Menu

Authentiek, krachtig en verbindend leidinggeven - Module Verbind
11.05.21

Inhoud

Verbindende besluitvorming binnen teams/groepen is besluitvorming waarin team/groepsleden gehoord worden in wat voor hen belangrijk is (behoeften) en waar alle potentieel ten volle ingezet wordt. Op die manier komen we tot besluiten die gedragen worden en dus ook de kans op duurzaamheid vergroten. De valkuil daarvan zou kunnen zijn dat er veel tijd verloren wordt in het beluisteren van iedereen, en dat er niet tot een eenduidig resultaat gekomen wordt.Binnen Verbindende Communicatie nodigen we radicale eerlijkheid op niveau van behoeften uit, en zien we het verwelkomen van verschillen als verrijking voor het geheel. Daarbij is de vaardigheid om onderscheid te kunnen maken tussen behoeften en de strategieën om deze vorm te geven, een basisvoorwaarde als leidinggevende. Uiteraard werken we doelgericht en is er wel degelijk structuur en vooruitgang.

De vaardigheid om doorheen triggers en onhandige boodschappen menselijke behoeften te blijven horen, en verbonden te blijven met jezelf en je doelen, vormt een stevig fundament om als leider met verschillen binnen je team om te gaan.Breng jullie issues mee naar deze training en we gaan ermee aan de slag! Naast het uitleggen en demonstreren van dit proces, gaan we voornamelijk oefenen, oefenen en oefenen en leren van de feedback, deze integreren en opnieuw oefenen.Na deze module ben je in staat om:

zowel structuur en efficiëntie als verbinding centraal te stellen tijdens meetings.
concrete voorstellen, argumenten, tegenargumenten, ‘nee’, enz. te vertalen en helpen vertalen naar de onderliggende waarden van al deze boodschappen
te werken met ‘drempels’ die helpen bij beslissingen die snel moeten genomen, of net helpen bij besluiten waar het belangrijkrijk is dat er van elke betrokken een volhartige ‘ja’ komt, … een manier van besluiten die iedereen aan boord houdt en ondermijnende dynamieken in de kiem smoort.
Neem zeker ook een kijkje bij de introductie en vervolgmodules

- introductie voor leidinggevenden

- module waarde-georiënteerd leidinggeven

- module open feedbackcultuur, dialoog en empathie als basis voor succesvol leidinggeven

- extrra module introductie in bemiddeling

Praktische informatie

Start Datum: 11.05.21
Datum/Tijd: 2 dagen | 10:00u tot 17:00
Adres: Oude vorstseweg 25
Plaats: Eindhout
Prijs: € 450,00 Excl. BTW
Website: blablavorming.be


Corrylaura van Bladel

Corrylaura van Bladel

Rundershoek 31
2430 Eindhout
+32486234257
+32486234257

info AT blabla-blabla DOT be

www.blabla-blabla.be

KvK/ondernemingsnummer: