Menu

Leergang Verbindend Leiderschap
20.05.21

“De kern van verbindend leiderschap is empathie wat genoemd wordt als de belangrijkste competentie binnen organisaties voor de komende vijf jaar.”

Jouw intenties en kwaliteiten als leider bepalen voor een groot deel het succes dat je weet te realiseren. Ben jij een inspirator voor je teamleden, collega’s en samenwerkingspartners? En kun je bijdragen aan het optimaal realiseren van de organisatiedoelen én een mooiere wereld?

In de leergang Verbindend Leiderschap ondersteunen we jou om de leider te worden die je wenst te zijn. Je krijgt een brede en effectieve toolbox aangereikt die het hart van verbinding raakt. We werken vanuit het paradigma waarbij ieders behoefte ertoe doet en synergie het streven is. Steeds meer leidinggevenden ervaren de meerwaarde hiervan voor zichzelf, hun team en organisatie.

We garanderen je een inspirerend leerklimaat waarbij volop tijd is voor uitwisseling en intervisie met elkaar. Bij de start kies je een eigen project of aandachtsgebied waarmee je gedurende de leergang het geleerde in de praktijk brengt. De resultaten daarvan presenteer je aan het eind.

Met als resultaat
Een forse stap voorwaarts in je leiderschapsontwikkeling waarbij jij uitdagende situaties als verbinder tegemoet treedt en samen tot effectieve oplossingen komt.

Voor wie
Leidinggevenden, managers, programma- en changemanagers, directeuren, bestuurders, ondernemers, onderwijsmanagers en teamleiders, met tien jaar of meer werkervaring.

Voorwaarden
Minimaal 2 dagen introductietraining Verbindende Communicatie (in je werk) of vergelijkbaar. Op verzoek kan een speciaal introductieprogramma op maat worden samengesteld.

Opbouw van de training
De training bestaat uit 5 modules van 2 dagen met een tussentijd van circa 6 – 7 weken.
Deelnemers vormen met elkaar kleinere intervisiegroepen, die tussen de modules één keer bijeenkomen. In totaal beslaat deze leergang 20 dagdelen over een periode van ongeveer 8 maanden.

Programma (zie voor uitgebreider programma https://www.ai-opener.nl/leergang-verbindend-leiderschap/)
Module 1: Focus op mezelf – Hoe leef ik mijn waarden als leider?
Hoe word ik een verbindend leider? Wat wil ik neerzetten in mijn organisatie en de wereld? Wat zijn mijn angsten en belemmerende factoren? Hoe houd ik de balans in zelfzorg en het appèl vanuit de organisatie?

Module 2: Focus op de ander – Hoe creëer ik win-win?
Hoe krijg ik mensen in beweging en wat doe ik bij weerstand? Hoe coach ik teamleden en draag ik eraan bij dat zij eigenaarschap nemen voor wat voor hen essentieel is? Hoe benader ik mijn manager en andere gesprekspartners vanuit gelijkwaardigheid?

In module 3:
leer je schakelen tussen proces (emoties) en inhoud en resultaten te vieren
krijg je methodieken om te komen tot effectief overleg en een gedragen besluitvorming
ontwikkel je je vaardigheden om met conflicten in het team om te gaan en leer je de 6 succesfactoren van verbindend samenwerken.

Module 4: Focus op het grotere geheel – Hoe draag ik bij aan mijn organisatie en de wereld?
Hoe zorg ik dat persoonlijke en team/organisatiebelangen in balans zijn? Hoe draag ik bij aan een cultuur van gemeenschappelijkheid in plaats van wij-zij-denken?

Module 5: Verbindend leider zijn – Hoe integreer ik mijn nieuwe visie/ leiderschapskwaliteiten?
Welke persoonlijke groei heb ik gedurende de leergang doorgemaakt en wat neem ik hieruit mee voor mijn leiderschapsrol? Hoe ben ik congruent in wat voor mij essentieel is en wat ik neerzet?

Werkwijze
In de training worden opdrachten afgewisseld met theoretische concepten en inzichten. Ervaringsgericht leren staat centraal naast uitwisseling tussen de deelnemers en trainers. Op deze manier willen we je ervaringen en vraagstukken vanuit verschillende perspectieven leren vertalen. Je brengt je eigen cases en vraagstukken in, zodat theorie en praktijk integreren. De principes en het gedachtegoed van Geweldloze of Verbindende Communicatie (Nonviolent Communication (NVC)) vormen de rode draad van de training. Bij aanvang krijg je materiaal uitgereikt waaronder de NVC feedbackbox. Daarmee ga je in je intervisiegroep aan de slag.

Aantal deelnemers
8 – 12 personen

Data
Blok 1: 20 en 21 mei 2021
Blok 2: 1 en 2 juli 2021
Blok 3: 2 en 3 september 2021
Blok 4: 28 en 29 oktober 2021
Blok 5: 9 en 10 december 2021

Investering
De kosten voor de training bedragen voor organisaties: €5.000,- en voor ZZP-ers/ particulieren: €4.000,- . Deze bedragen zijn vrijgesteld van BTW. Dit is inclusief consumpties, lunches, diner tijdens de eerste en laatste module en studiematerialen (waaronder een boek en de NVC-feedbackbox). Mochten de kosten een probleem zijn voor jou of je organisatie dan vragen we je contact met ons op te nemen. We kijken graag samen naar een oplossing.

Voor vragen en overleg kun je contact met ons opnemen:
Martin van der Meulen, 06 – 16 91 44 52, martin@ai-opener.nl
Jenny Giezeman, 0032-4 79 21 70 36, jenny@ai-opener.be

Praktische informatie

Start Datum: 20.05.21
Datum/Tijd: 20-21/5, 1-2/6, 2-3/9, 28-29/10, 9-10/12 2021 |
Adres:
Plaats: Westbroek (Utrecht)
Prijs: De kosten voor de training bedragen voor organisaties: €5.000,- en voor ZZP-ers/ particulieren: €4.0
Website: www.ai-opener.nl


Online aanmelden *

Ik meld me aan voor Leergang Verbindend Leiderschap met startdatum 20.05.21
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!

* Voorwaarden online aanmelden / privacy statement:

  • Je contactgegevens en bericht worden per email verzonden aan de trainer en zijn via een beveiligde login op de GC Kring website alleen door de trainer te bekijken.
  • Je ontvangt van de trainer altijd een persoonlijke bevestiging van je deelname en zijn/haar algemene voorwaarden.
  • Heb je deze binnen een week nog niet ontvangen? Neem dan alsnog telefonisch contact op.
  • Uiterlijk 1 week na de startdatum van de training worden jouw aanmelding gegevens voor deze training van de GC Kring website verwijderd. De trainer behoud uiteraard wel je gegevens en zal zelf zorg dragen voor goede en beveiligde verwerking en opslag van je gegevens.
Jenny Giezeman

Jenny Giezeman

Burggravenlaan 155
2313 HR Steenokkerzeel


jennygiezcoach AT gmail DOT com

www.jennygiezeman.be

KvK/ondernemingsnummer: