Menu

Ik heb 30 jaar jaar ervaring in het bedrijfsleven, research, strategie, HR en was o.a. verantwoordelijk voor leiderschapsontwikkeling en coaching en sinds 2008 werk ik als GC trainer. In 2006 werd ik diepgaand geïnspireerd door het model van geweldloze communicatie, en volgde workshops bij Marshall Rosenberg en vele andere internationale GC trainers. Sinds 2011 ben ik gecertifieerd GC trainer bij CNVC. Ik werk regelmatig in het Nederlands, Engels en Italiaans in Europa en Azië. Voor mij is het belangrijk in mijn werk om ruimte te creëren voor spirituele dimensie van GC zoals bedoeld bij Marshall Rosenberg en passend in mijn eigen spirituele pad.
Mijn spirituele parcours begon 35 jaar geleden van verschillende vormen van christendom tot het Chan (Zen) boeddhisme en ik oefende voornamelijk bij Ton Lathouwers maar ook bij Thich Nhat Hanh, Sri Ravi Shankar en Bernie Glassmann. Ik ben zenleraar, geautoriseerd door Ton Lathouwers in de Chan Mahakaruna. Ik werk al 5 jaar samen met de Zen Peacemaker Lage Landen en werk ik met andere boeddhistische groepen/centra. Daarnaast voltooide ik in 2014 mijn opleiding tot Reiki-meester hetgeen ik al 25 jaar beoefen.
In 2018 werd ik geïnspireerd door Richard Schwartz, de ontwikkelaar van Internal Family Systems, en heb ik hierin verscheidene opleidingen in gevolgd. Ik geef GC workshops waarin de zeer krachtige combinatie van GC met IFS een grote rol speelt.
Ik woon en werk in Oxford, ben zeer gelukkig getrouwd met Bridget Belgrave, en ik speel zeer serieus de japanse shakuhachi bamboe fluit.

Ruud Baanders

Ruud Baanders

18 Hurst Rise Road
OX2 9HQ Oxford
+44(0)1865-4257

www.mahakaruna.org.uk

KvK/ondernemingsnummer: