Menu

Integratiejaar Verbindend / Geweldloos Communiceren
03.09.20

Het ontwikkelen van Meesterschap, een diepgaand integratieproces
Wil je persoonlijk de diepte in met Geweldloze Communicatie en dit blijvend verankeren in je dagelijkse (werk) leven? Meld je dan aan voor het Integratiejaar en maak van Geweldloze Communicatie je tweede natuur.

Het Integratiejaar is bedoeld voor iedereen die zich op persoonlijk en/of professioneel vlak diepgaand wil bekwamen in Geweldloze Communicatie. De duur en de opzet van de opleiding brengen vergaande verdieping, verbreding en verinnerlijking van de stof tot stand. Met als einddoel Geweldloze Communicatie bijna gedachteloos toepassen.
De vorm en inhoud van de opleiding nodigen je uit tot het aangaan van een persoonlijk proces. De opleiding is thematisch van opzet en kent een duur van 6 blokken van 2 dagen binnen de looptijd van één jaar. Ervaring leert dat de opzet van het Integratiejaar leidt tot een sterke verankering van de toepassing van Geweldloze Communicatie.

De groep
De vaste groep deelnemers vormt een belangrijk onderdeel van het Integratiejaar. Ze vormen mede het potentieel van de opleiding, creëren samen met de trainer(s) veiligheid, brengen hun eigen casussen in en hebben tussen de bijeenkomsten door ook een duidelijke rol. Tussen de bijeenkomsten door wordt er met buddy’s gewerkt aan specifieke onderwerpen. Elke deelnemer wordt daarnaast uitgenodigd om een ComCafé te begeleiden: dit is een werkvorm om in je eigen omgeving Geweldloze Communicatie uit te dragen.

Programma en inhoud
De opleiding bestaat uit 6 blokken, exclusief diner en overnachting, verspreid over een jaar. Elk blok kent een verdiepend thema en borduurt voort op de (leer)ervaringen die zijn opgedaan in het voorgaande blok. Tijdens elk blok ontvang je handvatten voor de integratie van het geleerde in de diverse aspecten van je leven en je werk. De hoofdthema’s per blok zijn:

Kennismaken met de deelnemers én met jezelf. Een begin van het ‘automatiseren’ van Geweldloze Communicatie in je dagelijkse leven
Het vergroten van je empathisch vermogen, bewustzijn van je oordelen en bewust worden van je gevoeligheden
Omgaan met macht
Geweldloze Communicatie en kinderen
Het veranderen van vijandbeelden & sociale verandering.
Besluitvormingsprocessen (sociocratie) op basis van Geweldloze Communicatie toepassen.
Geweldloze communicatie in intieme relaties: angstaanjagende eerlijkheid. Gesprekken voeren die je eigenlijk liever uit de weg gaat of ging.
Apenkooi: de deelnemers bepalen de agenda en de inhoud van dit weekend.
Gedurende de opleiding kun je gebruik maken van een privé coachgesprek van 1,5 uur met de trainer.

Voor wie
Voor iedereen die na het volgen van de Basisopleiding ‘de Introductie’ en ‘de Verdieping’ (en eventueel Verdieping II) vergaande en persoonlijke verdieping in Geweldloze / Verbindende Communicatie zoekt en dit wil integreren en verankeren in zijn dagelijkse werk en/of leven.

Voor data kijk op onze website: www.vinetraining.nl

Praktische informatie

Start Datum: 03.09.20
Datum/Tijd: Start Module 1: 3 en 4 september 2020
Adres: Mariniersweg 3
Plaats: Doorn
Prijs: € 3.550,- (Particulieren € 1.950,-) vrijgesteld van BTW
Website: www.vinetraining.nl


Online aanmelden *

Ik meld me aan voor Integratiejaar Verbindend / Geweldloos Communiceren met startdatum 03.09.20
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!

* Voorwaarden online aanmelden / privacy statement:

  • Je contactgegevens en bericht worden per email verzonden aan de trainer en zijn via een beveiligde login op de GC Kring website alleen door de trainer te bekijken.
  • Je ontvangt van de trainer altijd een persoonlijke bevestiging van je deelname en zijn/haar algemene voorwaarden.
  • Heb je deze binnen een week nog niet ontvangen? Neem dan alsnog telefonisch contact op.
  • Uiterlijk 1 week na de startdatum van de training worden jouw aanmelding gegevens voor deze training van de GC Kring website verwijderd. De trainer behoud uiteraard wel je gegevens en zal zelf zorg dragen voor goede en beveiligde verwerking en opslag van je gegevens.
Anja Nekeman

Anja Nekeman

Mariniersweg 3
3941XK Doorn
030 215 50 60
06 50602057

welkom AT vinetraining DOT nl

www.vinetraining.nl

KvK/ondernemingsnummer: 71305971