Menu

Verdiepingsmodule - Als verbinding een worsteling is
05.04.22

Vervolgtrainingen voor mensen met meer dan 16 dagen trainingservaring

In het leven komen we steeds weer andere mensen en situaties tegen. Het is alsof we steeds worden uitgenodigd om weer een stapje verder te verdiepen. Alsof zich steeds nieuwe, vaak uitdagende momenten aandienen om onze wens om vanuit verbinding te leven meer en meer in te kleuren en vorm te geven. Op basis van de verzoeken van mensen die tenminste een jaartraining hebben gedaan, en soms daarna een leergang zoals Verbindend Leiderschap of de Train-de-trainer, ontwikkelden we vier trainingsmodules. Juist voor jou als geoefende enthousiasteling, die merkt dat leren en groeien nieuwe uitdagende situaties en thema’s opleveren. Juist voor jou als je samen met een groep ervaren mensen, ondersteund door 2 ervaren trainers, wilt experimenteren en verdiepen. Je kunt ze los van elkaar volgen of je kunt ervoor kiezen je voor meerdere in te schrijven, alleen of samen met je oefengroep.

De thema’s van de modules zijn:
Module 1 – Als verbinding een worsteling is – Geweldloze communicatie beoefenen in nabije relaties
Module 2 – Meer dan communicatie – NVC en Spiritualiteit
Module 3 – Dansen met intense emoties
Module 4 – Grenzen en begrenzen

Voor wie
Je herkent dat er voor jou ook plekken of personen zijn, waar het lastiger voor je is om werkelijk de verbinding aan te gaan, om nieuwsgierig te zijn, je hart te openen. Je hebt tenminste 16 dagen training gevolgd in geweldloze communicatie. En je hebt zin om individueel, of samen met je oefen- of intervisiegroep verder te verdiepen.

Ervaring van deelnemer
Het ontroert me nog steeds dat ik 2 dagen in zulke goede, warme handen was bij Dionne en Christiaan want mijn ‘intense emoties’ zagen er helemaal anders uit dan ik had verwacht.
Dankbaar voor deze hartverwarmende ervaring waar leren, groeien, inspiratie en zorg hand in hand gingen.

Inhoud module 1
Als verbinding een worsteling is – Geweldloze Communicatie beoefenen in nabije relaties

Met al je enthousiasme over geweldloze communicatie, en na al die trainingsdagen hoor je ‘het’ zo langzamerhand toch te kunnen? Toch?

Dagen training gevolgd, enthousiast en geraakt zijn over wat geweldloze communicatie je biedt …. En dan in de privé sfeer of op je werk merken dat het ondanks al je vaardigheden en inspiratie niet lukt om te verbinden zoals je eigenlijk zou willen! Met een goede vriend of je partner val je terug in oude patronen, stopt het luisteren sneller en floept er zomaar ‘Ja, maar jij…’ uit in plaats van een verzoek. Met de kinderen krijgt opvoeding voorrang boven verbinding, en op het werk gaat het toch in de eerste plaats om een professionele houding. Het risico is, dat je je terugtrekt in oordelen over jezelf en de ander, afstand ervaart, minder vertrouwen hebt in je eigen kunnen en zo het plezier kwijtraakt van leren en experimenteren.

Van ‘hoe hoort het?’ naar ‘wat verbindt?’
“Het is in een relatie geven en nemen, en niemand is perfect.”
“Je moet als ouder toch ook de verantwoordelijkheid nemen voor de opvoeding van je kinderen.”
“Je neemt op het werk toch niet zo snel de tijd om na te gaan wat er werkelijk leeft onder de oppervlakte.”

De kern is niet of deze uitspraken wáár zijn, maar of ze je werkelijk brengen waar je naar op zoek bent: meer verbinding. We hebben soms niet door hoe subtiel onze verwachtingen en beelden inwerken op verbinding met de mensen met wie we dag in dag uit samenleven en samenwerken. En tegelijkertijd mérken we de effecten wel: we slikken onze woorden in omdat dat zo hoort, of spugen ze vol vuur uit omdat dat terecht is. Met als gevolg meer gedoe, meer eenzaamheid, meer frustratie als we merken dat het op andere plekken wél lukt om verbinding te maken. Zolang we onszelf vertellen ‘hoe het hoort’, wat ‘geweldloos’ is en wat niet en wie zijn schuld het is dat er geen verbinding ontstaat, is de kans groot dat de machteloosheid, moedeloosheid en frustratie blijven groeien op ieder moment dat we niet de verbinding ervaren die we zoeken.

Onderwerpen tijdens de training

We bieden in deze twee dagen verschillende oefeningen en oefensituaties waarin je kunt experimenteren met het leven en vormgeven van geweldloze communicatie als je in de greep bent van aannames, oude patronen en gewoontes, privé of op het werk. Onderwerpen die we in ieder geval aanbieden, zijn:

Hoe ontmantel ik mijn ideeën over ‘hoe het hoort’?
Hoe waardeer ik wat ik al doe en waar verbinding al ontstaat?
Hoe kom ik uit de verdediging in een oefen- en experimenteer-stand?
Hoe neem ik de ruimte om stil te staan en stil te zijn?
Hoe vat ik moed om iets op tafel te leggen?
Hoe benut ik de kunst van verzoeken doen?
Bij ieder van deze onderwerpen bieden we principes aan vanuit het gedachtengoed van Geweldloze Communicatie, werken we in kleine groepjes aan de hand van specifieke vragen en opdrachten met praktijksituaties en reiken we concrete handvatten aan.

Trainers
Deze trainingen worden gegeven door Dionne Verbeet en Christiaan Zandt.

Praktische informatie

Start Datum: 05.04.22
Datum/Tijd: 5 en 6 april 2022 | 09.15 - 16.30 uur
Adres: Bosstraat 16
Plaats: Soest
Prijs: Prijs voor particulieren € 340,-, voor ZZP-ers € 470,- en voor deelnemers van wie de organisatie bet
Website: www.ai-opener.nl


Online aanmelden *

Ik meld me aan voor Verdiepingsmodule - Als verbinding een worsteling is met startdatum 05.04.22
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!

* Voorwaarden online aanmelden / privacy statement:

  • Je contactgegevens en bericht worden per email verzonden aan de trainer en zijn via een beveiligde login op de GC Kring website alleen door de trainer te bekijken.
  • Je ontvangt van de trainer altijd een persoonlijke bevestiging van je deelname en zijn/haar algemene voorwaarden.
  • Heb je deze binnen een week nog niet ontvangen? Neem dan alsnog telefonisch contact op.
  • Uiterlijk 1 week na de startdatum van de training worden jouw aanmelding gegevens voor deze training van de GC Kring website verwijderd. De trainer behoud uiteraard wel je gegevens en zal zelf zorg dragen voor goede en beveiligde verwerking en opslag van je gegevens.
Dionne Verbeet

Dionne Verbeet

Havenstraat 27
3311 JL Dordrecht

0629158184

fluxcc AT live DOT com / dionne AT ai-opener DOT nl

www.ai-opener.nl

KvK/ondernemingsnummer: 62307266