Menu

Woede, schaamte, schuld. Tevens mogelijke start jaartraject
15.11.19

15 en 16 november: Gelijk hebben of gelukkig zijn?

Woede, schaamte en schuld zijn emoties waar je flink in vast kunt zitten. Wat hebben deze krachtige emoties jou te vetellen? Deze tweedaagse training is een bewustwording en geeft je meer keuze in reageren. Over de kracht en schoonheid van boosheid en over de functie van schaamte en schuld. Hoe vind je de moed om het anders te gaan doen? Welke behoeften zitten eronder? Kan je helderder keuzes gaan maken voor jezelf?

Deze verdiepingstraining zit in het jaartraject 'Levenskunst', dat ik samen met collega Helmie Willems verzorg. Na de introductie- ofwel basistraining kun je verdiepingstrainingen doen. Dit doe ik samen met collega Helmie Willems. Het kan zijn dat je iets anders hebt gedaan aan persoonlijke ontwikkeling dan Verbindende Communicatie, bijvoorbeeld Deep Democracy, een psychologie-opleiding, Rots & Water, of nog anders. Neem dan contact op om te kijken of je mee kunt doen.
Er zijn drie introommomenten: in september, oktober en november, op een van de eerste drie thematweedaagsen.
Inschrijven of informatie over het jaartraject of de thematweedaagsen: hestermacrander@gmail.com

Van deelnemers: “Ik heb veel nieuwe aspecten over mezelf geleerd en er zijn dingen op zijn plek gevallen, waar ik al jaren handvatten voor zocht. Ik sta rustiger en sterker in mijn schoenen.” J. S. Arnhem, januari 2019

“Het was relatief veel oefenen, dat vond ik ideaal. Soms verliest men zich in allerlei wijze theorieën, terwijl het gaat om het ervaren. (…) Ik heb veel van en met de anderen geleerd.“ N. R. Arnhem, april 2019

Je hebt Helmie Willems en mij wisselend als trainer, dus niet samen (alleen bij de start en het einde). Je ervaart dus twee trainingsstijlen. Helmie en ik hebben als overeenkomst onze professionele creatieve achtergrond, Helmie: theater, dans, schilderen, ik: theater, schrijven, zingen. Er zal een link met creatieve werkvormen zijn. Lang zitten is niet mijn kern-kwaliteit ;).

15 en 16 november: Gelijk hebben of gelukkig zijn? Over de kracht en schoonheid van boosheid en over de functie van schaamte en schuld. Hoe vind je de moed om het anders te gaan doen? Welke behoeften zitten eronder? Kan je helderder keuzes gaan maken voor jezelf?

13 en 14 december: De kracht van dankbaarheid. Ervaar hoe het is om je spoor te gaan verleggen van angst naar liefde, van onzekerheid naar vertrouwen, van stress naar rust, van tekort naar overvloed.
We gaan ook de waarde ervaren van zowel rouwen, als vieren.

17 en 18 januari: Superwomen en Spidermen! Transformeren van kernovertuigingen. Autonomer en authentieker zijn, minder gevoelig voor het oordeel van anderen. Houd iets je klein? Waarom reageer je soms zo heftig? Hoe kun je negatieve kernovertuigingen (‘Ik ben niet goed genoeg’) omzetten in positieve?

14 en 15 februari: Schatgraven. Creativiteit & Zelf-expressie. Jezelf uitdrukken is een groot verlangen van mensen, evenals ‘jezelf zijn’. In deze tweedaagse verbind je je met wat er van binnen leeft, alles mag er zijn. Vandaar uit gaan we scheppen, in beeld, taal en spel. Het wezen van kunst is jezelf uitdrukken!

20 en 21 maart: Win-Win. Feedforward en onderhandelen. Hoe kun je jezelf (eerlijk) uiten, zodat je ook gehoord wordt? ‘Nee’ durven zeggen en een Nee van de ander kunnen horen. Feedback en feedforward kunnen geven en ontvangen. Creëer een situatie waarin ieder wint.

24-25 April: Bruggenbouwen. Verbinding creëren.Constructief met conflicten omgaan of anderen ondersteunen bij conflicten. Praktische tools om meer empathie op de werkvloer of in de samenwerking te brengen. Heldere manieren om iedereen betrokken te houden en tot een besluit te komen waarin ieder wordt gezien en gehoord. Een begin maken met bemiddelen / mediaten in conflicten.

16 mei: Terugkomdag voor wie het jaartraject heeft gedaan. Wat heeft het je opgeleverd en hoe ga je verder?

Kosten per tweedaagse: particulier: 245,00 zzp’ers: 395,00, bedrijf: 550,00 Dit is incl btw, koffie/thee, map, excl. lunch

Integratiejaar: Wie dit doet, krijgt de terugkomdag er gratis bij. Dus 6 tweedaagsen + een terugkomdag. Part: 1470,– zzp: 2370,– bedrijf: 3300,– incl btw, materialen, koffie/thee, excl. lunch.

Praktisch: Locatie: Studio Coehoorn, Coehoornstraat 60 (loopafstand van Arnhem-Centraal). Trainingsdagen van 10:00 tot 17:00 uur. Er zijn AirB&B’s en Bed & Breakfasts in de buurt + lunchcafé’s op loopafstand. Onze studio ligt op 100 m van Arnhem CS.

Praktische informatie

Start Datum: 15.11.19
Datum/Tijd: Vrijdag 15 en zaterdag 16 november
Locatie: Studio Coehoorn
Adres: Coehoornstraat 60
Plaats: Arnhem
Prijs: part: 245,00 zzp: 395,00, bedrijf: 550,00 Dit is incl btw, koffie/thee, map, excl. lunch
Website: www.hestermacrander.nl


Online aanmelden *

Ik meld me aan voor Woede, schaamte, schuld. Tevens mogelijke start jaartraject met startdatum 15.11.19
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!

* Voorwaarden online aanmelden / privacy statement:

  • Je contactgegevens en bericht worden per email verzonden aan de trainer en zijn via een beveiligde login op de GC Kring website alleen door de trainer te bekijken.
  • Je ontvangt van de trainer altijd een persoonlijke bevestiging van je deelname en zijn/haar algemene voorwaarden.
  • Heb je deze binnen een week nog niet ontvangen? Neem dan alsnog telefonisch contact op.
  • Uiterlijk 1 week na de startdatum van de training worden jouw aanmelding gegevens voor deze training van de GC Kring website verwijderd. De trainer behoud uiteraard wel je gegevens en zal zelf zorg dragen voor goede en beveiligde verwerking en opslag van je gegevens.
Hester Macrander

Hester Macrander


Arnhem en Zutphen

06 533 754 23

hestermacrander AT gmail DOT com

www.hestermacrander.nl

KvK nr: 09196466

25.3 847 21