Menu

NCGC

Jan Carel van Dorp is internationaal gecertificeerd trainer in Geweldloze Communicatie / Nonviolent Communication bij het Center for Nonviolent Communication (CNVC).

Op basis van Geweldoze Communicatie biedt hij workshops en trainingen aan. Geweldloze Communicatie trainingen voor particulieren en voor bedrijven en organisaties. Bijvoorbeeld een oefengroep programma van 10 of 13 bijeenkomsten verspreid over 4 - 6 maanden of een 1-daagse introductieworkshop voor particulieren. En ook 3 verdiepingsdagen | Dag 2 en Dag 3 & 4.

Geweldloze Communicatie helpt je om stevig in het leven te staan, om helder te zeggen wat je wilt èn duidelijk te horen waar het de ander om gaat. Dit vergroot de kans om respectvol en assertief te bereiken wat je wilt, samen met je collega, baas of kind.

Het Nederlands Centrum voor Geweldige* Communicatie (NCGC) staat voor effectief communiceren, doeltreffend omgaan met meningsverschillen, openstaan in plaats van blokkeren en kiezen in plaats van moeten. Geweldloze Communicatie gaat over: waarnemen, voelen, weten wat je wilt en verzoeken doen. Liever dan interpreteren, denken, oordelen en eisen stellen. Het gaat ook over de ja achter de nee.

Vaardig
In ons centrum leer je communiceren vanuit je kracht. Verwoorden waar het jou om gaat, in plaats van zeggen wat je niet wilt. Kerngestuurd acteren, in plaats gewoontegetrouw reageren. Geweldige* Communicatie leidt tot de vaardigheid om in verbinding te blijven, zelfs als het gesprek lastig wordt. En om voor jezelf op te komen met respect voor de ander.

*Met een integere knipoog naar Geweldloze Communicatie, ontwikkeld door Marshall Rosenberg, waar wij ons werk op baseren.

Jan Carel van Dorp

Jan Carel van Dorp


1083 HH Amsterdam + 3721 AP Bilthoven
+31653117813

jcvdorp AT ncgc DOT nl

www.ncgc.nl

KvK/ondernemingsnummer: Amsterdam: 34298546

Agenda trainingen Geweldloze Communicatie Jan Carel van Dorp