Menu

Middenstip Communicatie

Ik ben Sonja van der Meulen, tenminste, zo heet ik. Een mens met een passie en die passie heet "Verrijken van het leven". Als in: willen bijdragen aan welzijn, verbinding. Bij willen dragen aan vrede, veiligheid, vertrouwen. Grote woorden? Voor mij niet! Een groot verlangen, dat wel.

In Verbindende Communicatie zoals aangereikt door Marshall Rosenberg heb ik de manier gevonden die dit voor mij concreet maakt en bij mij past. In deze manier van communiceren ervaar ik met bewustzijn spreken in alle openheid en vanuit vertrouwen. En dat besef biedt mij veiligheid. En vanuit die veiligheid kan ik kwetsbaar zijn en écht naar mezelf en naar anderen luisteren. Standpunten naast elkaar te kunnen leggen in plaats van overtuigen. Ervaringen en zienswijzen allebei op de "middenstip" kunnen leggen en er samen naar kunnen kijken. Wat leeft er jou, wat leeft er in mij; kunnen we daar samen naar kijken en in verbinding blijven.
Vandaar Middenstip.com ; mijn sitenaam.

Na een meer dan vijfentwintigjarige carrière als leerkracht in het Speciaal Basisonderwijs, Remedial Teacher , Gedragsspecialist, Ambulant begeleider Passend Onderwijs en een opleiding tot Coach, wil ik blijven leren en me ontwikkelen. Na de Coach-opleiding kwam ik in aanraking met Geweldloze Communicatie via het boekje van Justine Mol ;'De jakhals en de Giraf". Dat raakte me zo dat ik het boek van Marshall Rosenberg ben gaan lezen, "Geweldloze Communicatie". Dit was het, wat ik zocht! Woorden vinden voor wat er in mij leeft! Ik ben gelijk een Introductie-training gaan volgen in mei 2012! Daarna ben ik niet meer gestopt met leren.
De afgelopen jaren heb ik diverse Verbindende Communicatie-trainingen gevolgd; van een jaartraining Levenverrijkend Onderwijs tot verschillende Integratiejaartrainingen(als deelnemer en waarnemer), Train-de GC-Trainer, en de Mediateyourlife-jaartraining (meerdere keren in al zijn facetten). Met als hoogtepunten een International Intensive Training in Kenia en een Mediationtraject in Oekraïne (om daar bij te dragen aan het helpen oplossen van interreligieuze conflicten). Onvermoeibaar leerde én leer ik door en ervaar steeds meer verbinding met mezelf en met anderen. In mei 2017 heb ik mijn certificering behaald en ben nu Internationaal Gecertificeerd Trainer Non-Violent Communication en verbonden aan C.N.V.C..

Mijn wens is blijven leren en blijven uitdragen van dit gedachtegoed, wereldwijd.
Dit omdat het mij zoveel helderheid en innerlijke rust heeft gebracht. Dit omdat er een ander opener contact met kinderen/jongeren is ontstaan. Een helend contact.
Ik ben nu in staat in verbinding te zijn door te luisteren, naar mezelf én de ander, en daardoor bewust aanwezig te zijn. Ik ben in staat me eerlijk te uiten, tegen mezelf én tegen de ander. En elke dag ben ik me weer bewust welke behoeften er spelen bij mij en nieuwsgierig welke er leven bij anderen, en hoe we ze invullen.
Elke dag kijk ik hoe ik de wereld een beetje mooier kan maken.
Verlang jij daar ook naar? Welkom!

Wil je contact met mij? Dat kan! Via middenstip.com of vinecoaching.nl (waar ik in het trainerscollectief zit), of bel of ap me. Ik geef alleen trainingen via Vine. Op de agenda van Vine of Anja Nekeman(eigenaar) staan de trainingen.

Sonja vd Meulen

Sonja vd Meulen

Middenbree 10
9403jM ASSEN

06-36160178

sonja AT middenstip DOT com

www.middenstip.com en/of vinecoaching.nl

KvK/ondernemingsnummer: