Menu

Groepswijs Compassievol Communiceren

Ik ben Simone Rosier en werk vanuit mijn praktijk Groepswijs, als communicatietrainer en coach.
Na jarenlang als creatief therapeute aan de groepssfeer van klassen met leerlingen met gedragsproblemen, gewerkt te hebben, maakte ik kennis met de visie van Geweldloze Communicatie van Marshall Rosenberg. Dit was voor mij als thuiskomen, omdat het aansluit bij wat ik ervaren heb in mijn werk.

Nu werk ik op aanvraag met teams en/of schoolleiders en/of leerkrachten en/of klassen en/of ouders en bied daarnaast trainingen met open inschrijving aan voor individuele en paren.

En nog steeds voel ik me blij geraakt door wat het effect kan zijn van een training Compassievol Communiceren: het verlevendigen van contacten en leren omgaan met conflicten met respect voor elkaars verschillen met de mogelijkheid om er samen uit te komen. Gaaf om daar werk van te maken.
Dagelijks blijf ik zelf op zoek naar het oefenen in mijn volgende stap in Compassievol Communiceren, niet alleen in mijn werk, ook in mijn dagelijkse leven met anderen.

Inspiratiebron
De visie van Geweldloze communicatie van Marshall Rosenberg bestaat uit vier Basisstappen: Waarneming: Wat neem je waar? Gevoelens: Wat voel je hierbij? Behoefte: Wat is belangrijk? Verzoek: Welke actie ga je ondernemen? Deze eenvoudige ankerpunten zijn een uitnodiging om zonder oordelen en verwijten met onszelf en de ander om te gaan.

Simone Rosier

Simone Rosier

Nachtegaallaan 5
2333 XP Leiden
071-5190130
06-27560590

simone.rosier AT groepswijs DOT nl

www.groepswijs.nl

KvK/ondernemingsnummer: 273602750000