Menu

Authentiek, krachtig en verbindend leiderschap – module Open fee
24.08.20

Inhoud

Hoe eerlijk durf jij als leidinggevende te zijn? En wat is eerlijkheid voor jou?

Laat je je leiden door angst? Angst voor verlies, voor complexiteit, voor conflict?

In Verbindende Communicatie is het uitgangspunt dat elke gezonde mens een natuurlijke drang heeft naar groeien, blijven ontwikkelen en leren.

Velen onder ons verloren echter deze natuurlijke staat van zijn door de schuldinducerende taal en systemen waar we als kind/jongere en volwassene mee te maken krijgen.In deze module nemen we onze eigen communicatie onder de loupe, meer specifiek:1. Onze innerlijke communicatie: hoe beïnvloed ik mezelf?

- je maakt kennis met het proces van zelfempathie om weer in je kracht te geraken op momenten dat je het nodig hebt

- je krijgt meer zicht op wat jou triggert, hoe je je eigen ergernissen beter kan begrijpen en vandaaruit dus ook adequater en meer vanuit je kracht/helderheid kan handelen

2. Onze spreektaal: hoe beïnvloed ik anderen, relaties, systemen?

- we oefenen in radicaal eerlijk spreken ook wanneer het spannend is

3. Onze empathische luistervaardigheden

- empathie als basis voor succesvol ondernemen en samenwerken.Na het inzoomen op de drie facetten van dialoog, gaan we oefenen, oefenen, oefenen.

Vervolgens dompelen we ons onder in het cruciale verschil tussen eerlijk spreken en feedback geven. Dit onderscheid meepakken en integreren in je leiderschap zorgt steeds weer voor een AHA-erlebnis bij velen.

Na theoretische input, zetten we deze om in de praktijk en kan je gesprekken waar je tegenop kijkt, uitproberen … en uiteraard feedback daarover krijgen, als je dat wil!Na deze module ben je in staat om:

je te laten leiden door innerlijke helderheid en stevigheid i.p.v. te vermijden of overrulen vanuit angst of boosheid
krachtig en radicaal eerlijk te spreken
krachtig leiderschap te bieden die instrinsieke motivatie aanwakkert en leidt tot een gezonde combinatie van autonomie en samenwerking
verandering van binnenuit te creëren, afgestemd op behoeften van alle betrokken partijen
negatief denken om te buigen tot de ideale opportuniteiten voor verbinding en groei
van evaluaties en feedbackgesprekken momenten te maken om naar uit te kijken, en een continu open feedbackcultuur te creëren
moeilijke boodschappen en gedrag te doorzien en te ontmoeten op vlak van wezenlijke behoeften, de enige plek waar duurzame verandering mogelijk is
Neem zeker ook een kijkje bij de introductie en de vervolgmodules

- introductie voor leidinggevenden

- module waarde-georiënteerd leidinggeven

- module verbindende besluitvorming

- extra module introductie in bemiddelingFinanciële voorwaarden:

Belangrijk om weten: je mag naar vrije keuze een bedrag kiezen dat past bij jou mogelijkheden en ook wat je volhartig wil geven om onze organisatie te steunen. Met de meerbedragen geven we mensen die weinig of geen middelen hebben, de kans om aan zeer sterk verlaagde tarieven te kunnen deelnemen.Als je alle modules volgt, krijg je er het boek ‘De Empathiefactor, Het concurrentievoordeel voor effectieve organisaties’ van Marie R. Miyashiro bovenop.

Zoals je misschien weet werken wij met zeer kwalitatieve educatieve materialen gecreëerd door Visfera. Bij inschrijving voor het ganse traject krijg je een pakketje Visferamaterialen voor je bedrijf/organisatie/team: 5 posters naar keuze, 10 kompassen en een werkboek.Je hebt de mogelijkheid om in te schrijven voor een heerlijke lunch, variërend van quiche, rijkelijke slaatjes, een pasta en zo meer, met liefde bereid door 2 lokale koks met wie we samen werken.

Als voor je deze optie kiest, kan je dit aanvinken bij registratie en komt het mee op de factuur. Er wordt een bedrag van € 18 (maximum) per lunch aangerekend.Corrylaura Van Bladel

Ik stel mezelf graag even voor. In 1997 maakte ik een scriptie over Geweldloze Communicatie in functie van de lerarenopleiding die ik volgde.

Het gedachtegoed van GC raakte me zo diep dat er een lang en nog steeds voortdurend verrijkend proces van leren en ontwikkelen startte.

Naast mijn ervaringen het onderwijs, werkte ik tevens als cliëntadviseur bij KBC, deed klachtenbehandeling voor Telenet, werkte als consultant voor Randstand, was begeleider bij Fedasil, enz. Daarnaast startte ik in 1998, als eerste in Vlaanderen, met het geven van trainingen in GC (eerste internationaal gecertificeerde trainer in GC in Vlaanderen, 2011).

Het bijdragen aan meer verbinding en op die manier ook aan efficiëntere en vervullende samenwerkingen waren mijn focus.

De opluchting en het enthousiasme in de teams waar ik zo vaak getuige van mocht zijn, prikkelde me steeds meer om mezelf zo te gaan organiseren dat het doorgeven van tools en begeleiden van processen vanuit GC mijn main business kon worden. En dat liep veel sneller dan voorzien.

Binnen de kortste keren groeide het uit van kleine zelfstandige in bijberoep, naar hoofdberoep, naar BVBA en ondertussen naar een team van 15 mensen en werken we over heel Be

Praktische informatie

Start Datum: 24.08.20
Datum/Tijd: 24, 25 aug en 8 sept-2020 | 10:00 - 17:00
Adres: Blabla - Huis voor Verbinding, Oude Vorstseweg 25
Plaats: Eindhout
Prijs: standaardbijdrage: € 525
Website: blablavorming.be


Corrylaura van Bladel

Corrylaura van Bladel

Rundershoek 31
2430 Eindhout
+32486234257
+32486234257

info AT blabla-blabla DOT be

www.blabla-blabla.be

KvK/ondernemingsnummer: