Menu

Geweldloos Communiceren met kinderen
26.09.20

Investeer in je jezelf én in je relatie met je kind(eren)
Overal waar er mensen samenleven, kunnen conflicten ontstaan, omdat iedere mens nu eenmaal anders is. Een conflict is niet slecht, het kan bijdragen aan persoonlijke groei en kan op een constructieve manier opgelost te worden. De manier waarop conflicten opgelost worden, kan een belangrijke rol spelen in ouder-kindrelaties. Ze kunnen ouder en kind van elkaar verwijderen of dichter bij elkaar brengen.

Voorbeelden van onderwerpen van conflict
Televisie kijken, Vakanties, Telefoon gebruik, Maaltijden, Huishoudelijke taken, Etenstijd, Gebruik van de auto, Zakgeld, Bedtijd, Huisdieren, Enzovoort

Twee klassieke oplossingsmethoden

De ouder beslist wat de oplossing is en tracht het kind te overreden; lukt dat niet, dan gebruikt de ouder macht en autoriteit, straf of beloning. De ouder ‘wint’ en het kind ‘verliest’.
Het kind beslist wat de oplossing is en tracht de ouder te overreden, desnoods met macht d.m.v. huilbuien, driftbuien, opzadelen van de ouder met een schuldgevoel, kwetsende opmerkingen enz. Het kind ‘wint’ en de ouder ‘verliest’.
Gevolgen
In beide gevallen houdt de één geen rekening met de ander, is er geen inspraak en is er een machtsstrijd. Het gevolg is dat de verliezer blijft zitten met een gevoel van verzet, wrok, vijandigheid, boosheid, frustratie, oneerlijkheid, onrechtvaardigheid enz.

Zodra het kind groter wordt en minder afhankelijk, verliezen de ouders stilaan hun macht. Het kind gaat in verzet en de ouders spreken van puberteitsperikelen. Macht duurt slechts zolang als men voor de bevrediging zijn behoeften afhankelijk is van een ander.

Wat doen kinderen om zich te weren tegen de macht van hun ouders?
Zich verzetten, opstandigheid, boosheid, liegen, dichtklappen, tiranniseren, niet tegen verlies kunnen, agressie, wraak, andere kinderen de schuld geven, samenspannen tegen de ouders, onderwerping, meegaandheid, trachten in de gunst te komen, angst, fantaseren, regressie, depressie, introversie enz.

Praktische informatie:

Gewenste vooropleiding: je hebt‘Basistraining Verbinding in je werk’ en ‘Verdieping 1 Empathisch luisteren’ gevolgd of gelijkwaardige opleidingen

Praktische informatie

Start Datum: 26.09.20
Datum/Tijd: 26/27 september 2020 | 10:00 - 17:00 uur
Adres: Mariniersweg 3
Plaats: Doorn
Prijs: € 690,-
Website: www.vinetraining.nl


Online aanmelden *

Ik meld me aan voor Geweldloos Communiceren met kinderen met startdatum 26.09.20
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!

* Voorwaarden online aanmelden / privacy statement:

  • Je contactgegevens en bericht worden per email verzonden aan de trainer en zijn via een beveiligde login op de GC Kring website alleen door de trainer te bekijken.
  • Je ontvangt van de trainer altijd een persoonlijke bevestiging van je deelname en zijn/haar algemene voorwaarden.
  • Heb je deze binnen een week nog niet ontvangen? Neem dan alsnog telefonisch contact op.
  • Uiterlijk 1 week na de startdatum van de training worden jouw aanmelding gegevens voor deze training van de GC Kring website verwijderd. De trainer behoud uiteraard wel je gegevens en zal zelf zorg dragen voor goede en beveiligde verwerking en opslag van je gegevens.
Anja Nekeman

Anja Nekeman

Mariniersweg 3
3941XK Doorn
030 215 50 60
06 50602057

welkom AT vinetraining DOT nl

www.vinetraining.nl

KvK/ondernemingsnummer: 71305971