Menu

theschoolofcommunication.com

De korte versie:

Geboren en getogen in Haarlem, 1981. Vader van 3 kinderen. Carriere gemaakt als psycholoog, coach en relatietherapeut. Gegrepen door Geweldloze Communicatie en sindsdien op diverse manieren deze wijsheid met de wereld aan het delen.

De langere versie:

Mijn achtergrond

Ik ben de jongste uit een gezin met 4 kinderen. Na mijn middelbare school ben ik mijn droom om beroepsmuzikant te worden gaan najagen. Ik heb een aantal jaren op de Rock-Academie in Tilburg gezeten met als studie richting songwriting. Ik kijk er met groot plezier op terug. Na een aantal jaren van diverse werkzaamheden in de zorg waaronder het begeleiden van verstandelijk en lichamelijke gehandicapten, groepsleider in een jeugd detentie centrum en diverse individuele begeleiding veranderde mijn carrière pad . Ik begon op mijn 25e de studie klinische psychologie op de universiteit van Amsterdam. 6 jaar later was ik drs. & GZ-psycholoog (post doctoraal). Dit houdt in dat ik vanaf toen officieel mensen mocht ‘behandelen en diagnosticeren’. Tijdens deze studie merkte ik al vroeg een gezonde dosis weerstand op de mainstream psychologie zoals die nu wordt beoefend. Dit had met name te maken met het diagnostisch denken wat zit vervlochten in de hedendaagse psychologie.

Gegrepen door Geweldloze Communicatie:

Pas na mijn opleidingen kwam ik in aanraking met Geweldloze Communicatie. Het was een boek wat al jaren in de kast stond, maar kennelijk nog niet was gelezen. Toen ik het boek van Marshall B. Rosenberg voor de eerste keer las voelde ik een mix van enthousiasme en boosheid. Enthousiasme omdat ik eindelijk de woorden vond voor dat wat ik allang wist. Boosheid omdat ik van mening ben dat deze materie in iedere psychologie of hulpverlening gerelateerde studie een veel dominantere plek zou moeten hebben. Dit boek was eigenlijk de reden dat ik psychologie was gaan studeren. Desalniettemin bleef het enthousiasme groeien. Ik had het geluk dat mijn praktijk floreerde en ik direct met mijn clientèle geweldloze communicatie kon beoefenen. Ik kwam al snel tot de ontdekking dat deze leer efficiënter, doeltreffender en meer helend werkt dan de verschillende stromingen waar ik voor geleerd had. Naast individuen kwamen er steeds meer stellen en teams in mijn praktijk. Mensen hoorde het van anderen mensen en op een bepaald moment ben ik open inschrijving en in-company trainingen gaan geven. In 2021 werd ik gevraagd om voor de Nationale Politie trainingen te geven. In dat jaar heb ik intensief honderden mensen opgeleid, specifiek op het gebied van Geweldloze Communicatie en Leiderschap. Dit laatste doe ik nog steeds. Om tijdens de eerste Corona periodes geweldloze communicatie toegankelijk te houden heb ik The School of Communication opgericht. Een online trainingsplatform voor geweldloze communicatie. Momenteel probeer ik op verschillende manieren geweldloze communicatie tot mensen te brengen, soms 1 op 1, mediation, open inschrijving of incompany trainingen, grotere leertrajecten zoals bij de Politie, of train de trainer programma’s zoals bij Breekjaar-Academy. Of simpelweg via blog’s en podcasts.

Coos Cobelens

Coos Cobelens

Keizersgracht 433 A
1017 DJ Amsterdam en Online
0642908445

coos AT theschoolofcommunication DOT com

www.theschoolofcommunication.com

KvK/ondernemingsnummer: 85099422