Menu

Dansvloerendag
06.05.23

Fysiek door het proces van Geweldloze Communicatie bewegen geeft een andere beleving en een verdieping van de ervaring.
Wat zijn het?

De Dansvloeren zijn kaarten van het proces van Geweldloze Communicatie. Door door het proces te lopen ervaar je een verdieping en maak je meer contact met wat er in jou leeft. Op die manier kan je de behoefte en het gevoel echt ervaren in plaats van vanuit je denken deze te uiten. De kaarten gebruik je als een dans, waarbij je heen en weer kan gaan. Het is geen lineair proces, waarbij het er om gaat om zo snel mogelijk bij het einde te zijn. Door zo te dansen ontdek je de mogelijkheden om in contact te blijven met jezelf of met de ander en je ontdekt de verschillende lagen die er in een gesprek kunnen zitten.

Zelfempathiedans
Deze dans is een manier om jezelf mededogen te geven in verband met iets dat je wilt vieren of dat pijnlijk voor je is. Het onderwerp kan persoonlijk, interpersoonlijk, politiek of spiritueel zijn. Door deze dans te doen kan je helderheid krijgen in een situatie. Als je deze dans regelmatig uitvoert, zal je vermogen groeien om zelf tot mededogen voor jezelf te komen op elk moment van je leven.

13 stappen dans
De 13 Stappen Dans biedt je een manier om bewust, in een dialoog te bewegen tussen innerlijke en uiterlijke processen. Het ‘innerlijke proces’ verwijst naar alles dat in jezelf plaatsvindt, bijvoorbeeld wanneer je contact maakt met jezelf. Het uiterlijke of externe proces vindt plaats wanneer je je aandacht richt op je verbinding met een andere persoon, zowel als je je tegenover de ander wilt uiten als dat je naar de ander wilt luisteren.

Hoe ziet de dag eruit?
Elke dans zal door mij ingeleid worden. Het kan zijn door de dans zelf voor te dansen of door een van de deelnemers daarbij te begeleiden. Een andere optie is dat we een stukje van een DVD kijken waarin Bridget Belgrave (een van de grondleggers van de dansvloeren) een dans voor doet. Nadat we eventuele vragen besproken hebben gaan de deelnemers in twee- of drietallen zelf aan de slag met de dans. Elke oefenronde eindigt met samen oogsten wat het heeft opgeleverd en er is ruimte voor eventuele vragen.

Wil je op een andere manier oefenen met Geweldloze Communicatie?

Helpt het je om ook fysiek bezig te zijn en zo het proces van Geweldloze Communicatie te verinnerlijken? Wil je je kennis van GC verdiepen of opfrissen op een andere manier dan rollenspelen? Kom dan mee doen met deze dag in de herfst.

* De kosten (locatie, documentatie, koffie en thee met versnapering en fruit) voor deze training zijn € 35,-. Daarnaast bepaal je zelf wat je met plezier kan geven als bijdrage voor de training. Dit kan ook met waardebepaling achteraf. Bedenk hierbij dat deze training een onderdeel uitmaakt van mijn basisinkomen en dat wat je geeft dus een bruto vergoeding voor mijn voorbereiding en werk op deze dag is.

Dansvloer aanschaffen?
Na afloop bestaat de mogelijkheid om de dansvloeren tegen een gereduceerde prijs aan te schaffen. (€ 25,- ipv € 27,50 per stuk). Je ontvangt een gelamineerde set met een beschrijving van de dans in een enveloptas.

Praktische informatie

Start Datum: 06.05.23
Datum/Tijd: Zaterdag 6 mei | 10.00 - 17.00 uur
Adres: Troelstraweg 79
Plaats: De Bilt
Prijs: € 35,- voor de vaste kosten, daarnaast een zelf te bepalen bijdrage voor de trainer.
Website: www.communicerenvanuitjehart.nl


Online aanmelden *

Ik meld me aan voor Dansvloerendag met startdatum 06.05.23
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!

* Voorwaarden online aanmelden / privacy statement:

  • Je contactgegevens en bericht worden per email verzonden aan de trainer en zijn via een beveiligde login op de GC Kring website alleen door de trainer te bekijken.
  • Je ontvangt van de trainer altijd een persoonlijke bevestiging van je deelname en zijn/haar algemene voorwaarden.
  • Heb je deze binnen een week nog niet ontvangen? Neem dan alsnog telefonisch contact op.
  • Uiterlijk 1 week na de startdatum van de training worden jouw aanmelding gegevens voor deze training van de GC Kring website verwijderd. De trainer behoud uiteraard wel je gegevens en zal zelf zorg dragen voor goede en beveiligde verwerking en opslag van je gegevens.
Monie Doodeman

Monie Doodeman

Troelstraweg 79
3732 CB De Bilt
030-2658470
06-10867091

info AT communicerenvanuitjehart DOT nl

www.communicerenvanuitjehart.nl

KvK/ondernemingsnummer: 30260110