Menu

NVC & Social Change
09.09.22

Je kan daar dus vanaf september 4 introworkshops volgen, op basis van vrije bijdrage. Als de topics je aanspreken, ben je ook welkom als je jezelf niet ziet als activist ???? Je kan ze allemaal, geen of alles daartussen volgen. Schrijf je wel in om een plekje te reserveren.

#1 vrijdag 9 september 9u30 – 11u30 : “Welk water drinken we wanneer de wereld in brand staat?”

Regeneratief activisme. We onderzoeken hoe we in onze eigen kracht kunnen blijven staan, om effectief en duurzaam te kunnen blijven bijdragen aan de kern van onze zaak. Hoe kan je vertrekken vanuit een geweldloze houding ten opzichte van onze eigen, soms kwetsbare, innerlijke ervaringen? Hoe leren we de signalen van binnen in ons te erkennen en waarderen? Wat betekent onze hoop, uitputting, frustratie, verdriet, enthousiasme en vreugde voor ons welzijn en onze levendigheid? En hoe kunnen we onze eigen vlam brandend houden, zonder de signalen in onszelf opzij te schuiven, zeker wanneer de waan in de wereld hard aan onze mouw trekt?

#2 vrijdag 9 september 12u30 – 14u30 : “Samen Sterker: Alleen gaan we eraan, samen zou het kunnen lukken.”

Maar hoe? Mensen in onze eigen organisatie hebben hun eigen manieren van doen en zich uitdrukken, en wij ook. Soms botst dat, al hebben we vaak wel dezelfde idealen en dromen. En wat dan? Hoe kan je je overleg en samenwerking vruchtbaar & duurzaam maken, ook met een drukke agenda? Hoe sneller het moet gaan, hoe meer tijd je nodig hebt om te vertragen en verbinden met wat er in je team / kerngroep gebeurt. De wijsheid van de minderheid is geen last, maar een kans om voorstellen te verbeteren! Als we echt luisteren met nieuwsgierigheid, horen we misschien iets nieuws!

#3 dinsdag 4 oktober 2022 13u – 16u : “Het verbazende doel van boosheid: de voordelen van oordelen”

Als er een weg zou bestaan tussen agressie en het onderdrukken van onze boosheid, zou je die dan kiezen? Hoe kunnen we onze kwaadheid actief aanwenden als een signaal dat er een nood van ons niet vervuld is, ipv dat de ander fout is, slecht is, de vijand is?

Gebruik je eigen oordeel in je voordeel, kom de energie halen uit de onderliggende boodschap van je terechte frustratie, irritatie, ongeduld en razernij. Leer een manier kennen om dat spannende (soms angstaanjagende) en gespannen (soms uitputtende) gevoel te vertalen in iets dat het leven en de wereld dient, en bij uitbreiding je eigen energie verhoogt, win/win dus voor je activisme!

#4 dinsdag 4 oktober 2022 19u – 21u30 : “Woorden kiezen die je waarden uitdrukken: heerlijk echt, eerlijk hecht!”

We zetten ons in voor een hoger doel, we willen vrede, verbinding, veiligheid, gelijkwaardigheid, bijdragen en nog vanalles. Natuurlijk, dat is nodig! En soms gebruiken we in onze haast (en door de culturele marinade waarin we al heel ons leven zwemmen) woorden die al die dingen niet echt of zelfs echt niet bevorderen. Herken je dat? Al onze goede bedoelingen ten spijt, komt onze boodschap, het verlangen vanwaaruit we spreken, soms niet toe bij de ontvanger ervan. Er is een rechtstreekse taal, die uitdrukt waar je zelf echt achter staat en waarmee je de kans verhoogt op verbinding. Eens iemand snapt wat de essentie voor jou is, en jij beseft ten volle wat de ander beweegt, ontstaat de mogelijkheid dat jullie samen een win/win stap vooruit zetten, in wederkerigheid en gelijkwaardigheid, los van rollen en status. Klinkt dat te mooi om waar te zijn? Dan ken je NVC (Non Violent Communication of verbindende communicatie) nog niet zoals ik het ken! Praktisch uitvoerbaar, ontwapenend en doeltreffend!

Praktische informatie

Start Datum: 09.09.22
Datum/Tijd: 4 oktober 2022 | zie omschrijving
Adres: Peperfabriek, Breughelstraat 31
Plaats: Antwerpen
Prijs: vrije bijdrage
Website: delotus.co


Online aanmelden *

Ik meld me aan voor NVC & Social Change met startdatum 09.09.22
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!

* Voorwaarden online aanmelden / privacy statement:

  • Je contactgegevens en bericht worden per email verzonden aan de trainer en zijn via een beveiligde login op de GC Kring website alleen door de trainer te bekijken.
  • Je ontvangt van de trainer altijd een persoonlijke bevestiging van je deelname en zijn/haar algemene voorwaarden.
  • Heb je deze binnen een week nog niet ontvangen? Neem dan alsnog telefonisch contact op.
  • Uiterlijk 1 week na de startdatum van de training worden jouw aanmelding gegevens voor deze training van de GC Kring website verwijderd. De trainer behoud uiteraard wel je gegevens en zal zelf zorg dragen voor goede en beveiligde verwerking en opslag van je gegevens.
Kathleen De Laet

Kathleen De Laet

Berlaarsesteenweg 1
2560 Kessel
0032486144419
0486144419

kathleen AT delotus DOT co

delotus.co/

KvK/ondernemingsnummer: 0680686315