Menu

Leergang Professionele Coach
14.02.19

De opleiding
Coaching is een krachtige manier om mensen in beweging te brengen, en hen te begeleiden in het realiseren van vooraf bepaalde doelen. Als coach begeleid je de coachee in zinvolle en resultaatgerichte verandering.

De behoefte aan professionele coaching op de werkvloer stijgt. Tijdens de Leergang Professionele Coaching ontwikkel je belangrijke, coachende vaardigheden. Daarnaast neem je ook je eigen normen, waarden, drijfveren en gedrag onder de loep. Dat alles gebeurt via een boeiende mix van interessante theorie en praktijkgerichte oefeningen.

Wie kan deze opleiding volgen?
Wil je je klanten/medewerkers met volle aandacht voor hun authenticiteit bijstaan, gekoppeld aan vooraf bepaalde resultaten? Wil je hen begeleiden richting zinvolle en resultaatgerichte verandering? Dan is deze Leergang iets voor jou.

Coaching is een zoektocht, voor de coachee én de coach. Als coach stimuleer je de coachee tijdens dit proces om zin te geven aan werksituaties en organisatieveranderingen.

Misschien faciliteer je al enkele jaren het ontwikkelingsproces van professionals, medewerkers of cursisten. Je doet dat vanuit je huidige functie als consultant, organisatieadviseur, trainer, coach, hr-verantwoordelijke, of als zaakvoerder of (project) manager.

In elk geval wil je actief deelnemen aan een professioneel ontwikkelingsproces tot coach. Je bent in staat tijdens de leergang functioneel feedback te geven en te vragen aan de andere deelnemers, en van hen feedback te ontvangen. Het is je ambitie om na de opleiding mensen met werkgerelateerde ontwikkelingsvragen resultaatgericht te coachen.

Wat leer je tijdens deze opleiding
Om professioneel te coachen is het van belang de ander te begeleiden met volle aandacht voor zijn/haar authenticiteit, gekoppeld aan het realiseren van vooraf gestelde doelen. Tijdens deze opleiding leer je dit proces op een methodische manier in gang zetten.

Coaching heeft alleen effect wanneer je vanuit je eigen stijl coachtechnieken gebruikt. Je leert je persoonlijke normen en waarden kennen. Daardoor ben je in staat te reflecteren op het coachingsproces.

Je zet je verstand en gevoelens functioneel in, ten behoeve van een resultaatgericht coachingsproces.
Je legt de verantwoordelijkheid voor het leerproces en het resultaat bij de coachee.
Je herkent en benoemt interactiepatronen tussen jou en de coachee.
Je reageert direct en effectief in de hier-en-nu situatie.
Je informeert de coachee of hij in zijn huidige gedrags- en denkpatronen bepaalde resultaten op het werk zal realiseren.
Hoe is deze opleiding opgebouwd?
Het programma van de leergang bestaat uit:

Een ééndaagse kennismakingsworkshop systeemdenken;
Vier modules die telkens bestaan uit twee dagen inclusief de tussenliggende avond;
Een ééndaagse oefendag
Een ééndaagse integratiedag
Totaal beslaat deze leergang uit 26 dagdelen over een periode van ongeveer 7 maanden. Tijdens de leergang worden kleinere leerteams (intervisiegroepjes) gevormd. De leerteams komen na iedere module één maal bij elkaar om te oefenen met coaching en om coachsituaties met elkaar te bespreken.

Aantal deelnemers
Minimaal 6 en maximaal 12 deelnemers.

Locatie
De opleiding vindt plaats in de Oude Abdij te Kortenberg, Vlaams-Brabant. Je ontvangt de routebeschrijving bij de bevestiging van je inschrijving.

Prijs
De kostprijs is 4.750 EUR, inclusief de syllabus, twee boeken, alle koffie- en lunchpauzes en vier diners. Deze prijs is exclusief 21% btw en eventuele overnachtingen. Voor circa € 35 kun je overnachten in de Oude Abdij te Kortenberg.

KMO-portefeuille
Deelnemers uit België kunnen voor deze opleiding een subsidieaanvraag doen bij de kmo-portefeuille en zo tot 40% van het nettobedrag laten subsidiëren.

Voor Nederlandse deelnemers:
Woon je in Nederland? Tussen Nederland en België is geen btw verschuldigd, indien jij of de organisatie waarvoor je werkt over een btw-nummer beschikt.

Inschrijving
Na je inschrijving bezorgen we je een intakeformulier. Wanneer je dat ingevuld en ondertekend aan ons hebt terug bezorgd, is je inschrijving definitief. We bevestigen je inschrijving schriftelijk. Je ontvangt ook een zogenaamd ‘leerdoelformulier’ om met focus te kunnen deelnemen en een uitnodiging met daarin alle praktische informatie over de data, locatie, werktijden, etc.

Meer informatie
Bel (+32 (0)479 21 70 36) of mail ons voor meer informatie.

Praktische informatie

Start Datum: 14.02.19
Datum/Tijd: 14/2, 28/2, 1/3 28+29/3, 2+3/5, 6+7/6, 3/7, 4/9 2019
Locatie: De Oude Abdij
Adres:
Plaats: Kortenberg
Prijs: De kostprijs is 4.750 EUR, inclusief de syllabus, twee boeken, alle koffie- en lunchpauzes en vier d
Website: www.jennygiezeman.be


* Voorwaarden online aanmelden / privacy statement:

  • Je contactgegevens en bericht worden per email verzonden aan de trainer en zijn via een beveiligde login op de GC Kring website alleen door de trainer te bekijken.
  • Je ontvangt van de trainer altijd een persoonlijke bevestiging van je deelname en zijn/haar algemene voorwaarden.
  • Heb je deze binnen een week nog niet ontvangen? Neem dan alsnog telefonisch contact op.
  • Uiterlijk 1 week na de startdatum van de training worden jouw aanmelding gegevens voor deze training van de GC Kring website verwijderd. De trainer behoud uiteraard wel je gegevens en zal zelf zorg dragen voor goede en beveiligde verwerking en opslag van je gegevens.
Jenny Giezeman

Jenny Giezeman

Sinte Veerledreef 7
1820 Steenokkerzeel


info AT geweldlooscommuniceren DOT be

www.geweldlooscommuniceren.be

KvK nr:

17.9 839 21