Menu

Workshop Diversiteit en Inclusie
10.03.23

Mensen zijn niet gelijk: Met alle unieke eigenschappen en kwaliteiten zijn er verschillen tussen mensen. Deze verschillen uiten zich op allerlei manieren. Ze kunnen het soms lastig maken om elkaar te ontmoeten en samen te werken.

Ook hebben we veel overeenkomsten. En we delen allemaal dezelfde menselijke gevoelens en behoeften. Elkaar hierin zien lijkt een sleutel te zijn tot begrip en verbinding.

Verbindende Communicatie geeft handvatten om vanuit onze waarden te reflecteren op; onze communicatievaardigheden, onze taal en denken en op hoe we omgaan met onze invloed. In deze workshop staat dat laatste centraal. Als we onze invloed (her)kennen kunnen we nóg meer bijdragen een wereld die voor iedereen werkt.

Inhoud
In deze workshop gaan we werken rondom de thema’s diversiteit en inclusie. Ook onderzoeken we in deze workshop vanuit de definities van Macht en Privilege hoe deze zich uiten in jouw eigen leven: Op welke vlakken heb jij invloed? Ben je je bewust van de impact van jouw invloed op anderen, die misschien in een andere positie verkeren? Kan jij jouw invloed inzetten voor het grotere geheel en daarmee bijdragen aan positieve sociale verandering en inclusie?

We onderzoeken en ontdekken dus

Onze eigen identiteiten en de impact daarvan op hoe we de wereld ervaren.
De impact van identiteit op hoe je de wereld ervaart en op hoe je wordt ontvangen door de wereld.
Hoe (onbedoelde) ongelijkheid in stand wordt gehouden door de structuren waarop onze samenleving is vormgegeven.
Onze eigen invloed en hoe je deze kan inzetten om bij te dragen aan inclusie.
In de training werken we vooral met ervaringsoefeningen en reflectie aan de hand van korte theoretische kaders. Je gaat zelf aan de slag vanuit je eigen ervaring, ondersteund door de trainers en samen met andere deelnemers. De training is gebaseerd op de principes en het gedachtegoed van Verbindende Communicatie.

Met als resultaat
Bewustzijn, moed en meer impact!

Na de training zie je scherper hoe ongelijkheid zich uit en de effecten daarvan. Je doorziet de diversiteit in jezelf en anderen en (h)erkent de impact hiervan. Je ervaart meer moed om je uit te spreken wanneer je ongelijkheid ziet of ervaart. En daarmee maak jij een verschil als je wilt bijdragen aan inclusie.

Voor wie
Voor mensen met ervaring in Verbindende Communicatie die willen reflecteren op (on)bewuste patronen die ongelijkheid in stand houden. Voor mensen die vanuit de intentie van Verbindende Communicatie willen bijdragen aan inclusie en sociale verandering in hun dagelijkse omgeving.

Trainers
Deze training wordt gegeven door Eva Maria Schneijderberg, internationaal gecertificeerd trainer in Geweldloze Communicatie en Ziya Altmiş, certificerings kandidaat trainer in Geweldloze Communicatie.

Praktische informatie
De training is van 09:30 – 16:30 uur. Het minimum aantal deelnemers is 8.

Locatie: Doctor Cuyperslaan 66, 5623 BB Eindhoven.

Investering: Prijs voor particulieren € 150,-, voor ZZP-ers € 225,- en voor deelnemers van wie de organisatie betaalt € 425,-.

Wil je contact met ons op nemen als de financiën een belemmering vormen voor jou of je organisatie om deel te kunnen nemen aan de training? Wij staan ervoor open om daar een gesprek over te voeren omdat onze intentie is bij te dragen aan een wereld die voor iedereen werkt. Deelnemers uit België kunnen voor deze opleiding een subsidieaanvraag doen bij de kmo-portefeuille en zo tot 30% van het nettobedrag laten subsidiëren.

Meer informatie
Bel (06-123 456 75) of mail ons voor meer informatie.

Praktische informatie

Start Datum: 10.03.23
Datum/Tijd: 10 maart 2023 | 09.30 - 16.30 uur
Adres: Doctor Cuperslaan 66
Plaats: Eindhoven
Prijs: Prijs voor particulieren € 150,-, voor ZZP-ers € 225,- en voor deelnemers van wie de organisatie bet
Website: www.ai-opener.nl


Online aanmelden *

Ik meld me aan voor Workshop Diversiteit en Inclusie met startdatum 10.03.23
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!

* Voorwaarden online aanmelden / privacy statement:

  • Je contactgegevens en bericht worden per email verzonden aan de trainer en zijn via een beveiligde login op de GC Kring website alleen door de trainer te bekijken.
  • Je ontvangt van de trainer altijd een persoonlijke bevestiging van je deelname en zijn/haar algemene voorwaarden.
  • Heb je deze binnen een week nog niet ontvangen? Neem dan alsnog telefonisch contact op.
  • Uiterlijk 1 week na de startdatum van de training worden jouw aanmelding gegevens voor deze training van de GC Kring website verwijderd. De trainer behoud uiteraard wel je gegevens en zal zelf zorg dragen voor goede en beveiligde verwerking en opslag van je gegevens.
Eva Maria Schneijderberg

Eva Maria Schneijderberg

Bovenkerkerweg 114
1188 XJ Amstelveen

06 14246124

evamaria AT levenverrijkendonderwijs DOT nl

www.levenverrijkendonderwijs.nl

KvK/ondernemingsnummer: 55567789