Menu

Vine Instituut voor Verbindende Communicatie

Anja Nekeman

Ik daag mensen uit om hun denkbeelden te verruimen door met andere oren te leren luisteren, met andere woorden te leren spreken en om werkelijk verbinding te maken met zichzelf en anderen.

Mijn loopbaan is 30 jaar geleden gestart bij de KLM, naast mijn werk als stewardess heb ik samen met mijn, inmiddels overleden man, een succesvol bedrijf opgebouwd. De rode draad in mijn werkleven is het ontwikkelen van mensen in de breedste zin van het woord vanuit deze interesse en passie ben ik in aanraking gekomen met verschillende facetten van mens-zijn. In 2001 ben ik me verder gaan ontwikkelen en heb gekozen voor een 4-jarige HBO opleiding in Natuurgeneeskunde vanuit deze kennis raakte ik geïnspireerd om wegen te zoeken die een brug kunnen vormen naar het bedrijfsleven door het volgen van professionele coachopleidingen, bijscholingen op het snijvlak psychologie en stress management (o.a. Heartmath) en als studiebegeleider en trainer betrokken te zijn bij een post HBO coachopleiding. In 2005 werd ik diep geraakt door een training die ik bijwoonde van Geweldloze Communicatie ook wel Verbindende Communicatie genoemd.

Voor mij begon een ontdekkingsreis naar binnen, naar diepgaande behoeften van mezelf om te ontdekken wat een levensverrijking dit voor me is om hier mee verbonden te zijn en vanuit deze behoeften mijn leven vorm en inhoud te geven. Vanuit hier ontstond het verlangen om door middel van training en coaching mensen hiermee in aanraking te brengen en te laten ervaren hoe anders het kan zijn als we anders met onszelf en met anderen leren communiceren.

Verbindende Communicatie is ontwapenend en doeltreffend het creëert helderheid en ondersteunt bewust afstemmen op jezelf en de ander. In de meest uitdagende situaties draagt het bij aan vreedzame oplossingen en kan het escalatie van conflicten voorkomen. VC. vraagt een andere manier van denken en een andere manier van taalgebruik. Sinds 2012 ben ik internationaal gecertificeerd trainer en geef ik aan diverse doelgroepen training in Verbindend Communiceren, teamcoaching, individuele coaching en ben verbonden met de Kring voor gecertificeerde trainers in Nederland.

vinetraining.nl

Anja Nekeman

Anja Nekeman

Mariniersweg 3
3941XK Doorn
030 215 50 60
06 50602057

welkom AT vinetraining DOT nl

www.vinetraining.nl

KvK/ondernemingsnummer: 71305971

Agenda trainingen Geweldloze Communicatie Anja Nekeman