Menu

Authentiek, krachtig en verbindend leiderschap – module Verbinde
15.06.20

Inhoud

Verbindende besluitvorming binnen teams/groepen is besluitvorming waarin team/groepsleden gehoord worden in wat voor hen belangrijk is (behoeften) en waar alle potentieel ten volle ingezet wordt. Op die manier komen we tot besluiten die gedragen worden en dus ook de kans op duurzaamheid vergroten. De valkuil daarvan zou kunnen zijn dat er veel tijd verloren wordt in het beluisteren van iedereen, en dat er niet tot een eenduidig resultaat gekomen wordt.Binnen Verbindende Communicatie nodigen we radicale eerlijkheid op niveau van behoeften uit, en zien we het verwelkomen van verschillen als verrijking voor het geheel. Daarbij is de vaardigheid om onderscheid te kunnen maken tussen behoeften en de strategieën om deze vorm te geven, een basisvoorwaarde als leidinggevende. Uiteraard werken we doelgericht en is er wel degelijk structuur en vooruitgang.

De vaardigheid om doorheen triggers en onhandige boodschappen menselijke behoeften te blijven horen, en verbonden te blijven met jezelf en je doelen, vormt een stevig fundament om als leider met verschillen binnen je team om te gaan.Breng jullie issues mee naar deze training en we gaan ermee aan de slag! Naast het uitleggen en demonstreren van dit proces, gaan we voornamelijk oefenen, oefenen en oefenen en leren van de feedback, deze integreren en opnieuw oefenen.Na deze module ben je in staat om:

zowel structuur en efficiëntie als verbinding centraal te stellen tijdens meetings.
concrete voorstellen, argumenten, tegenargumenten, ‘nee’, enz. te vertalen en helpen vertalen naar de onderliggende waarden van al deze boodschappen
te werken met ‘drempels’ die helpen bij beslissingen die snel moeten genomen, of net helpen bij besluiten waar het belangrijkrijk is dat er van elke betrokken een volhartige ‘ja’ komt, … een manier van besluiten die iedereen aan boord houdt en ondermijnende dynamieken in de kiem smoort.
Neem zeker ook een kijkje bij de introductie en vervolgmodules

- introductie voor leidinggevenden

- module waarde-georiënteerd leidinggeven

- module open feedbackcultuur, dialoog en empathie als basis voor succesvol leidinggeven

- extrra module introductie in bemiddelingFinanciële voorwaarden:

Belangrijk om weten: je mag naar vrije keuze een bedrag kiezen dat past bij jou mogelijkheden en ook wat je volhartig wil geven om onze organisatie te steunen. Met de meerbedragen geven we mensen die weinig of geen middelen hebben, de kans om aan zeer sterk verlaagde tarieven te kunnen deelnemen.Als je alle modules volgt, krijg je er het boek ‘De Empathiefactor, Het concurrentievoordeel voor effectieve organisaties’ van Marie R. Miyashiro bovenop.

Zoals je misschien weet werken wij met zeer kwalitatieve educatieve materialen gecreëerd door Visfera. Bij inschrijving voor het ganse traject krijg je een pakketje Visferamaterialen voor je bedrijf/organisatie/team: 5 posters naar keuze, 10 kompassen en een werkboek.Je hebt de mogelijkheid om in te schrijven voor een heerlijke lunch, variërend van quiche, rijkelijke slaatjes, een pasta en zo meer, met liefde bereid door 2 lokale koks met wie we samen werken.

Als voor je deze optie kiest, kan je dit aanvinken bij registratie en komt het mee op de factuur. Er wordt een bedrag van € 18 (maximum) per lunch aangerekend.Corrylaura Van Bladel

Ik stel mezelf graag even voor. In 1997 maakte ik een scriptie over Geweldloze Communicatie in functie van de lerarenopleiding die ik volgde.

Het gedachtegoed van GC raakte me zo diep dat er een lang en nog steeds voortdurend verrijkend proces van leren en ontwikkelen startte.

Naast mijn ervaringen het onderwijs, werkte ik tevens als cliëntadviseur bij KBC, deed klachtenbehandeling voor Telenet, werkte als consultant voor Randstand, was begeleider bij Fedasil, enz. Daarnaast startte ik in 1998, als eerste in Vlaanderen, met het geven van trainingen in GC (eerste internationaal gecertificeerde trainer in GC in Vlaanderen, 2011).

Het bijdragen aan meer verbinding en op die manier ook aan efficiëntere en vervullende samenwerkingen waren mijn focus.

De opluchting en het enthousiasme in de teams waar ik zo vaak getuige van mocht zijn, prikkelde me steeds meer om mezelf zo te gaan organiseren dat het doorgeven van tools en begeleiden van processen vanuit GC mijn main business kon worden. En dat liep veel sneller dan voorzien.

Binnen de kortste keren groeide het uit van kleine zelfstandige in bijberoep, naar hoofdberoep, naar BVBA en ondertussen naar een team van 15 mensen en werken we over heel België, naast ook heel wat internationale events.

In heel dit proces kwam en kom ik mezelf meer dan eens tegen. Met vallen en opstaan groei ik in mijn leiderschap. Mijn diepste wens is om zo horizontaal mogelijk te werken en tegelijkertijd een stevige kapitein van ons schip te zijn, om bij te dragen aan een werksfeer waar ieders potentieel ten volle tot bloei kan komen, waar bijdragen aan het geheel, betekent dat ik ook bijdraag aan elke medewerker, inc

Praktische informatie

Start Datum: 15.06.20
Datum/Tijd: Maandag 15-06-2020 - Dinsdag 16-06-2020
Adres: Blabla - Huis voor Verbinding, Oude Vorstseweg 25
Plaats: Eindhout
Prijs: standaardbijdrage: € 450
Website: blablavorming.be


Corrylaura van Bladel

Corrylaura van Bladel

Rundershoek 31
2430 Eindhout
+32486234257
+32486234257

info AT blabla-blabla DOT be

www.blabla-blabla.be

KvK/ondernemingsnummer: