Menu

Verdiepingsmodule - Meer dan communicatie – NVC en Spiritualitei
09.06.22

Vervolgtrainingen voor mensen met meer dan 16 dagen trainingservaring

In het leven komen we steeds weer andere mensen en situaties tegen. Het is alsof we steeds worden uitgenodigd om weer een stapje verder te verdiepen. Alsof zich steeds nieuwe, vaak uitdagende momenten aandienen om onze wens om vanuit verbinding te leven meer en meer in te kleuren en vorm te geven. Op basis van de verzoeken van mensen die tenminste een jaartraining hebben gedaan, en soms daarna een leergang zoals Verbindend Leiderschap of de Train-de-trainer, ontwikkelden we vier trainingsmodules. Juist voor jou als geoefende enthousiasteling, die merkt dat leren en groeien nieuwe uitdagende situaties en thema’s opleveren. Juist voor jou als je samen met een groep ervaren mensen, ondersteund door 2 ervaren trainers, wilt experimenteren en verdiepen. Je kunt ze los van elkaar volgen of je kunt ervoor kiezen je voor meerdere in te schrijven, alleen of samen met je oefengroep.

De thema’s van de modules zijn:
Module 1 – Als verbinding een worsteling is – Geweldloze communicatie beoefenen in nabije relaties
Module 2 – Meer dan communicatie – NVC en Spiritualiteit
Module 3 – Dansen met intense emoties
Module 4 – Grenzen en begrenzen

Voor wie
Je herkent dat er voor jou ook plekken of personen zijn, waar het lastiger voor je is om werkelijk de verbinding aan te gaan, om nieuwsgierig te zijn, je hart te openen. Je hebt tenminste 16 dagen training gevolgd in geweldloze communicatie. En je hebt zin om individueel, of samen met je oefen- of intervisiegroep verder te verdiepen.

Ervaring van deelnemer
Het ontroert me nog steeds dat ik 2 dagen in zulke goede, warme handen was bij Dionne en Christiaan want mijn ‘intense emoties’ zagen er helemaal anders uit dan ik had verwacht.
Dankbaar voor deze hartverwarmende ervaring waar leren, groeien, inspiratie en zorg hand in hand gingen.

Inhoud module 2
Meer dan communicatie – NVC en Spiritualiteit

“I think it is important that people see that spirituality is at the base of Nonviolent Communication, and that they learn the mechanics of the process with that in mind. It’s really a spiritual practice that I am trying to show as a way of life. Even though we don’t mention this, people get seduced by the practice. Even if they practice this as a mechanical technique, they start to experience things between themselves and other people they weren’t able to experience before. So eventually they come to the spirituality of the process. They begin to see that it’s more than a communication process and realize it’s really an attempt to manifest a certain spirituality. So I have tried to integrate the spirituality into the training in a way that meets my need not to destroy the beauty of it through abstract philosophizing.”

Marshall RosenbergGeweldloze Communicatie kan veel zijn voor veel verschillende mensen: een handvat om vanuit liefde naar jezelf te kijken bijvoorbeeld, of een gereedschapskist met gesprekstechnieken, of een bron van inspiratie en hoop voor verandering in de wereld of….

Van veel mensen die gegrepen worden door geweldloze communicatie, horen we hoe het hen helpt concreet te maken wat belangrijk voor hen is in het leven: verbinding ervaren met zichzelf en met anderen, en vanuit die verbinding bezig zijn met dat wat het leven mooi maakt. Je zou GC dus ook wel belichaamde spiritualiteit kunnen noemen, of spiritualiteit in actie.

Ook spiritualiteit betekent verschillende dingen voor verschillende mensen. In de Latijnse wortels van het woord vinden we iets terug van adem, van bezieling. Dat wat jou bezielt onder het alledaagse, zou je kunnen zeggen. Of dat wat jou verbindt met iets wat groter is dan jij.

Het beoefenen van GC brengt me op een andere manier in contact met mezelf en de mensen om me heen. Deze beoefening is betekenisvol en ik kan haar soms lastig begrijpen. Het is mijn eigen ontdekkingstocht waarbij het helpt om daarin ook van anderen te horen.

Onderwerpen tijdens de training

In deze training reiken we oefeningen aan om te spelen met NVC en spiritualiteit. Oefeningen die je laten voelen, die je aan het denken zetten, en die uitnodigen om uit te wisselen met anderen. En zeker ook oefeningen die je een stap verder helpen bij situaties waarin je nu geen beweging ervaart. Rond de volgende onderwerpen:

Geweldloosheid en Verbinding
Liefde als werkwoord
Van hoe het hoort naar dat wat leeft: Echt zijn, in plaats van aardig
Van tekort naar overvloed: behoeften als uitdrukking van leven
Naar een wereld die werkt voor iedereen
Klik hier voor een gesprek tussen Dionne en Christiaan over de inhoud van deze module.

Trainers
Deze trainingen worden gegeven door Dionne Verbeet en Christiaan Zandt. Zij zijn internationaal gecertificeerd als trainers in Geweldloze Communicatie.

Praktische informatie

Start Datum: 09.06.22
Datum/Tijd: 9 en 10 juni 2022 | 09.15 - 16.30 uur
Adres: Bosstraat 16
Plaats: Soest
Prijs: Prijs voor particulieren € 340,-, voor ZZP-ers € 470,- en voor deelnemers van wie de organisatie bet
Website: www.ai-opener.nl


Online aanmelden *

Ik meld me aan voor Verdiepingsmodule - Meer dan communicatie – NVC en Spiritualitei met startdatum 09.06.22
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!

* Voorwaarden online aanmelden / privacy statement:

  • Je contactgegevens en bericht worden per email verzonden aan de trainer en zijn via een beveiligde login op de GC Kring website alleen door de trainer te bekijken.
  • Je ontvangt van de trainer altijd een persoonlijke bevestiging van je deelname en zijn/haar algemene voorwaarden.
  • Heb je deze binnen een week nog niet ontvangen? Neem dan alsnog telefonisch contact op.
  • Uiterlijk 1 week na de startdatum van de training worden jouw aanmelding gegevens voor deze training van de GC Kring website verwijderd. De trainer behoud uiteraard wel je gegevens en zal zelf zorg dragen voor goede en beveiligde verwerking en opslag van je gegevens.
Dionne Verbeet

Dionne Verbeet

Havenstraat 27
3311 JL Dordrecht

0629158184

fluxcc AT live DOT com / dionne AT ai-opener DOT nl

www.ai-opener.nl

KvK/ondernemingsnummer: 62307266