Menu

Train de Trainer
27.01.21

Vine coaching & training en Ai-opener organiseren in 2021 voor het elfde achtereenvolgende jaar een Train-de-trainer Nonviolent Communication. Deze training is voor iedereen die in contact is met de essentie van NVC, wil bijdragen aan de ontwikkeling van zichzelf en anderen en het proces van NVC wil leven, uitdragen en verder wil verinnerlijken. Doelgroep is iedereen die door training, coaching, lezingen, oefengroepen of anderszins actief wil bijdragen aan vrede in de wereld en het verspreiden van het gedachtegoed van Marshall Rosenberg. Dus ook voor mensen die niet specifiek de ambitie hebben om trainer te worden.

Zowel Martin van der Meulen, Christiaan Zandt, Elkie Deadman als Anja Nekeman, die de training (bege)leiden, zijn door de organisatie van Marshall Rosenberg gecertificeerd als NVC-trainers. Dit houdt o.a. in dat CNVC er vertrouwen in heeft dat zij de integriteit van het gedachtegoed van NVC (kunnen) waarborgen en dat deze trainers Geweldloze Communicatie over kunnen brengen in harmonie met de visie zoals Marshall Rosenberg die heeft ontwikkeld.
Deze training staat los van het certificeringtraject van het Center for Nonviolent Communication en leidt op zich niet tot certificering. Voor diegenen die dit ambiëren zal deze training wél bijdragen om het certificeringtraject met succes te doorlopen. De twaalf trainingsdagen tellen daarin ook mee.

De training is interactief. Deelnemers leren door doen en ervaren. Er wordt ook ruimte geboden voor de behandeling van door deelnemers aangereikte onderwerpen.
Trainingen die algemene trainersvaardigheden aanleren zijn ruim voorhanden en daarom focust deze training specifiek alleen op het overdragen van kennis in, en het leven van, NVC met individuen en groepen.

Op basis van de ervaring van de eerste tien jaar is een manual samengesteld van ruim 60 pagina’s waarin theorie, toelichtingen en oefeningen zijn opgenomen. Verder werken we met de op YouTube verschenen ‘NVC Training Course’, waarin Marshall Rosenberg in 9 sessies van 1 uur zijn kennis en ervaring over Geweldloze Communicatie deelt. Over het algemeen zullen er twee van de vier trainers aanwezig zijn om de training te (bege)leiden.

Trainingsprogramma
We werken in 4 blokken van drie dagen. De thema’s van de vier blokken zijn:

Blok 1:
‘ik’, vrede in mezelf. Dit blok heeft als kernvraag: hoe bewaar ik op basis van NVC de rust in mezelf als ik tegen mijn eigen oordelen aanloop in mijn rol als mens/trainer/coach etc.?

Blok 2:
‘jij en ik’, vrede in mijn relaties. Blok twee gaat over: hoe zet ik NVC in om vrede te creëren tussen mijzelf en de ander binnen de context van een groep (zoals co-trainer, individuele deelnemer, coachee, etc.)?

Blok 3:
‘wij’, vrede in mijn omgeving. Blok drie heeft als thema: hoe kan ik als facilitator bijdragen aan de ontwikkeling én aan de harmonie in een groep en de andere omgevingen waar ik deel van uit maak?

Blok 4:
‘the pudding’, the proof is in the eating. Rond blok 4 komen alle aspecten geïntegreerd aan de orde in een workshop/training die de deelnemers in groepjes van 2 of 3 zelf organiseren en voor publiek van buiten geven.

Tijdens de blokken komt onder meer aan bod:

Bij jezelf blijven, ongeacht wat de groep doet
De kunst van het vragen stellen
Vragen beantwoorden en omgaan met ‘tegenwerpingen’
Het verdiepen van het begrip van “key-differentiations”
NVC toepassen om problemen op te lossen
(Verbinding tussen) de componenten van het proces: demonstraties geven
Nee kunnen zeggen en kunnen ontvangen
Boosheid uitdrukken en ontvangen
Conflictoplossing en mediation
Opzetten van een training, lezing of presentatie
Oefeningen ontwikkelen en uitproberen
Feedback geven en ontvangen (o.m. met behulp van video-opnamen)
Eerlijkheid in evaluaties en het praktiseren daarvan
Uitvoeren van evaluaties en het ontvangen van deelnemer evaluaties
Ter inspiratie en om met verschillende trainingsstijlen in aanraking te komen zullen enkele dagdelen van de training door ervaren gasttrainers worden ingevuld. Indien gewenst kun je, tegen verblijfskosten, als assistent/waarnemer aanwezig zijn bij een tweedaagse training van één van de trainers.

Toelatingscriteria:
Minimaal 16 dagen training NVC bij een CNVC gecertificeerde trainer of gelijk-waardig. Dit laatste in afstemming met de trainers.
Een (telefoon)gesprek met één van de trainers, bij voorkeur een trainer die je nog niet kent.
Aantal deelnemers:
Minimaal 10, maximaal 16

Data:
Blok 1, woensdag 27 januari t/m vrijdag 29 januari 2021
Blok 2, woensdag 31 maart t/m vrijdag 2 april 2021
Blok 3, woensdag 26 t/m vrijdag 28 mei 2021
Blok 4, woensdag 30 juni t/m vrijdag 2 juli 2021

Kijk voor meer informatie op https://www.ai-opener.nl/train-de-trainer/

Praktische informatie

Start Datum: 27.01.21
Datum/Tijd: 27-29/1, 31/3-2/4, 26-28/5, 30/6-2/7 2021 |
Adres:
Plaats: Biezenmortel
Prijs: voor particulieren € 2.250,-. Voor deelnemers waarvan het bedrijf/de organisatie deelname betaalt is
Website: www.ai-opener.nl


Online aanmelden *

Ik meld me aan voor Train de Trainer met startdatum 27.01.21
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!

* Voorwaarden online aanmelden / privacy statement:

  • Je contactgegevens en bericht worden per email verzonden aan de trainer en zijn via een beveiligde login op de GC Kring website alleen door de trainer te bekijken.
  • Je ontvangt van de trainer altijd een persoonlijke bevestiging van je deelname en zijn/haar algemene voorwaarden.
  • Heb je deze binnen een week nog niet ontvangen? Neem dan alsnog telefonisch contact op.
  • Uiterlijk 1 week na de startdatum van de training worden jouw aanmelding gegevens voor deze training van de GC Kring website verwijderd. De trainer behoud uiteraard wel je gegevens en zal zelf zorg dragen voor goede en beveiligde verwerking en opslag van je gegevens.
Martin vd Meulen

Martin vd Meulen

A.Duyklaan 7
3051 HA Rotterdam
0104650068

info AT ai-opener DOT nl

www.ai-opener.nl

KvK/ondernemingsnummer: 24357013