Menu

Verder dan vier stappen - Verbindende communicatie benutten als
03.10.23

Heel wat professionele bemiddelaars, facilitators en coaches kwamen reeds in meerdere of mindere mate in contact kwamen met Verbindende Communicatie. Logisch want het gedachtegoed is ook een taal die helpend is bij het voeren van ‘moeilijke’ gesprekken. We zien bovendien dat veel inzichten & vaardigheden uit de wereld van conflictresolutie en onderhandeling raakvlakken hebben met of zelfs geïnspireerd zijn op het gedachtegoed van M. Rosenberg. 

Als expertisecentrum in Verbindend Communiceren, faciliteren en bemiddelen hebben we een aanbod uitgewerkt voor professionals dat verder gaat dan de 4 stappen (waarneming, gevoelens, behoeften & verzoek). Een verdiepend en begeesterend traject in hybride vorm dat je nog sterker zal maken in jouw rol als neutrale derde partij. 

Verbindende Communicatie is het beoefenen van samenhang: hoe ik als bemiddelaar in mijn vel zit en hoe ik met mijn oordelen omga, heeft onherroepelijk effect op het verloop van de gesprekken die ik faciliteer. Hoe ik mij verhoud tot de emoties van anderen en hoe ik mijn invloed gebruik heeft evenzeer invloed op de kwaliteit van de verbinding en de afspraken die tussen mensen ontstaan.

Verbindende Communicatie wordt nogal eens gepresenteerd als een model voor gespreksvoering met vier stappen. De eenvoud en het praktische karakter ervan maakt ook bemiddelaars nieuwsgierig én enthousiast. In deze eendaagse training duiken we onder een theoretische kennismaking met Verbindende Communicatie. We oefenen met twee thema’s om te ervaren wat Verbindende Communicatie kan bijdragen voorbij ‘gesprekstechnieken’. 

Zelf-regulatie en coregulatie – Ik communiceer mijn eigen gemak en ongemak ongemerkt met de mensen om me heen. Als mijn frustratie, onzekerheid of onmacht als bemiddelaar oploopt, is het van belang om mezelf te hervinden, zodat ik weer aanwezig kan zijn bij de anderen. Uit onderzoek blijkt dat bemiddelaars bij bijvoorbeeld zakelijke conflicten de emoties van ondergeschikten minder accuraat inschatten dan die van leidinggevenden. Om kunnen gaan met emoties van anderen is onlosmakelijk verbonden met het herkennen en erkennen van de eigen emoties. We werken met triggers en ontdekken hoe Verbindende Communicatie mij kan helpen de verbinding met mijzelf te hervinden in uitdagende gesprekssituaties.

Transparantie en neutraliteit – Onze ideeën conflicten, over professionaliteit, over ‘hoe het hoort’ kunnen bijdragen aan structuur, duidelijkheid en veiligheid. En soms leiden ze tot verstarring of verwijdering in gesprekken. We experimenteren met manieren om in te brengen wat ons als bemiddelaar bezighoudt op een manier die ten dienste staat van het bemiddelingsgesprek. 

De training bestaat uit twee onderdelen: een trainingsdag op locatie in Eindhout en en gezamenlijke online supervisie van 2,5 uur 6-8 weken na de trainingsdag.

Praktische informatie

Start Datum: 03.10.23
Datum/Tijd: 31/10/2023 | 09h30 - 16h30 en 09h00 - 11h30
Adres: Oude Vorstseweg 25
Plaats: Eindhout
Prijs: 300,00 excl. BTW
Website: www.praatkracht.be


Corrylaura van Bladel

Corrylaura van Bladel

Oude Vorstseweg 25
2430 Eindhout
+32486234257
+32486234257

info AT praatkracht DOT be

www.praatkracht.be.be

KvK/ondernemingsnummer: