Menu

Introductie Verbindend Communiceren
23.05.19

Basisopleiding Introductie (Het Model)

Geweldloze Communicatie vormt de weg naar rust en onderlinge verbinding. Het verandert onbewust toegepast aanvallend en defensief gedrag in inzicht en acceptatie van verschillen. Daarom noemen wij het ook liever: Verbindende Communicatie.

Onbewust heeft ieder mens in zijn of haar kinderjaren een ‘zelf gecreëerde ik’ opgebouwd. Een manier van denken en communiceren die je onbewust toepast, waarmee jij je op jouw manier staande houdt in de maatschappij. Dat geldt voor jou maar ook voor ieder ander: je kind, partner, collega, partner, cliënt, etc.

Belangrijke vraag daarbij is wat de kwaliteit en impact van de communicatie vanuit jouw ‘ík’ en de daaruit voortvloeiende relatie is. Zeker als het wat spannender wordt. In hoeverre ben jij ‘in verbinding’ met jezelf en met de ander? Verbindende Communicatie is een manier van communiceren waarbij je vanuit inleving (empathie) in jezelf en de ander, kwalitatief contact maakt en houdt. Toepassing van Verbindende Communicatie zorgt voor een unieke dialoog met grote impact op de kwaliteit van leven en werk.

Communicatie: de uitingen van een behoefte

Alle vragen, meningen, opmerkingen en reacties van mensen zijn uiteindelijk uitingen van (een) persoonlijke behoefte(n). Deze wetenschap vormt de basis voor Verbindende Communicatie. Tijdens deze opleiding staat ‘inzicht in individuele behoeften’ dan ook centraal. Om van daaruit te leren hoe anders communiceren tot verbinding met de ander leidt. De ander die ook reageert van uit dezelfde set van universele menselijke behoeften.

De inhoud van de opleiding

In het 2-daagse Introductiedeel van de Basisopleiding staat het 4-stappen model van Geweldloze Communicatie centraal, met concentratie op: ‘Wat leeft er in mij’. Wat zijn de drijvende krachten onder mijn gedrag. Een internationaal gecertificeerde trainer uit ons trainerscollectief neemt je mee in het model van Waarnemen, Gevoelens, Behoeften en Verzoeken. De theorie en de heldere toepassing ervan in de vorm van zelfexpressie: mezelf leren uitdrukken over mijn behoeften. Het gaat om vaardigheden leren om bewustzijn te kunnen creëren van je persoonlijke behoeften. Onze trainers weten de theorie op authentieke en speelse wijze te verbinden met onze belevingswereld.

Bedragen zijn inclusief koffie/thee, versnaperingen, lunch, werkmap en materialen en certificaat.

Praktische informatie

Start Datum: 23.05.19
Datum/Tijd: + 24 mei
Locatie:
Adres:
Plaats: Den Bosch
Prijs: €295,- vrij van BTW
Website: vinecoaching.nl


Online aanmelden *

Ik meld me aan voor Introductie Verbindend Communiceren met startdatum 23.05.19
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!

* Voorwaarden online aanmelden / privacy statement:

  • Je contactgegevens en bericht worden per email verzonden aan de trainer en zijn via een beveiligde login op de GC Kring website alleen door de trainer te bekijken.
  • Je ontvangt van de trainer altijd een persoonlijke bevestiging van je deelname en zijn/haar algemene voorwaarden.
  • Heb je deze binnen een week nog niet ontvangen? Neem dan alsnog telefonisch contact op.
  • Uiterlijk 1 week na de startdatum van de training worden jouw aanmelding gegevens voor deze training van de GC Kring website verwijderd. De trainer behoud uiteraard wel je gegevens en zal zelf zorg dragen voor goede en beveiligde verwerking en opslag van je gegevens.
Helmie Willems

Helmie Willems


Arnhem en Den Bosch
06-10877692

info AT stilts DOT nl

www.stilts.nl

KvK nr:

20.3 828 21