lunch op beide dagen, koffie, thee.

Datum en tijd: 27 en 28 februari 2020 9.30-17 uur

LOKATIE:

Nieuw Allardsoog, Bakkeveen, Jarig van der Wielenwei 6.

INSCHRIJVEN

Voor meer informatie en inschrijving: mail naar info@hartigetaal.nl

Bij inschrijving ga je akkoord met de algemene voorwaarden. 

Praktische informatie

Start Datum: 27.02.20
Datum/Tijd: 27 en 28 februari 2020
Adres:
Plaats: Bakkeveen
Prijs:
Website: www.hartigetaal.nl


Yvonne Jeucken

Yvonne Jeucken


Groningen


info AT hartigetaal DOT nl

www.hartigetaal.nl

KvK/ondernemingsnummer: