Menu

Jaartraining Levenskunst sept '20 / mei 21
18.09.20

Jaartraject ‘Levenskunst’ sept 2020 / juni 2021, zes thema-tweedaagsen

Na de introductie- ofwel basistraining kun je verdiepingstrainingen doen.
Verdieping algemeen: hoofdzakelijk gericht op de toepassing van Verbindende Communicatie, waarbij empathie cruciaal is.
Je kan ook losse Thematweedaagsen doen: een of meerdere van onderstaande. Alle dagen vallen op vrijdag en zaterdag.
Alle onderstaande tweedaagsen samen is het jaartraject ‘Levenskunst’.

Dit doe ik samen met collega Helmie Willems. Je hebt Helmie en mij wisselend als trainer, dus niet samen. Je ervaart dus twee trainingsstijlen. Helmie en ik hebben als overeenkomst onze professionele creatieve achtergrond, Helmie: theater, dans, schilderen, ik: theater, schrijven, zingen. Er zal een link met creatieve werkvormen zijn.
We werken bij voorkeur met groepen tussen de 8 en 12 personen. Tussentijds krijg je opdrachten om zelf iets uit te zoeken, of met elkaar uit te wisselen. Buddy-werk dus.

Van deelnemers: “Ik heb veel nieuwe aspecten over mezelf geleerd en er zijn dingen op zijn plek gevallen, waar ik al jaren handvatten voor zocht. Ik sta rustiger en sterker in mijn schoenen.” J. S. Arnhem, januari 2019
“Het was relatief veel oefenen, dat vond ik ideaal. Soms verliest men zich in allerlei wijze theorieën, terwijl het gaat om het ervaren. (…) Ik heb veel van en met de anderen geleerd.“ N. R. Arnhem, april 2019

18 en 19 september: Ontwapenen. Empathie voor jezelf en de ander. Zelfzorg voorop! Eerst het zuurstofmasker bij jezelf opzetten en daarna de ander ondersteunen. Meer van jouw potentieel bevrijden door contact te maken met dieperliggende gevoelens en behoeften en door al je oordelen te ‘vertalen’. Daarna met wezenlijke nieuwsgierigheid luisteren naar de ander en die helpen helderheid over zichzelf te krijgen.

23 en 24 oktober: Face! Omgaan met triggerreacties. Herken je primaire reactie op een ongewenste prikkel. Heb je de neiging te vechten, te vluchten, of te bevriezen en hoe nuttig is deze reflex? Ontdek wat er nodig is om op een andere manier te kunnen reageren. 27 en 28 november: Gelijk hebben of gelukkig zijn? Over de kracht en schoonheid van boosheid en over de functie van schaamte en schuld. Hoe vind je de moed om het anders te gaan doen? Welke behoeften zitten eronder? Kan je helderder keuzes gaan maken voor jezelf?

22 en 23 januari: Superwomen en Spidermen! Transformeren van kernovertuigingen. Autonomer en authentieker zijn, minder gevoelig voor het oordeel van anderen. Houd iets je klein? Waarom reageer je soms zo heftig? Hoe kun je negatieve kernovertuigingen (‘Ik ben niet goed genoeg’) omzetten in positieve?

19 en 20 februari: Schatgraven. Creativiteit & Zelf-expressie. Jezelf uitdrukken is een groot verlangen van mensen, evenals ‘jezelf zijn’. In deze tweedaagse verbind je je met wat er van binnen leeft, alles mag er zijn. Vandaar uit gaan we scheppen, in beeld, taal en spel. Het wezen van kunst is jezelf uitdrukken!

19 en 20 maart: Win-Win. Feedforward en onderhandelen. Hoe kun je jezelf (eerlijk) uiten, zodat je ook gehoord wordt? ‘Nee’ durven zeggen en een Nee van de ander kunnen horen. Feedback en feedforward kunnen geven en ontvangen. Creëer een situatie waarin ieder wint.

9 en 10 april: Bruggenbouwen. Verbinding creëren.Constructief met conflicten omgaan of anderen ondersteunen bij conflicten. Praktische tools om meer empathie op de werkvloer of in de samenwerking te brengen. Heldere manieren om iedereen betrokken te houden en tot een besluit te komen waarin ieder wordt gezien en gehoord. Een begin maken met bemiddelen / mediaten in conflicten.

14 mei: Terugkomdag voor wie het jaartraject heeft gedaan. Wat heeft het je opgeleverd en hoe ga je verder?

Kosten: Per tweedaagse: particulier: 225,00 zzp’ers: 350,00, bedrijf: 495,00 incl btw, koffie/thee, map, excl. lunch

Integratiejaar: Wie dit doet, krijgt op het hele bedrag 10% korting.
6 tweedaagsen + 1 losse dag = part: 1375,– zzp: 1795,– bedrijf: 2999,– incl btw, materialen, koffie/thee, excl. lunch.( 10% korting)

Praktisch: Locatie: OK72, Oude Kraan 72 (loopafstand van Arnhem-Centraal). Alle trainingsdagen van 10:00 tot 17:00 uur. Er zijn AirB&B’s en Bed & Breakfasts in de buurt + lunchcafé’s op loopafstand, wij verzorgen van alles, maar geen overnachtingen en lunch. Onze studio ligt op 100 m van Arnhem CS.

Praktische informatie

Start Datum: 18.09.20
Datum/Tijd: Vanaf 18 & 19 september t/m 14 mei, serie van 6 tweedaagsen + 1 dag
Adres: OK72, Oude Kraan 72
Plaats: Arnhem
Prijs: part: 1375,– zzp: 1795,– bedrijf: 2999,– incl btw, materialen, koffie/thee, excl. lunch.
Website: hestermacrander.nl


Online aanmelden *

Ik meld me aan voor Jaartraining Levenskunst sept '20 / mei 21 met startdatum 18.09.20
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!

* Voorwaarden online aanmelden / privacy statement:

  • Je contactgegevens en bericht worden per email verzonden aan de trainer en zijn via een beveiligde login op de GC Kring website alleen door de trainer te bekijken.
  • Je ontvangt van de trainer altijd een persoonlijke bevestiging van je deelname en zijn/haar algemene voorwaarden.
  • Heb je deze binnen een week nog niet ontvangen? Neem dan alsnog telefonisch contact op.
  • Uiterlijk 1 week na de startdatum van de training worden jouw aanmelding gegevens voor deze training van de GC Kring website verwijderd. De trainer behoud uiteraard wel je gegevens en zal zelf zorg dragen voor goede en beveiligde verwerking en opslag van je gegevens.
Hester Macrander

Hester Macrander


Arnhem en Zutphen

06 533 754 23

hestermacrander AT gmail DOT com

www.hestermacrander.nl

KvK/ondernemingsnummer: 09196466