Menu

de Schoonheid van Boosheid
01.02.20

Herkenbaar?
Boosheid is vooral voor ouders één van de moeilijkste emoties om mee te werken. Als kind kreeg je zelf waarschijnlijk allemaal conflicterende boodschappen over boosheid. Onze ouders mochten wel onredelijk boos worden en gaven ons daar vaak nog de schuld van: “Ik word boos als je zo doet!”. Terwijl jij zelf niet boos mocht worden: “Doe eens niet zo onaardig!”, “Wees eens niet zo opvliegend!” De kans is dus groot dat je nooit leerde om constructief met je eigen boosheid en die van anderen om te gaan.

Waarschijnlijk zit je een soort vast tussen onderdrukken of afreageren, en weet je niet hoe je kunt ontladen van de enorme kracht en intensiteit van deze emoties zonder dat je schade toebrengt aan de vertrouwensband die je met je naasten hebt. En wanneer je kind een driftbui heeft, dan zou je daar wel naar willen luisteren, maar heb je ook die innerlijke stem die vindt dat het maar overdreven is en best wat gezelliger mag. Wat weer niet helpt om echt de behoefte van je kind te kunnen zien in die situaties…

In deze intensieve dagworkshop ga je op onderzoek en handvatten vinden om anders met boosheid om te kunnen gaan. Handvatten die jou lucht en ruimte gaan geven. Zo leer je ondermeer:

• Wat de functie van boosheid is
• Waar duid de boosheid op?
• Verbinden met jezelf, aarden, zelfconnectie
• Je boosheid met mildheid bekijken
• Het ontwapenen van triggers
• Het ontvangen van de boosheid van je kind
etc. etc.

Het wordt een volle zaterdag waarin je een hele dag wordt ondergedompeld in een Geweldloze Communicatie community en als groep empatisch begeleid terwijl je, in een veilige niet-veroordelende omgeving, aan de slag gaat met voorbeelden uit je eigen leven. Hierdoor krijg je inzicht in je eigen blokkades rondom boosheid en concrete gereedschappen om die met zachtheid om te kunnen buigen. Wat er meteen voor gaat zorgen dat je meer ruimte zult hebben voor de stormachtige emoties van je kind(eren).

Voor wie?
INTRODUCTIE: Deze workshop is voor iedereen die het aandurft om op onderzoek te gaan in diens eigen boosheid, ook als je nog geen ervaring hebt met Geweldloze Communicatie. Belangrijkste is dat je de bereidheid hebt om verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen gevoelens, ervoor openstaat de daaronder liggende behoeften te ontdekken. Deze workshop is voor jou als je wilt leren om helder en concreet je wensen en verzoeken te verwoorden en je bereid bent om empatisch te verbinden met de persoonlijke verhalen van andere deelnemers. Tegelijkertijd is dit geen complete basistraining. Twijfel je of deze workshop aansluit op wat je zoekt, neem dan gerust contact op, zodat we samen uit kunnen vinden of je er voldoende uit kunt halen voor jezelf.

Praktische informatie

Start Datum: 01.02.20
Datum/Tijd: van 10.00u. - 17.00u.
Locatie:
Adres: Aarhuispad 35
Plaats: Rotterdam
Prijs: Tussen de €65,- en €95,- per persoon (afhankelijk van je inkomen en wat je met plezier wil geven)
Website: communicerenmetcompassie.nl


Online aanmelden *

Ik meld me aan voor de Schoonheid van Boosheid met startdatum 01.02.20
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!

* Voorwaarden online aanmelden / privacy statement:

  • Je contactgegevens en bericht worden per email verzonden aan de trainer en zijn via een beveiligde login op de GC Kring website alleen door de trainer te bekijken.
  • Je ontvangt van de trainer altijd een persoonlijke bevestiging van je deelname en zijn/haar algemene voorwaarden.
  • Heb je deze binnen een week nog niet ontvangen? Neem dan alsnog telefonisch contact op.
  • Uiterlijk 1 week na de startdatum van de training worden jouw aanmelding gegevens voor deze training van de GC Kring website verwijderd. De trainer behoud uiteraard wel je gegevens en zal zelf zorg dragen voor goede en beveiligde verwerking en opslag van je gegevens.
Jort Bijleveld

Jort Bijleveld

Aarhuispad 35
3067PR Rotterdam
0618814001
06-18814001

jort.bijleveld AT gmail DOT com

www.communicerenmetcompassie.nl/

KvK nr: 50421867

18.0 830 21