Menu

Van Harte, Verbindend Communiceren

“Van alles waarover je waakt, waak vooral over je hart, het is de bron van je leven.”
Spreuken van Salomo 4:23

In 2012 maakte ik kennis met Geweldloze Communicatie (GC). Dit gedachtegoed, ontworpen door Marshall Rosenberg, laat zien hoe we kunnen communiceren vanuit ons hart. Hoe we onszelf eerlijk kunnen uiten en de ander empathisch ontvangen, zonder dwang, kritiek of oordeel.

Deze centraliteit van het hart spreekt mij als christen enorm aan. Het centrum van wie ik ben is mijn hart, prachtig en rijk, en ook vaak verward en verwond. Ik wil mijn hart bevragen en zonder oordelen onderzoeken wat daar leeft. Ik wil de ander bevragen en open ontvangen. Onderzoeken wanneer ik vanuit het hoofd, waar de oordelen zitten, aan het leven ben. Onderzoeken waar ik vervreemd ben van mijn hart en dat van anderen. In verbinding met mijzelf en de ander het leven mooier maken voor ons beiden. In de praktijk geeft mij dit een heler, vrediger en blijer leven.

Vanuit het enthousiasme over wat Geweldloze Communicatie mij bracht door dit communiceren vanuit het hart volgde ik diverse GC trainingen. Om het ook aan anderen te kunnen overdragen volgde ik in 2014 een trainersopleiding bij Vine Coaching en Ai-Opener . Sinds 2015 geef ik zelf trainingen. Ik ben kandidaat voor internationale certificering bij het Centre for Nonviolent Communication.

Ik ervaar veel plezier en voldoening bij het geven van trainingen binnen kerken en christelijke organisaties en daarbuiten.

Heb je belangstelling, neem dan contact met mij op en we bespreken de mogelijkheden.

Hilde van der Velde.

Hilde  van der Velde

Hilde van der Velde


Epe


havdveldeknibbe AT gmail DOT com

KvK/ondernemingsnummer: 74360752