Menu

GC Onderwijsmiddag; Workshops Verbindende Communicatie gericht o
15.02.19

Verbindende Communicatie in het onderwijs: met elkaar leren
Zoals je wellicht al weet organiseert Ai-opener ook dit jaar een onderwijsmiddag en wel op vrijdagmiddag 15 februari 2019 in Rotterdam. Met ons 15-jarig jubileum in gedachten wilden we daar extra aandacht aan besteden. Vandaar dat we met veel enthousiasme aankondigen dat Thomas d’Ansembourg, o.a. bekend van z’n essay “Vrede kun je leren”, een pleidooi komt houden voor emotionele hygiëne op scholen. Aansluitend zijn er workshops over Verbindende Communicatie voor en door onderwijs collega’s, zowel uit PO, VMBO, VO als HBO. En aan het einde van de middag is er tijd om ervaringen uit te wisselen tijdens een (borrel)hapje en drankje.

Lezing (in het Engels)
Onze gastspreker, Thomas d’Ansembourg, spreekt over zijn essay Vrede kun je leren. Thomas d’Ansembourg en co-auteur David Van Reybrouck vragen zich daarin af of geweld zich echt enkel met geweld laat bestrijden. Vrede is een vak. De opvoeding tot vrede dient net zo vanzelfsprekend te zijn als gymnastiek en lichamelijke verzorging. Hun boek Vrede kun je leren pleit voor mindfulness, Geweldloze Communicatie en compassie op school, op het werk en thuis. Zweverig? Recente wetenschappelijke inzichten bewijzen hoe deze technieken werkelijk leiden tot een beter zelfbeeld, betere leerprestaties en wederzijds begrip. Ze verhogen de mentale hygiëne, zowel van mens als maatschappij. Als tien minuten stilzitten per dag volstaat, waarom doen we er dan decennia over om die gewoonte in te voeren?

Voor wie
De onderwijsmiddag organiseren we om iedereen die belang hecht aan het creëren van een wereld die voor iedereen werkt te inspireren met de mogelijkheden van Geweldloze of Verbindende Communicatie. Geweldloze communicatie (GC) is voor ons de sleutel tot verbinding en het onderwijs een plek om de eerstvolgende generatie te kunnen inspireren met de mogelijkheden die dit proces biedt. Vandaar dat we deze middag voor iedereen uit het onderwijs toegankelijk willen maken en kostendekkend organiseren.

Inhoud
Na de presentatie van Thomas d’Ansembourg zijn er diverse workshops. Deze workshops worden vormgegeven door leerkrachten/docenten (PO, VO, HBO, VMBO) in samenwerking met trainers Geweldloze Communicatie. Sommige workshops zijn geschikt voor mensen die kennis maken met Geweldloze Communicatie, anderen zullen meer verdiepend zijn. Onderwerpen zijn: conflicthantering, zelfzorg, hoe breng ik Geweldloze Communicatie in mijn organisatie, coaching en werkvormen in de groep. Op de dag zelf kun je kiezen naar welke workshop je gaat.

Programma
13:00 – 13.30 inloop met koffie en thee
13:30 – 13.45 gezamenlijke start, welkom
13:45 – 14:45 lezing Thomas d’Ansembourg (Engels)
14:45 – 15:00 Q&A en beschrijving workshops
15:00 – 15:30 pauze
15:30 – 17:15 diverse workshops
17:15 – 18:00 netwerkborrel

Praktische informatie

Start Datum: 15.02.19
Datum/Tijd: 15-2-2018 vn 13.00-17.15 uur
Locatie: Rotterdam, Djoj
Adres:
Plaats: Rotterdam
Prijs: zie boven
Website: www.djoj.nl


* Voorwaarden online aanmelden / privacy statement:

  • Je contactgegevens en bericht worden per email verzonden aan de trainer en zijn via een beveiligde login op de GC Kring website alleen door de trainer te bekijken.
  • Je ontvangt van de trainer altijd een persoonlijke bevestiging van je deelname en zijn/haar algemene voorwaarden.
  • Heb je deze binnen een week nog niet ontvangen? Neem dan alsnog telefonisch contact op.
  • Uiterlijk 1 week na de startdatum van de training worden jouw aanmelding gegevens voor deze training van de GC Kring website verwijderd. De trainer behoud uiteraard wel je gegevens en zal zelf zorg dragen voor goede en beveiligde verwerking en opslag van je gegevens.
Sonja vd Meulen

Sonja vd Meulen

Middenbree 10
9403jM ASSEN

06-36160178

sonja AT middenstip DOT com

www.middenstip.com en/of vinecoaching.nl

KvK nr:

13.1 810 21