Menu

Comma2me

Ik, Justine Mol, (1949) kom uit een katholiek gezin met tien kinderen en heb zelf drie kinderen opgevoed. In 1998 ben ik in contact gekomen met Nonviolent Communication ofwel Geweldloos Communiceren van Marshall Rosenberg. In 2004 werd ik internationaal gecertificeerd trainer. Ik draag het gedachtegoed op verschillende manieren uit. Ik geef trainingen en lezingen. Ik schrijf artikelen en vertaal boeken en materiaal uit het Engels, o.a het GROKspel.

Zelf schreef ik zeven boeken: Opgroeien in Vertrouwen (2005), De Giraf en de Jakhals in Ons (2007), Geweldig Communiceren met Jongeren en Geweldig Communiceren voor Jongeren (2010), Ik werd overvallen, geweldloos antwoord op geweld (2012) en De Gestolen Jaren van Henk Haalboom, over volharding, liefde en mens blijven (2015). Voorbij Schuld en Onschuld (2017) is een bewerking van het vorige boek. Ik werkte mee aan Op Zoek naar de Kleine Giraf (2008) en was ik co-creator van de Nederlandse versie van het gc spel GROK (2008). Mijn eerste boek is inmiddels in het Pools, Engels, Zweeds, Duits, Farsi Spaans en Italiaans uitgegeven en mijn tweede boek in het Duits, Engels en Pools. In mei 2008 voltooide ik een opleiding tot Zen-Coach bij Kǻre Landfald in Zweden.

Ik heb mijn kennismaking met GC als een nieuwe geboorte ervaren. Wat ik daarvoor deed zie ik als een ontwikkelingsweg ter voorbereiding. Ik ben lerares Engels geweest en 25 jaar logopediste o.a. op Vrije Scholen. Ik heb naar een verbinding met het spirituele gezocht door te lezen en cursussen te volgen o.a. op het gebied van edukinesiologie, reiki, verschillende kunstuitingen en antroposofie. In 2004 volgde ik een jaartraining aan de Akademie voor Sociale Kunst in Leiden. Ik doe al jaren aan Chi Qong, een bewegingsleer uit China die voor mij een vorm van mediteren is.

‘Er is maar één land - de wereld
er is maar één volk - de mensheid;
er is maar één religie - de liefde.’

In maart 2008 stapte ik uit de internationale groep gecertificeerde trainers vanuit behoeften aan rust en eenvoud. Ik werd in 2017 opnieuw gecertificeerd met het oog op mijn deelname als trainer aan de IIT van juni 2018

Justine Mol

Justine Mol

Zuiderpad 20
8355CA Giethoorn

06 184 55 864

info AT justinemol DOT nl

www.justinemol.nl

KvK/ondernemingsnummer: 08196022