Menu

Jaartraining De Reis
18.12.22

In het hart van Geweldloze Communicatie schuilt de intentie om te leven vanuit verbinding. Verbinding met mijn eigen behoeften en die van anderen. Dat is simpel, en niet eenvoudig.

Iedereen die wel eens een training in geweldloze communicatie heeft gevolgd, weet hoe lastig het soms kan zijn om dát waar je enthousiast over bent geraakt, een plek te geven in je leven. De Reis is een training gegeven in twaalf dagen verspreid over meerdere maanden, met tussentijdse intervisie-momenten in kleinere groepjes. De training is erop gericht om het proces van Geweldloze Communicatie op een diepgaand niveau te leren en te leven. We onderzoeken de verschillende kanten van Geweldloze Communicatie afzonderlijk én verbinden deze met de verschillende aspecten van ons leven: de waarden van waaruit ik wil leven, het soort relaties waaraan ik wil bijdragen, de oordelen die me hierbij in de weg staan en de communicatie met de mensen met wie ik samenleef en samenwerk. In de loop van de training merken deelnemers dat geweldloze communicatie meer en meer een beoefening in ieder moment wordt, dan een ideaal in de toekomst.

“Het doel is niet om perfect te worden. Het doel is om in toenemende mate minder dom te worden.”

Marshall B. Rosenberg

Reisplan

Het reisplan van de training ziet er als volgt uit:

Blok 1 ‘Op weg’
Hier komen onze wegen samen: Iedere deelnemer stippelt zijn haar eigen pad uit voor de reis én we verbinden ons in verschillende oefeningen met de gezamenlijke tocht.

Blok 2 ‘De afdaling’
Tijdens deze tweedaagse ga je aan de slag met de oordelen over jezelf en wat die zeggen over jouw dieperliggende gevoelens en behoeften. En we oefenen met het voeren van gesprekken waarin die oordelen de kop op kunnen steken.

Blok 3 ‘Door berg en dal’
Dit derde blok is vooral gericht op het ophelderen van de ideeën en beelden die je hebt bij relaties (met familie, een partner of in werk) en over jezelf en anderen daarbinnen. We onderzoeken het effect hiervan op die relaties en oefenen met communicatie hierover.

Blok 4 ‘Op eigen kracht’
Gedurende het vierde blok ligt de nadruk op het ervaren van jouw kracht, en de mogelijkheden die ontstaan als je krachtig kwetsbaar contact aangaat. We gaan aan de slag met wat jij in de wereld neer wilt zetten op persoonlijk en/of professioneel terrein.

Blok 5: ‘De terugkeer’
Het afsluitende blok is gericht op het integreren van het geleerde door stil te staan bij je eigen reisverhaal, oefeningen te herhalen, nieuwe onderwerpen aan te boren en te bepalen: hoe ga ik dit concreet vormgeven in mijn dagelijks (werk)leven?

Voor wie
Als je enthousiast bent over geweldloze communicatie, tenminste 4 dagen Geweldloze Communicatietraining hebt gevolgd én merkt dat je toe bent aan verdieping en ondersteuning bij het praktiseren van verbinding in jouw leven, dan is deze training op jouw lijf geschreven.

Reisdoelen
Je bent van harte welkom op deze reis als je één of meer van de volgende doelen hebt:

Je wilt je bewustzijn over jezelf en je handelen vergroten
Je wilt Geweldloze Communicatie inzetten in je werk (bijvoorbeeld als trainer, verpleegkundige, consultant, leidinggevende, leraar, coach, opbouwwerker, ondernemer etc.)
Je wilt je (professionele) relaties verdiepen en daarbij Geweldloze Communicatie toepassen
Je wilt in het ‘hier en nu’ je eigen behoeften helder neerzetten én open blijven voor de behoeften van de ander in een ondersteunende groep
Je wilt een stap maken om gecertificeerd trainer te worden
Vorm van de training
In de training gaat het erom Geweldloze Communicatie te leren, te integreren en te leven. Daarom zal de nadruk tijdens alle oefeningen en interacties liggen op het toepassen van het proces van Geweldloze Communicatie én het bewustzijn daarvan voor je persoonlijke en professionele ontwikkeling.

We zullen afwisselend werken met de gehele groep, in kleine groepjes, tweetallen en individueel. Er zullen intervisie groepen worden gevormd waarmee ook tussen de blokken wordt gewerkt aan de thema’s die op dat moment aan de orde zijn.

Informatie over de trainer
Mijn naam is Dionne Verbeet. Tijdens mijn studie ontdekte ik wat ik belangrijk vind: door te luisteren helderheid laten ontstaan waardoor iemand vanuit eigen ingevingen in beweging kan komen. Het gedachtegoed van Marshall Rosenberg, Geweldloze Communicatie, raakt me zeer vanwege de verdieping van luisteren die ik ervaar en de kansen die ik zie om elkaar te (gaan) begrijpen. Vanuit dit enthousiasme neem ik jullie graag mee op reis.

Praktische informatie
Aantal deelnemers: maximaal 16

Voorkennis: 4 dagen eerdere training in Geweldloze Communicatie bij een gecertificeerd trainer
Contacturen: 85
Voorbereidingsuren: ± 25

Locaties en data:
De locatie van de training is Gebouw De Heuvel Rotterdam.
Blok 1: 18 t/m 20 december 2022
Blok 2: 30 en 31 januari 2023
Blok 3: 16 en 17 maart 2023
Blok 4: 20 en 21 april 2023
Blok 5: 4 t/m 6 juni 2023

Meer informatie? Tel. Ingrid Bouland op 06-123 456 75.

Praktische informatie

Start Datum: 18.12.22
Datum/Tijd: 18-20/12 (2022), 30-31/1, 16-17/3, 20-21/4, 4-6/6 (2023) |
Adres:
Plaats: Rotterdam
Prijs: Particulieren € 1.975,- / ZZP € 2.750,- / Bedrijven/Organisatie € 4.250,- (vrijgesteld van BTW).
Website: www.ai-opener.nl


Online aanmelden *

Ik meld me aan voor Jaartraining De Reis met startdatum 18.12.22
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!

* Voorwaarden online aanmelden / privacy statement:

  • Je contactgegevens en bericht worden per email verzonden aan de trainer en zijn via een beveiligde login op de GC Kring website alleen door de trainer te bekijken.
  • Je ontvangt van de trainer altijd een persoonlijke bevestiging van je deelname en zijn/haar algemene voorwaarden.
  • Heb je deze binnen een week nog niet ontvangen? Neem dan alsnog telefonisch contact op.
  • Uiterlijk 1 week na de startdatum van de training worden jouw aanmelding gegevens voor deze training van de GC Kring website verwijderd. De trainer behoud uiteraard wel je gegevens en zal zelf zorg dragen voor goede en beveiligde verwerking en opslag van je gegevens.
Dionne Verbeet

Dionne Verbeet

Havenstraat 27
3311 JL Dordrecht

0629158184

fluxcc AT live DOT com / dionne AT ai-opener DOT nl

www.ai-opener.nl

KvK/ondernemingsnummer: 62307266