Menu

Face! Omgaan met triggerreacties. Tevens mogelijke start jaartra
18.10.19

Fight, Flight, Freeze, or Face!

Veel mensen willen graag hun reactiepatroon veranderen: niet meer snel boos worden, of juist niet meer dichtklappen. Dit is een een van de grootste en moeilijkste uitdagingen bij persoonlijke ontwikkeling, ofwel 'persoonlijk leiderschap'. Hoe kan je meer keuze creëren in hoe je reageert? Hier heb ik op basis van Verbindende Communicatie een training voor ontwikkeld. Deze training is echt 'mijn kindje', ik ben er trots op. Ik geef hem weer op vrij 18 en za 19 oktober: 'Face! Omgaan met triggerreacties.' (H)erken je primaire reactie op een ongewenste prikkel! Heb je de neiging te vechten, te vluchten, of te bevriezen: hoe nuttig is deze reflex? Het effect is averechts van wat je eigenlijk wil! Ontdek wat er nodig is om op een andere manier te reageren. Iedereen die een basis in Verbindende (Geweldloze) Communicatie heeft gedaan kan meedoen.
De basis geef ik nog op 28 en 29-9. Allebei in Arnhem, vlakbij het CS.

En voor wie meer wil: de training is een onderdeel van een jaartraject, je kunt elke maand een thematweedaagse doen. Zie:

Jaartraject Levenskunst september 2019 / juni 2020 Keuzemenu!
Zes tweedaagsen op vrijdag en zaterdag + een terugkomdag. Uit onderstaande 8 tweedaagsen kies je er zes. Of als je een keer ziek bent, of niet kan, is dat de buffer ;) Je kunt deze thematrainingen ook als losse tweedaagsen doen. Je kunt als jaartraject ze ook uiteraard alle acht doen.
Trainers: Hester Macrander en Helmie Willems. We zijn allebei gecertificeerd trainer en hebben ook allebei een creatieve achtergrond. Onze trainingen zijn heel ervaringsgericht. Weinig praten en zitten, veel doen met elkaar. Tussendoor krijg je ook 'buddy's' en opdrachten.

13 en 14 september: Ontwapenen, empathie voor jezelf en de ander.
Zelfzorg voorop! Eerst het zuurstofmasker bij jezelf opzetten en daarna de ander ondersteunen. Meer van jouw potentieel bevrijden door contact te maken met dieperliggende gevoelens en behoeften en door al je oordelen te ‘vertalen’. Daarna met wezenlijke nieuwsgierigheid luisteren naar de ander en die helpen helderheid over zichzelf te krijgen.

18 en 19 oktober: Face! Omgaan met triggerreacties. Herken je primaire reactie op een ongewenste prikkel. Heb je de neiging te vechten, te vluchten, of te bevriezen en hoe nuttig is deze reflex? Ontdek wat er nodig is om op een andere manier te kunnen reageren.

15 en 16 november: Gelijk hebben of gelukkig zijn? Over de kracht en schoonheid van boosheid. Over de functie van schaamte en schuld. Hoe vind je de moed om het anders te gaan doen? Welke behoeften zitten eronder? Kan je helderder keuzes gaan maken voor jezelf?

13 en 14 december: De kracht van dankbaarheid. Ervaar hoe het is om je spoor te gaan verleggen van angst naar liefde, van onzekerheid naar vertrouwen, van stress naar rust, van tekort naar overvloed. We gaan ook de waarde ervaren van zowel rouwen, als vieren.

17 en 18 januari: Superwomen en Spidermen! Transformeren van kernovertuigingen. Autonomer en authentieker zijn, minder gevoelig voor het oordeel van anderen. Houd iets je klein? Waarom reageer je soms zo heftig? Hoe kun je negatieve kernovertuigingen (‘Ik ben niet goed genoeg’) omzetten in positieve?

14 en 15 februari: Schatgraven. Creativiteit & Zelf-expressie. Jezelf uitdrukken is een groot verlangen van mensen, evenals ‘jezelf zijn’. In deze tweedaagse verbind je je met wat er van binnen leeft, alles mag er zijn. Vandaar uit gaan we scheppen, in beeld, taal en spel. Het wezen van kunst is jezelf uitdrukken!

20 en 21 maart: Win-Win. Feedforward en onderhandelen. Hoe kun je jezelf (eerlijk) uiten, zodat je ook gehoord wordt? ‘Nee’ durven zeggen en een Nee van de ander kunnen horen. Feedback en feedforward kunnen geven en ontvangen. Creëer een situatie waarin ieder wint.

24-25 April: Bruggenbouwen. Verbinding creëren.Constructief met conflicten omgaan of anderen ondersteunen bij conflicten. Praktische tools om meer empathie op de werkvloer of in de samenwerking te brengen. Heldere manieren om iedereen betrokken te houden en tot een besluit te komen waarin ieder wordt gezien en gehoord. Een begin maken met bemiddelen / mediaten in conflicten.

16 mei: Terugkomdag voor wie het hele traject heeft gedaan. Reflectie: wat heeft het het je opgeleverd en hoe ga je verder?

Kosten: Per tweedaagse: particulier: 245,00 zzp’ers: 395,00, bedrijf: 550,00 Dit is incl btw, koffie/thee, map, excl. lunch

Jaartraject: Wie dit doet, krijgt de terugkomdag er gratis bij. Dus 6 tweedaagsen + een terugkomdag. Part: 1470,-- zzp: 2370,-- bedrijf: 3300,-- incl btw, materialen, koffie/thee, excl. lunch. (Zijn de kosten voor jou een probleem, geef aan wat je zonder problemen kunt betalen!)

Praktisch: Locatie: Studio Coehoorn, Coehoornstraat 60 (loopafstand van Arnhem-Centraal). Trainingsdagen van 10:00 tot 17:00 uur. Er zijn AirB&B’s en Bed & Breakfasts in de buurt + lunchcafé’s op loopafstand. Onze studio ligt op 100 m van Arnhem CS.

Praktische informatie

Start Datum: 18.10.19
Datum/Tijd: Vrijdag 18 en zaterdag 19 oktober
Locatie: Studio Coehoorn
Adres: Coehoornstraat 60
Plaats: Arnhem
Prijs: Part: 245,00 zzp: 395,00, bedrijf: 550,00 Dit is incl btw, koffie/thee, map, excl. lunch
Website: hestermacrander.nl


Online aanmelden *

Ik meld me aan voor Face! Omgaan met triggerreacties. Tevens mogelijke start jaartra met startdatum 18.10.19
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!

* Voorwaarden online aanmelden / privacy statement:

  • Je contactgegevens en bericht worden per email verzonden aan de trainer en zijn via een beveiligde login op de GC Kring website alleen door de trainer te bekijken.
  • Je ontvangt van de trainer altijd een persoonlijke bevestiging van je deelname en zijn/haar algemene voorwaarden.
  • Heb je deze binnen een week nog niet ontvangen? Neem dan alsnog telefonisch contact op.
  • Uiterlijk 1 week na de startdatum van de training worden jouw aanmelding gegevens voor deze training van de GC Kring website verwijderd. De trainer behoud uiteraard wel je gegevens en zal zelf zorg dragen voor goede en beveiligde verwerking en opslag van je gegevens.
Hester Macrander

Hester Macrander


Arnhem en Zutphen

06 533 754 23

hestermacrander AT gmail DOT com

www.hestermacrander.nl

KvK nr: 09196466

27.5 847 21