Menu

Angst, Schuld, Schaamte en Vergeving
26.09.20

Over vrij worden en jezelf bevrijden van angst, schuld en schaamte.

Angstloos leven is heel natuurlijk wanneer je je gedachten hebt onderzocht.”
-Byron Katie-

Waar komt het toch vandaan, die angst om iets fout te doen? Dat we ons schuldig voelen en ons schamen?
We gaan twee dagen aan de slag met deze drie ‘spoken’, die jouw leven kunnen verzuren en geven handvatten voor oplossingen die je weer energie en plezier geven. Veel oefenen en doen!

Programma

Dag 1 staat in het teken van Angst, Schuld, Schaamte en Verzoening
Inzicht in diepe onvervulde kern behoeften die geraakt zijn en uitzicht in bevrijdende strategieën die je leven verrijken.
Expert trainer: Jan van Koert
Dag 2 gaat over De bevrijding door Vergeving
Vergeving, hoe doe je dat? Een dag voor en over jezelf en het innerlijke vergevingsproces. In het laten gaan van verwachtingen en jezelf vrij maken van energievretende denkpatronen.
Expert trainer: Willem Glaudemans en Jan van Koert assisteert/ondersteunt.
Toelichting van Willem Glaudemans

Vergeven is het loslaten van alle hoop op een beter verleden
Vergeving gaat over jou en niet over de ander, al lijkt het zo dat je ‘de ander moet vergeven’ en ‘de relatie moet herstellen’. Maar als je erop wacht tot de ander eerst excuses aanbiedt, spijt betuigt of zijn houding verandert, dan kun je meestal lang wachten.

Vergeven is een innerlijk proces waarbij je de ander in principe niet nodig hebt. Het is een innerlijk schoonmaakproces dat je doet uit liefde voor jezelf. Je kunt jezelf bevrijden van je wrok, haat, wraak, slachtofferschap, beschuldiging en schuld. Daarbij kun je gevoelens als pijn, verdriet en woede tegenkomen.

De vraag die je jezelf kunt stellen
Wil ik nog langer rond blijven lopen met mijn pijn, verdriet en woede, met mijn schuld en schaamte? Wil ik nog langer de gevangene zijn van mijn wraak en haat? Wil ik mijn lichaam blijven verzieken met mijn grieven en wrok? Wanneer je op een van deze vragen ‘nee’ zegt, zeg je ‘ja’ tegen vergeving.

Willem zal zijn actuele vergevingsmodel laten zien en ervaren. Het is geïnspireerd op het gedachtegoed van Een cursus in wonderen. We gaan ook oefenen met zowel vergeving als zelfvergeving.

Willem Glaudemans (1954) was werkzaam als vertaler o.a. van De Nag Hammadi-geschriften en Een cursus in wonderen. Hij geeft regelmatig lezingen, cursussen, workshops en trainingen over vergeving, de Cursus, levensmissie en levensschouw, en de overgangstijd waarin wij leven. Van zijn hand verschenen: Het wonder van vergeving (een werkboek 2002), en Boek van Vergeving (2013), verder o.a. Boek van de Levensmissie en Reis van de Ziel. Hij is de bedenker van Het Talentenspel, en Jong Talent, wat (jonge) mensen helpt om hun levensmissie te ontdekken.

Praktische informatie

Start Datum: 26.09.20
Datum/Tijd: 26 en 27 september 2020 | 10:00 - 17:00 uur
Adres: Mariniersweg 3
Plaats: Doorn
Prijs: € 690,- (Particulieren € 390,-) vrijgesteld van BTW
Website: www.vinetraining.nl


Online aanmelden *

Ik meld me aan voor Angst, Schuld, Schaamte en Vergeving met startdatum 26.09.20
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!

* Voorwaarden online aanmelden / privacy statement:

  • Je contactgegevens en bericht worden per email verzonden aan de trainer en zijn via een beveiligde login op de GC Kring website alleen door de trainer te bekijken.
  • Je ontvangt van de trainer altijd een persoonlijke bevestiging van je deelname en zijn/haar algemene voorwaarden.
  • Heb je deze binnen een week nog niet ontvangen? Neem dan alsnog telefonisch contact op.
  • Uiterlijk 1 week na de startdatum van de training worden jouw aanmelding gegevens voor deze training van de GC Kring website verwijderd. De trainer behoud uiteraard wel je gegevens en zal zelf zorg dragen voor goede en beveiligde verwerking en opslag van je gegevens.
Anja Nekeman

Anja Nekeman

Mariniersweg 3
3941XK Doorn
030 215 50 60
06 50602057

welkom AT vinetraining DOT nl

www.vinetraining.nl

KvK/ondernemingsnummer: 71305971