Menu

Crisler Coaching & Consulting

Op een volledig op maat gemaakte ("needs-based") manier richt ik me op het ontwikkelen van compassievolle, effectieve communicatievaardigheden in zowel persoonlijke als professionele relaties. Tegenwoordig werk ik voornamelijk binnen het hoger onderwijs en milieu-/klimaatorganisaties, bij voorkeur in het Engels en in internationale contexten. Ik ben een senior-level geaccrediteerde coach (door EMCC), gecertificeerd GC-trainer (door CNVC), en werk ook als mediator en facilitator voor verbindende groepsgesprekken. Ik ondersteun individuen, koppels en teams op een zeer veilige manier om zelfontplooiing, eerlijkheid en verbinding te ervaren.

Ik maakte kennis met Geweldloze Communicatie (ofwel Verbindende Communicatie) in 2011 op het moment dat ik besefte dat ik echt behoefte had aan verandering en op zoek was naar iets betekenisvols, verrijkends en duurzaams...
Als iemand die lange tijd met een innerlijke criticus heeft geleefd, was ik de meest gewelddadige persoon in mijn leven. Hoe ouder ik werd, en dus hoe meer rollen ik op me nam, hoe zwaarder "haar" effect op me werd. Moeder worden, en dan vooral immigreren van de V.S. naar Nederland, werd de druppel die de emmer deed overlopen.

In die tijd vroeg ik me af wie ik echt was, wat ik echt wilde met mijn leven. Ik zocht hulp om naar mijn echte zelf te kunnen luisteren in plaats van naar die kritische stem die me zo graag klein en veilig wilde houden. Ik wilde "haar" kwijtraken, doden, maar niets hielp.

GC was anders... Het leerde me hoe ik met compassie met al mijn innerlijke stemmen kon omgaan. Hoe ik als "houder" van al mijn stemmetjes als een mediator naar ze kon luisteren, hun behoeften kon erkennen, ze kon laten weten dat ze ertoe doen en steeds nieuwe manieren kon vinden om deze behoeften te vervullen. Ik leerde om van mijn pleasend, conflictvermijdend gedrag af te komen, "nee" te kunnen zeggen, alleen een volledig "ja" te geven, mijn authentieke zelf te uiten en met compassie naar anderen te luisteren.

Nu, met liefde ondersteun ik mensen in hun eigen groeiproces en geef ik graag GC-vaardigheden door. Dit doe ik via coaching met individuen en stellen, mediation tussen twee or meer mensen en trainings voor bestande groepen en teams.

Cara Crisler

Cara Crisler

P.C. Hooftstraat 106
2026 XS Haarlem

06 24379575

cara AT crislercoaching DOT com

www.crislercoaching.com

KvK/ondernemingsnummer: 51747731