Menu

Oefengroep Geweldloze Communicatie
09.09.19

Oefengroep Geweldloze Communicatie - voor iedereen die regelmatig stil wil staan bij wat je al geleerd hebt.

Je bent al bekend bent met het gedachtegoed van Marshall Rosenberg en wilt je vaardigheden vergroten. Je bent geraakt door de mogelijkheden van Geweldloze Communicatie en weet ook dat je tijd nodig hebt om je deze stijl van communiceren volledig eigen te maken. Je bent bereid daarvoor te oefenen en ziet de meerwaarde van het samen oefenen en ontdekken.
Oefenen met eigen situaties

Tijdens de bijeenkomsten brengen de deelnemers persoonlijke situaties in waar ze mee willen oefenen. We gebruiken rollenspelen om te oefenen hoe je anders had kunnen reageren, of om met mededogen naar jezelf te luisteren. Door langer stil te staan bij een situatie zie je steeds meer mogelijkheden om anders te reageren. Door deze verschillende mogelijkheden uit te proberen, ontdek je welke bij jou past en vergroot je je vaardigheden. Waar nodig gebruiken we andere oefenvormen (bv dansvloeren) in plaats van rollenspelen. Samen maken we de inhoud van de avond. De nadruk zal steeds liggen op samen oefenen.
Hoe ziet de oefengroep Geweldloze Communicatie eruit?

De oefengroep komt in het najaar 5x per elkaar op maandagavond van 19.30 – 22.00. (Hiervan wijken we 1x uit naar de dinsdag).
Tussen de bijeenkomsten door kan je contact hebben met een maatje van de groep om verder te oefenen. Je krijgt ook oefeningen mee om thuis er mee bezig te blijven.
Voor deze oefeningen en verdere ondersteuning zal ik gebruik maken van ’The Ongo Book (daily practice in mindfulness and Non Violent Communication) van Catherine Cadden en Jesse Wiens’. Als je wilt kun je dit via de webwinkel of tijdens de eerste bijeenkomst aanschaffen. Je kunt de bijeenkomst ook volgen zonder dat je zelf het boek hebt.

Praktische informatie

Start Datum: 09.09.19
Datum/Tijd: 9 en 30 sept, 4 en 26 nov, 16 dec 19.30 - 22.00 uur
Locatie:
Adres: Troelstraweg 79
Plaats: De Bilt
Prijs: € 25,- voor de vaste kosten, daarnaast een zelf te bepalen bijdrage voor de trainer.
Website: www.communicerenvanuitjehart.nl


Online aanmelden *

Ik meld me aan voor Oefengroep Geweldloze Communicatie met startdatum 09.09.19
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!

* Voorwaarden online aanmelden / privacy statement:

  • Je contactgegevens en bericht worden per email verzonden aan de trainer en zijn via een beveiligde login op de GC Kring website alleen door de trainer te bekijken.
  • Je ontvangt van de trainer altijd een persoonlijke bevestiging van je deelname en zijn/haar algemene voorwaarden.
  • Heb je deze binnen een week nog niet ontvangen? Neem dan alsnog telefonisch contact op.
  • Uiterlijk 1 week na de startdatum van de training worden jouw aanmelding gegevens voor deze training van de GC Kring website verwijderd. De trainer behoud uiteraard wel je gegevens en zal zelf zorg dragen voor goede en beveiligde verwerking en opslag van je gegevens.
Monie Doodeman

Monie Doodeman

Troelstraweg 79
3732 CB De Bilt
030-2658470
06-10867091

info AT communicerenvanuitjehart DOT nl

www.communicerenvanuitjehart.nl

KvK nr: 30260110

13.2 693 19