Menu

Verbindende Communicatie in Mediation, 3 daagse
08.01.20

Accreditatie: 18 PE punten vanuit de MfN en ook voor advocaten vanuit de vFAS.

Op het gebied van mediation heb ik, samen met Mark Brouwers, het boek vertaald van Liv Larsson: ‘Mediation met Geweldloze Communicatie.’ Ik geef hierover trainingen en lezingen aan rechters en mediators. Ik leid ook familie- of arbeidsmediations in mijn studio te Arnhem.

‘Als partijen elkaars behoefte kunnen benoemen, is ieder conflict binnen 20 minuten opgelost.’ (Marshall Rosenberg, grondlegger van de Nonviolent Communication)

Ik ben ervan overtuigd dat Verbindende Communicatie de bestaande mediation, en de wijze waarop cliënten in de rechtbank benaderd worden, fundamenteel kan verrijken en effectiever kan maken. De essentie is dat ieder mens gedreven wordt door (onbewuste) behoeften. Emoties en oordelen zijn een gevolg van al dan niet vervulde behoeften. Als de behoeften bekend zijn kan er gezocht worden naar strategieën: concrete manieren om de behoeften te vervullen. Dit is iets anders dan ‘belangen’. Bij een geslaagde onderhandeling is ieders behoefte voldoende vervuld.

De training gaat in essentie over het omgaan met oordelen, bewustzijn verkrijgen op wat behoeften zijn en niet zijn, het onderscheid met ‘belangen’, hoe je angels uit conflicten haalt door empathisch te luisteren, hoe je een onderhandeling voert vanuit de behoeften. Het doel is duurzame oplossingen en menswaardige behandelingen.

Zie verder op mijn site info over de inhoud en leerdoelen van de training.

Praktische informatie

Start Datum: 08.01.20
Datum/Tijd: woensdagen 8-1 en 5 & 12-2
Locatie: Studio Coehoorn
Adres: Coehoornstraat 60
Plaats: Arnhem
Prijs: 595,-- ex btw
Website: hestermacrander.nl


Online aanmelden *

Ik meld me aan voor Verbindende Communicatie in Mediation, 3 daagse met startdatum 08.01.20
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!

* Voorwaarden online aanmelden / privacy statement:

  • Je contactgegevens en bericht worden per email verzonden aan de trainer en zijn via een beveiligde login op de GC Kring website alleen door de trainer te bekijken.
  • Je ontvangt van de trainer altijd een persoonlijke bevestiging van je deelname en zijn/haar algemene voorwaarden.
  • Heb je deze binnen een week nog niet ontvangen? Neem dan alsnog telefonisch contact op.
  • Uiterlijk 1 week na de startdatum van de training worden jouw aanmelding gegevens voor deze training van de GC Kring website verwijderd. De trainer behoud uiteraard wel je gegevens en zal zelf zorg dragen voor goede en beveiligde verwerking en opslag van je gegevens.
Hester Macrander

Hester Macrander


Arnhem en Zutphen

06 533 754 23

hestermacrander AT gmail DOT com

www.hestermacrander.nl

KvK nr: 09196466

13.8 826 21