Menu

Middenstip

Ik ben Sonja van der Meulen, tenminste, zo heet ik. Een mens met een passie en die passie heet "Verrijken van het leven". Als in: willen bijdragen aan welzijn, verbinding. Bij willen dragen aan vrede, veiligheid, vertrouwen. Grote woorden? Voor mij niet! Een groot verlangen, dat wel.

In Verbindende Communicatie zoals aangereikt door Marshall Rosenberg heb ik de manier gevonden die dit voor mij concreet maakt en bij mij past. In deze manier van communiceren ervaar ik met bewustzijn spreken in alle openheid en vanuit vertrouwen. Dat biedt mij veiligheid. Om vanuit die veiligheid kwetsbaar te zijn en écht naar elkaar te luisteren. Standpunten naast elkaar te kunnen leggen in plaats van overtuigen. Op de "middenstip". Vandaar Middenstip.com ; mijn sitenaam.

Na een meer dan twintigjarige carrière als leerkracht in het Speciaal Basisonderwijs, Remedial Teacher , Gedragsspecialist, Ambulant begeleider Passend Onderwijs en een opleiding tot Coach, wilde ik blijven leren en ontwikkelen. Na de Coach-opleiding kwam ik in aanraking met Geweldloze Communicatie via het boekje van Justine Mol ;'De jakhals en de Giraf". Dat raakte me zo dat ik het boek van Marshall Rosenberg ben gaan lezen, "Geweldloze Communicatie". Dit was het, wat ik zocht! Woorden vinden voor wat er in mij leeft! Ik ben gelijk een Introductie-training gaan volgen in mei 2012! Daarna ben ik niet meer gestopt met leren!
De afgelopen jaren heb ik diverse trainingen gevolgd; van een jaartraining Levenverrijkend Onderwijs tot verschillende Integratiejaartraining(als deelnemer en waarnemer), Train-de GC-Trainer, en de Mediateyourlife-jaartraining (meerdere keren in al zijn facetten). Met als hoogtepunten een International Intensive Training in Kenia en een Mediationtraject in Oekraïne (om daar bij te dragen aan het helpen oplossen van interreligieuze conflicten). Onvermoeibaar leerde én leer ik door en ervaar steeds meer verbinding met mezelf en met anderen. In mei 2017 heb ik mijn certificering behaald en ben nu Internationaal Gecertificeerd Trainer Non-Violent Communication.

Mijn wens is blijven leren en blijven uitdragen van dit gedachtegoed, wereldwijd, met name in het onderwijs. Immers, daar liggen mijn roots!
En omdat het mij zoveel helderheid en innerlijke rust heeft gebracht en een ander opener contact met kinderen/jongeren en ik dat een ieder gun die daar voor open staat. Ik ben nu in staat in verbinding te zijn door te luisteren en aanwezig te zijn en me eerlijk te durven uiten, tegen mezelf én tegen de ander Elke dag ben ik me weer bewust welke behoeften er spelen bij mij en nieuwsgierig welke er leven bij anderen. En samen kijken hoe we de wereld een beetje mooier kunnen maken.
Verlang jij daar ook naar? Welkom!

Wil je contact met mij? Dat kan! Via middenstip.com of vinecoaching.nl (waar ik in het trainerscollectief zit), of bel of ap me.

Sonja vd Meulen

Sonja vd Meulen

Middenbree 10
9403 JM Assen


sonja AT middenstip DOT com

www.middenstip.com en vinecoaching.nl

KvK nr:

Agenda trainingen Geweldloze Communicatie Sonja vd Meulen

27.1 765 17