Menu

De rijkdom van verbindend communiceren
14.07.24

Een meerdaagse om het gezellig te hebben en je te verdiepen en bekwamen in de levenskunst van de Verbindende Communicatie, die ook wel bekend staat als Geweldloze Communicatie.

Dit is veel meer dan communicatie! Het is een manier van zijn. Met compassie kijken naar jezelf en anderen, je bewust worden van je drijfveren, je eerlijk gaan uiten en je bekwamen in empathisch luisteren. Vooral dat laatste doet wonderen, al is het niet altijd even makkelijk om te doen. Het is een bewustwordings- en leerproces dat je eindeloos kunt verfijnen en verrijken.

Iedereen is welkom: voor wie Verbindende Communicatie onbekend is en ook voor wie er al wat ervaring mee heeft. De dagen zijn zo ingericht dat iedereen zich kan toespitsen op de vragen die er bij hem/hen/haar leven.

Programma

Zondagavond:
Kennismaken met elkaar, een oefening doen om de essentie van Verbindend Communiceren (weer) te pakken. Ook inventariseren we welke thema’s er leven. Denk aan: omgaan met boosheid, omgaan met grenzen, omgaan met triggers of echt leren luisteren. Zo kunnen we kiezen waar we met elkaar focus op leggen de komende dagen.

Maandag:
9:30 start
Na de check in diepen we de enkele essentiële elementen van Verbindende Communicatie verder uit. Die doen we aan de hand van algemene voorbeelden als ook individuele casussen. We leren en verdiepen aan de hand van theorie, oefeningen, filmpjes en veel interactie.

Lunchpauze

In de middag gaan we met dit proces verder. Na nadruk ligt dan vooral op veel “doen”. Met behulp van de ‘dansvloeren’ (aan de hand van kaarten op de vloer die het innerlijke processen kunnen duiden en helderheid geven), rollenspellen en meer.

Diner

Avond: wandelen

Dinsdag:
9:30
Na de check in maken we de balans op van de dag ervoor. Wat van de stof van de dag ervoor heeft nog wat meer aandacht nodig, wat is nog niet geland, wat schuurt? Aan de hand daarvan richten we samen de ochtend verder in met uitwisseling, verdieping en nieuwe oefeningen.

Lunchpauze

Na de lunch is er gelegenheid voor persoonlijke reflectie en expressie: wat zou je met de opbrengst van deze dagen willen en kunnen doen? Hoe ziet dat er uit in jouw leven? Welke vorm of draai wil je eraan geven, letterlijk en figuurlijk? Er is gelegenheid om te schrijven, te tekenen of een andere vorm van expressie te vinden die past bij wat er in jou omgaat na het volgen van deze training.

Aanmelden via de website van het Klooster: https://www.kloosterhuissen.nl/programmas/workshops/programma.php?programmaID=1861

Praktische informatie

Start Datum: 14.07.24
Datum/Tijd: 14 -16 juli | Zondagavond start om 19.30 uur en dinsdagmiddag einde om ca 16 uur.
Adres: St. Dominicanenklooster Huissen Stadsdam 1,
Plaats: AH Huissen
Prijs: Tarief A €369, Tarief B 439,-Tarief C € 489,-
Website: www.kloosterhuissen.nl


Annette Lubbers

Annette Lubbers


Amsterdam/Arnhem
0612166334

info AT annettelubbers DOT nl

www.eengoedgesprek.net

KvK/ondernemingsnummer: 34325801