Menu

De Taaltafel

Alles is taal

Taal helpt je om de wereld om je heen te begrijpen. Hoe groter je woordenschat hoe groter je wereld.
Met taal drukken we ons uit. Verbaal en/of non-verbaal maken we contact met anderen en onszelf. Hier komt mijn uitnodiging om de hoek kijken, om jouw (innerlijke)wereld en jouw kijk daarop, uit te breiden met geweldloze communicatie of ook wel verbindende communicatie genoemd.

Lege koektrommel
Eet je ook vaak meer dan je eigenlijk wilt? Waarna je met een leeg, teleurstellend gevoel en een lege koektrommel achterblijft? Zolang we ons niet bewust zijn vanuit welke behoeften we eten, kan dit voor een innerlijke strijd zorgen waar we jaren zoet mee kunnen zijn! Maar hoe doe je dat bewuster en met minder innerlijke strijd genieten van eten?
Ik heb mijn eetbuien, mijn eetstoornis 'opgelost' met verbindende communicatie. Mijn tips staan op mijn Youtube kanaal. (Inge van De Taaltafel over Verbinding en Meer)

Eten&Conflicten
Oordelen, iets moeten, 'je lat ergens neerleggen' is voer voor de jakhals in ons. O.a. eten roept conflicten op in jezelf bijvoorbeeld: 'Dat had je niet moeten opeten. Eet nu die laatste ook maar, je hebt het toch al verpest.' Of wat dacht je van het voornemen om te gaan sporten en dan niet gaan.... Conflicten genoeg in onszelf. Herken je dat? '

Eten als strategie
Eten is een strategie om onze fysieke behoefte aan voedsel en drinken in te vullen, daarnaast gebruiken we eten voor nog veel meer behoeften waar we ons niet bewust van zijn. Geweldloze of Verbindende communicatie geeft helderheid in keuzes die je maakt en leert je met een hoop empathie, liefde en vriendelijkheid naar jezelf kijken.

Behoeften
Ik heb zicht gekregen op mijn eigen behoeften door Geweldloze of Verbindende Communicatie. In 2012 startte dit als een nieuwe manier om naar anderen te luisteren en bewuster te communiceren. Gaandeweg veranderde dat in een andere, zorgvuldigere manier om met mijzelf om te gaan. Door middel van Verbindende Communicatie kom ik in contact met mijn behoeften en de manieren waarop ik kies deze te vervullen.
In situaties waarbij ik vroeger keuzes maakte vanuit schuld, schaamte en geaccepteerd worden, ervaar ik nu een enorme vrijheid: ik kan bewust kiezen vanuit zorg voor mijzelf en daarmee ook zorg voor de ander.

Graag deel ik met jou het proces van Geweldloze of Verbindende Communicatie en hoe jou dit kan ondersteunen in je relatie tot eten. Samen onderzoeken we welke behoeften bij jou in de koelkast liggen!Mail voor info of een (telefonische) kennismaking: detaaltafel@gmail.com


Hartelijke groet,
Inge

Meer weten over mij?
www.detaaltafel.nl
YouTube
Linkedin
FB

Inge Hendriks

Inge Hendriks

Rijksstraatweg 121 B
9752BB Haren

0614054114

detaaltafel AT gmail DOT com

www.detaaltafel.nl

KvK/ondernemingsnummer: 67343597